| Nimeni91 a întrebat:

Buna dragilor! Simt nevoia sa ma confesez cuiva, efectiv, am ajuns la picatura care a umplut paharul, pana si ultimul meu nerv a fost distrus. De cand sunt la liceu, in aproape 3 ani de zile, m-am confruntat cu jigniri, batai de joc. Azi, mi s-au varsat 2 sticle de suc pe haine, din greseala, au spus ei, iar anul trecut m-au udat din cap pana in picioare cu suc, efectiv am mers la diriginta, tot ce mi-a spus a fost "lasati gradinita, nu cred ca a fost chiar asa de rau, daca toata clasa e impotriva ta, atunci problema e la tine, nu la ei, integreaza-te odata!". A spus si ca nu are ce sa faca. Nu mai pot, efectiv, nu mai pot. Parintii mei nu sunt interesati de mine, spun ca am 18 ani, ca trebuie sa ma descurc singura. Cand i-am luat la rost, mi-au spus sa tac si toata clasa a izbucnit intr-un ras demonic, ironic, de parca ar fi fost totul din vina mea, chiar si asa zisii mei prieteni, pe care i-am ajutat cu teme si lectii cand chiuleau, am zis sa fiu buna cu ei, si-au batut joc de mine, mai aveau putin si scoteau telefoanele sa posteze pe retelele de socializare. Cand spun ce spun, este adevarul, chiar toata clasa isi bate joc de mine, din nimic, din clasa a 9 a, ce mi-au spus a fost" nu imi place moaca ta, daca e hidoasa, ce sa fac?" Am incercat sa caut solutii, sa nu îi mai bag in seama, insa mai rau faceau, am incercat sa ma schimb, poate, la inceput, am crezut ca eu fac ceva gresit, m-am izolat mai mult, ca sa nu le mai dau motive, insa pana si din tacerea mea faceu glume si batjocuri. Dupa ce a murit bunica, in 2016, mi-am dorit si eu sa mor si acum, la cum sunt toti elevii din scoala mea, nu numai din clasa, imi doresc si mai mult sa am liniste, nu imi e teama decat de durere, atat, daca se termina, nu o sa mai sufar. Mi-am dat seama ca viata e facuta din suferinta, care te sfasie, imi e teama ca o sa fie mai rau, la facultate, imi e teama ca voi gasi tot oameni care sa ma faca sa sufar peste puterile mele de indurat. Parintii si vecinii imi spun ca sunt prea inchisa in mine, ca la varsta mea ar trebui sa am prieteni cu care sa ma intalnesc, sa incep sa ies cu cineva, insa nu mai pot efectiv. Imi e teama ca la facultate voi da peste acelasi lucru si ca voi suferi si mai mult. Nu mai pot. Am nevoie de niste sfaturi, si chiar daca nu ma puteti ajuta, macar m-am descarcat.
Va multumesc anticipat!

51 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru Nimeni91):

Daca au mai fost rezolvate, e f bine asa cu directorul, sa nu mai ajungem la karate cu paaac zbaaang si gata treaba de nu stiu ce i-a lovit.
Astia is ca tiganii, daca pui unu la punct fug toti.
Eu nu am avut probleme in scoala ce-i drept, insa la vremea aia profii interveneau dur in orice. Nu exista sa stea profu cu elevu la bere, era o distanta intre prof si elev si trebuia pastrata distanta.

Aveam prieten de fam director de liceu si prof de fizica, zicea ca daca eram elev la el atunci cand eram la liceu, in momentul cand intram in scoala, NU ne mai cunosteam! Si daca nu stiam, ma lasa corigent scurt, fara comentarii. Era f dur la scoala, vai de capul meu... daca copiai, 1 direct.
Nu conta ca acasa jucam table, radeam si glumeam si ne vb la pertu, mancam impreuna.
Iar dupa ce m-am apucat de sala a mers si el uneori si ziceam "baga tare nu sta ca-ti sta norocu`...", si radea, glumea, se amuza si el cand puneam parul` pa el sa dea la bicla, il motivam.

Deci daca directorul e cu adevarat director si prof, va rezolva treaba.

| Nimeni91 explică (pentru Mosotti):

Am auzit multe lucruri despre felul in care era scoala atunci, multi imi povestesc despre duritatea sistemului de invatamant, insa elevii stiau ce e respectul, ajungeau sa respecte un om oarecare, nu numai pe profesor, invatau, si cand spun ca invatau, nu e ce este acum:" gata, doua vorbe, 10", stiu de lucrurile astea de la rude, de la vecini, printre care se numara si cativa profesori pensionati. Multumesc pentru raspunsul tau. Si multumesc ca ti-ai rupt din timpul personal ca sa imi raspunzi mie.

| Mosotti a răspuns (pentru Nimeni91):

Eu raspund de placere, sunt forumist cum s-ar zice, imi place sa socializez cu oamenii, nu am rupt din timpul personal, a venit de la sine, si timpul meu personal cuprinde in mare parte si forumeala, e o pasiune.

