Nu. Nu este. Este ABUZ. Aia nici nu se pot numi parinti. Suna la Telefonul copilului si explica-le prin ce treci.
Cu cat stai mai mult in mediul acela, cu atat mai mult iti va dauna, multe traume.
Nu asculta la cei care ridica bataia in slavi, aia nu e EDUCATIE.
Pai as vrea sa sun si daca sun mi e frica ca imi vor lua parintii de langa mine si voi ajunge la orfelinat
Buna.Nu e normal deloc.Una e sa te certe astfel incat sa te mentina pe linia de plutire, sa nu o iei pe aratura, alta este sa arunce cu atata ura si insulte in tine.Vor exista repercusiuni negative mai incolo.Ia in considerare sa mergi la psihologul scolii/liceului (nu platesti nimic).
Te sfatuiesc si eu sa suni la telefonul copilului: https://www.116111.ro/
Off aceeasi situatie
Este complet anormal ce zici. Nu pot vorbi cu tine asa parintii tai. Cand iti spun asa? Cand consuma vreo bautura sau cand sunt treji?
Daca nu ai pe altcineva cu care sa vorbesti, du-te la un preot si spune-i prin ce treci, poate gasesti acolo un sprijin. Mai ai si varianta sa vorbesti cu un psiholog, desi mai degraba ei ar trebui sa-i faca o vizita.
Buna! atunci cand sunt treji
Este foarte trist ce spui tu... fa cum am zis daca vrei ori acum ori cand ti se va ivi ocazia. Inteleg ca te temi ca vei ajunge la orfelinat, dar nu este un mediu bun in care sa cresti.
Ce faci tu de vorbesc asa cu tine?
Buna pur si simplu daca ma uit la televizor care de abia l-am aprins incepe scandalul sau daca stau cu altii copii iar la fel scandal sunt un copil si eu si m-a vazut azi pe telefon de abia l-aam deschis si mi-a zis ca daca il mai deschid odata ma ia dracu si ma blesteama si m-a luat de par. Am inteels de la mama ca pe vremuri asa era normal! apropo e normal ca parintii sa iti verfice telefonul conversatiile tot?
Nu e normal. Trebuie sa vorbesti cu cineva despre asta, cineva in masura sa iti dea un sfat bun. Ceva e foarte in neregula in familia ta, poate parintii sunt bolnavi...
Decat sa stai asa, mai bine mergi la psiholog, ii poti spune mai multe decat noua aici si cum ai scoala poti sa faci asta fara sa le dai de banuit. Este posibil sa te desparta de parinti daca nu exista alta solutie, dar nici sa stai asa nu mi se pare o treaba buna. Poate mai ai vreo ruda, bunici, matusi care sunt mai ok si la care ai putea sta. Normal unui copil nu ii este mai bine la straini decat cu parintii lui, dar tie nu iti este bine cu parintii tai. Astea nu mai sunt injuraturi, sunt de-a dreptul blesteme, ca de aia ti-am zis de preot. Mai poti spera sa pleci in alt oras sa faci liceul sau facultatea. Cati ani ai?
Asta cu verificatul conversatiilor etc. se mai intampla, tine de neincrederea pe care o au in tine, fiind parinti nu ai ce sa le zici, ca le e teama sa nu intri in vreo belea. Poate se si tem sa nu ii reclami pentru ca se poarta asa.
MadaAwwr întreabă: