| Bumm1234567890 a întrebat:

eu fac tenis de performanța de 4 ani si mi-a plăcut foarte mult, doar ca acum nu mai simt același lucru. Părinții mei au investit foarte mult in mine pe costume si antrenamente zi de zi. Nu sunt clasata foarte bine si este foarte greu chiar dacă bat multe fete de vârsta mea sau mai mari. Pur si simplu imi vine sa renunț.
Voi ce ziceți? Va rog ajutați-mă!
Dau funda

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Orice sportiv are, de-a lungul carierei, caderi si momente de oboseala psihica, iti garantez asta. Jucatorii pe care ii vezi astazi in top 100 cu siguranta au avut de-a lungul vietii si momente de cumpana. Am citit chiar si despre marele Federer, in propria sa carte ca a avut clipe in care nu mai voia sa auda nimic legat de tenis. Viata de jucator de tenis este foarte, foarte grea, mai ales in timpul junioratului. Cheltuielile sunt foarte mari. Inteleg ca este o presiune destul de mare pe tine, avand in vedere ca parintii tai au investit atatia bani, insa parerea mea este ca, daca vrei sa continui, trebuie sa iti aduci aminte din nou ca este doar un joc. O sa-ti las la finalul mesajului un pasaj dintr-o carte legat de treaba asta care pe mine m-a impresionat foarte mult. Parerea mea este ca la un moment dat vei iesi din starea asta si totul va reveni la normal. Nu te gandi la rezultate si la clasamente, incearca sa te bucuri de fiecare clipa pe care ti-o petreci pe teren. Multi, chiar daca iubesc acest sport, nu au norocul tau. Asta a fost primul punct de vedere. De partea cealalta, daca consideri ca nu poti, ca viata asta nu e pentru tine, ca vrei sa faci altceva, atunci dragoste cu sila nu se poate. Cantareste bine situatia, nu lua decizii la cald si, daca simti ca e mai bine sa renunti, fa-o. Parintii tai ar trebui sa te inteleaga. Totusi, gandeste-te de 10 ori inainte sa iei o decizie pentru a nu-ti parea rau dupa aceea.

Pasajul promis: Adevaratului sportiv ii place sa joace. Daca joci ca sa castigi, vei juca incordat, nelinistit. Nu te intereseaza jocul in sine, bucuria si misterul lui, te intereseaza mai mult rezultatul. Asta nu e modul corect de a trai. Traieste fara sa te gandesti la ce o sa se intample. Nu conteaza daca ai sa fii invingator sau invins. Moartea ia totul cu sine. Nu are importanta daca pierzi sau castigi. Singurul lucru care conteaza este cum ai jucat. Ti-a placut? Daca jocul in sine iti place, atunci fiecare clipa e o clipa de bucurie.

1 răspuns:
| neutrino a răspuns:

Nu toti cei ce practica un sport sunt si capabili de performanta. Performanta cere talent, multi ani de multa munca si mari sacrificii. Sportul se face in primul rand pentru sanatate. Vorbeste cu parintii tai despre acest aspect.