Invatau pe dracu, nu toti, si la vremea aia se copia si asa mai departe, depindea de elev. De aia si profii de azi sunt mai indulgenti, ca si ei au fost cam nebunatici in liceu.
Exista respect de frica cam. Un elev chiar a dat intr-o profa de fizica la noi in liceu in 1993, si a fost exmatriculat, deci..aia e.

Insa se sanctiona f simplu un elev care facea prostii, scadere note la purtare, exmatriculare, unii profi deveneau subtil duri la ore si le dadeau ceva sa ia nota mica, si se rezolva treaba.
Nu e mare lucru, doar sa vrei sa faci ceva ca director, profesor.

| dragosss127 a răspuns:

Fetițo,ai trecut prin multe.As vrea să vorbesc cu tine in privat. Și sunt aproape sigur că te pot ajuta cumva.Instagramul meu este dragosradoi. 1234. Aștept mesajul tau. Daca nu vrei, asta e.Eu incerc doar sa ajut

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare tare rau ca treci printr-un asemenea caz de bataie de joc si suferi atat de mult.
Am sa te rog sa ceri un transfer la alta clasa, sau la alt liceu.
Fa cererea la directorul liceului si specifica ca esti bata de joc a colegilor iar diriginta nu ia masuri sa-i opreasca.
Te mai sfatuiesc sa vorbesti cu psihologul scolii.
Daca vrei sa te trasferi la alt liceu, pe alt profil si esti capabila sa sustii examenele de diferenta, ar fi minunat, daca nu, pleaca pe acelasi profil, dar la un alt liceu.
Copii nu se vor potolii pentru ca nu te iau in serios si evident nu sunt pedepsiti, stiind ca nu patesc nimic.

O alta solutie ar fi sa le platesti cu aceeasi moneda!
De exemplu: ti-a varsta suc pe tine, nu-i nimic, cand sta jos, mergi langa acela si-i torni suc in cap, prefacandu-te ca te uitai la ceas, dar ca ai uitat ca ai sticla de suc in mana.
In orice caz, asta este o lupta care nu se sfarseste, daca sicana joaca asta intre voi, de aceea cred ca mutatul la alta scoala, este o optiune demna de luat in seama.

O alta optiune este sa suni la TELEFONUL COPILULUI 116-111, care este gratuit, putand sa vorbesti cu un psiholog la orice ora!
http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Vezi te rog acest topic de pe TPU, care este oficial si real:
https://www.tpu.ro/......116111-ro/

| dragosss127 a răspuns:

Îmi pari o persoana interesantă, genul meu de persoană. Vreau neapărat să vorbesc cu tine in mod privat, și să te ajut.Ti-am dat cerere de prietenie pe TPU și ți-am lăsat instagramul meu mai devreme, acum cum vrei tu sa vorbim, daca vrei.Eu vreau sa te ajut, daca nu vrei asta e.Astept un mesaj ori că vrei sa vorbim pe TPU, Instagram, Facebook (trebuie să-mi lași contul tău), sau WhatsApp (trebuie să-mi lași numărul tău).Tu alegi ce vrei, din nou, asta dacă vrei să te ajut.Astept cu nerăbdare răspunsul tău

| mont a răspuns:

La facultate probabil vei merge in alt oraș, acolo lumea e mai matura și slabe șanse sa fie la fel de rău. Totusi e bine sa ai prieteni, încearcă sa fi sociabilă.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Relaxeaza-te si stabileste-ti un scop cindva in viitor, nu foarte apropiat. Priveste in perspectiva. Cretinii astia care acum se dau destepti iti vor scana produsele la casa la supermarket si iti vor spala masina peste 5-10 ani. Lumea ta esti TU, si NIMENI nu poate sa iti ia asta. Nu e asa de usor de spus pe cit e de facut, insa incearca sa ii ignori. Daca persista, reactioneaza cu violenta extrema la 1-2 faze de-astea si se vor linisti, crede-ma. Nu e musai sa ai eu stiu ce pregatire. Loveste un imbecil in oo sau in git. Nu ai nevoie de eu stiu ce forta. Fa asta o data, de doua ori, de trei ori. Iar idioatei de diriginta poti sa ii arati postarea mea. Loviturile in git/testicule pot fi mortale. Daca omori vreun cretin, vina ii apartine vacii aleia in totalitate, nu tie.

| Nimeni91 explică (pentru mont):

Multumesc de raspuns! Incerc sa fiu sociabila, insa in grupurile cu care ma vad nevoita sa convietuiesc, cumva, singurele prietenii se stabilesc pe motive diferite, de exemplu, toti au in comun dependenta de jocuri online, multi dorm la ore, ori fumatul a mai stiu eu ce substante; incerc sa imi fac prieteni, de exemplu, in alte clase, unde am observat ca sunt copii mai buni, cu intentii diferite. Multumesc pentru tot!

| Nimeni91 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc foarte mult!

