Am peste 20 de ani nu am bac decat liceul terminat pe jumatate. Am ajuns sa castig 3000€ pe luna si sa dorm zi de zi acasa fara efort fizic, (sofer de tir) nu trag prelata doar inchid 4 manere la container si le desfac cand mi-l ridica macaraua. https://www.youtube.com/watch?v=IJo4Odk5kGg in viitor vreau sa ma duc pe tren mecanic pe locomotiva dar trebuie sa fac un curs 1 an. Minte sa ai si o sa castigi mai multi bani decat unul cu doctoratul scos, toti verii mei ma criticau ca am ajuns in ultimul hal si acum nici unul din ei nu are masina ca a mea si nici salariul meu cu toate facultatiile si bacurile p--ii :))
Noroc cu maicamea ca m.a obligat sa invat engleza de mic si departe de tara am ajuns respectat cum se cuvine.
Daca ai note bune, poti intra la buget, eventual sa ai si bursa. Poti face multe si fara bacalaureat, dar e la fel de greu si cu el si fara.
Nu am o memorie prea buna. Nu stiu nici ce am mancat ieri ) jur. trebuie sa stau sa ma gandesc 15 minute sincer...chiar ce am mancat? Deci nu ma prea pricep la invatat si memorat foarte multe pagini dintr-o carte. Vorbesc serios. Nu prea e pentru mine invatatul de aia nu vreau sa dau bacul plus pe mine ma streseaza foarte tare.
Ca si fata iti va fi mai usor fara bac, daca te gandesti la ce ma gandesc si eu. Ideal ar fi sa ai bacul luat, cu orice nota, dar sa-l ai. Facultati nu se mai cer in aceiasi masura, insa bacul a ramas inca obligatoriu pentru angajatori.
Din păcate, bacul e opțional, dar eu i-aș pune pe cei care nu-l iau să reia liceul.
Nu vrei sa dai bacul pentru că ți-e lene să înveți, nu pentru că nu vrei la facultate.
Nu-l da, dar să nu te plângi mai târziu.
Eu zic sa îl dai. Mai târziu o sa regreți ca noi majoritatea. Ai nevoie de bac fii sigura de asta. Așa ca învață și ia o nota buna la Bac ca sa nu fi trecut prin anii ăștia de școala degeaba.