Da, am calculat si eu, îți iasă media 8. 49, deci 8 (nerotunjit)! Dacă nu te înțelegi cu profesorul să-ti mai pună o notă...n-ai ce face! Totul depinde de profesor, NU EXISTĂ LEGE care să-l oblige să-ți acorde media 9, în cazul tău! Acum nu o avea..inima de piatră. Bine, depinde si ce fel de elevă ai fost la ore, dacă ai fost mai docilă sau mai impulsivă cu el. El îti poate pune (dacă vrea!) o notă din oficiu pentru prestarea ta la ore. Rămâne doar să vrea...
Poti calcula de cate ori vrei cu calculatorul! ia fa pe foaie sa vezi cat iti da! acum ramane la atitutinea profesorului daca se rotunjeste sau nu
Daca e 8.49 profa asta nu o sa-mi dea 9. Dar mi s-a mai intamplat la alta materie sa-mi iasa 8.49 si profa mi-a dublat ultima nota, a spus ca asa se face in situatia asta, ca e obligatoriu inca o nota.Dar asta de acum nu vrea nici sa ma mai asculte, nu vrea sa o rotunjeasca la 9.
Daca iti iese 8. 499999999 este media 8, nu conteaza ca e 9 la sfarsit, numai daca e peste 8.50 se rotunjeste! O alta varianta ar fi sa rogi profesorul/profesoara sa te asculte pentru marire!
Buna. Deci din cate stiu (la mine asa fac toti profesorii) daca media da ceva in genul 33, (9) profesorul trebuie sa iti mai puna o nota pentru ca sa dea o medie clara. In cazul tau 8 sau 9.
Dar daca calculeaza cu un calculator ai media 9(adica 8, 5) sigur.
Sper sa te ajute.