Ma ajuta mult sfaturile voastre, o sa incerc sa vorbesc cu psihologul scolii, insa aici e o problema: e la scoala doar 1 zi pe saptamana, si are elevi care vin mereu. De fiecare data cand am cerut sa fiu ascultata, mi s-a spus ca are pe altii programati. Multumesc din nou pentru tot!

| mont a răspuns (pentru Nimeni91):

Mda, din păcate te-ai nimerit intr-o clasa nepotrivita, cu persoane ce nu sunt prea apropiate tie. Dar oricum poți sa îți faci prieteni și in afara școlii. Apropo, vezi ca școlile oricum vor fi mai mult închise din cauza pandemiei.

| Drimmero a răspuns (pentru Nimeni91):

Placerea a fost a mea, din pacate mai mult m-am enervat de fapt citind astea decat sa-mi faca placere. Ai grija pe viitor si multa sanatate!

| dragosss127 a răspuns:

Vreau sa te ajut, dar pur și simplu mă ignori.Chiar aș vrea să te cunosc puțin mai bine și să te ajut.Nu daca o sa ignori și acest comentariu atunci nu mai e rost sa trimit altul...

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da' di ci nu accepti mesaje private?!?

| NLS a răspuns (pentru Nimeni91):

"Eu, cel putin, nu ma consider superioara: nu am nici banii lor, nici relatiile lor, nici casele sau infatisarile lor, hainele sau banii lor. Nu îi jignesc" jigningu-i, primesti ce meriti"..."

Le esti superioara oricum, avand ceva ce ei probabil nu vor afla niciodata.
Mai trebuie sa spun ce?
Tu mergi pe drumul tau si ignora-i, nu mai e mult si o sa scapi.
La facultate ai toate sansele sa dai peste persoane diferite.
Nu neaparat model, dar te asigur ca nu o sa mai fii batjocura tuturor, ci cel mult o sa existe vreo 2-3 persoane care n-o sa te inghita, din varii motive.

Pana atunci axeaza-te pe invatat, si fa ce iti face placere - e tot ce conteaza!
Nu trebuie sa fii neaparat pe placul celor din jur.
Nu in fiecare moment din viata.

| Emma30555 a răspuns:

La facultatea se schimba atmosfera, sunt deja adulți și nimănui nu i mai pasa de ce celalalt este diferit. Eu personal am văzut diferența mare între liceu și studenție, deja apar alte preocupări, se maturizează toată lumea puțin. Important este sa mergi înainte, sa schimbi și tu puțin ceva dacă trebuie, în atitudine poate sa schimbi felul tău de a comunica, sa fii mai relaxata, eu cred ca lucrurile se vor rezolva de la sine.

| Nimeni91 explică (pentru Emma30555):

Multumesc mult pentru tot! Sper sa fie asa. Raman recunoscatoare pentru vorbele de incurajare. Sper ca daca cineva are aceeasi problema sa gasesca, in mesajele voastre, ale tuturor, consolare si ajutor.

| Saiko10 a răspuns:

Oamenii imaturi care nu se pun in locul altcuiva, problema nu este la tine neaparat, dar cel mai probabil nu te ai integrat la inceput asa ca asta i au facut sa te faca tinta lor, la facultate nu cred ca vei intalni asa ceva, de obicei oamenii mai mari sunt mult mai ok, si incearca sa te integrezi din start in facultate.

| Nimeni91 explică (pentru Saiko10):

Multumesc mult de raspuns! Am incercat si la inceputul liceului sa ma integrez, insa, fiind mai introvertita, nu am reusit sa fac acest lucru asa de bine. Multumesc pentru sfaturi! O sa incerc, in viitor, sa ma adaptez.

| Mopmop a răspuns:

Considera ca colegii tai de clasa sunt prelungirea parintilor...Asa incat incearca sa fii la o sedinta cu parintii si sa le multumesti scurt pentru educatia data colegilor acasa! Faci istorie cu o simpla afirmatie!
Capul sus si fii tare! Oricum nu mai e mult su scapi de ei!

| Nimeni91 explică (pentru Mopmop):

Multumesc mult de incurajare! Parintii lor stiu de toate astea, le-au spus parintii mei si alti parinti ai altor copii din clasele celelalte, insa parintii considera ca odraslele lor au tupeu si ca se vor descurca in viata. Unul dintre ei s spus ca daca cineva refuza sa se incaiere cu el, e rezultatul fitelor. Stiu, suna cum suna, dar asta e cresterea lor, pe care parintii o considera perfecta.