Te-ai incurcat singur in cifre fara sens si fara logica!
ia aminte aici, cum se procedeaza:
Dupa ce scanezi toate cumparaturile, casa de marcat iti arata suma totala care ti-o datoreaza clientul.
Apoi, tu bati in casa de marcat cati bani ai primit de la client in mana si casa de marcat face automat scaderea si iti arata exact suma care trebuie sa o dai rest, la client.
Unde trebuie să lucrez eu nu îmi arată pe casa de marcat câți rest să dau trebuie să calculez din cap, și nu, nu m-am încurcat în numere am dat un exemplu ușor ca să înțelegeți ce vreau să spun
Daca lucrezi in comert, atunci compania este obligata prin lege sa aiba casa de marcat care face aceste adunari si scaderi simple.
ce spui tu, pare mai mult la vanzari ilegale, fara sa se bata in casa de marcat toata suma de cumaparturi si fara sa se inregsiterze toate vanzarile, lucru care te-as sfatuii sa nu-l mai faci, fiindca poti avea probleme legale.
Nu e nicio vânzare ilegală, casa aia de marcat e de pe timpul lui ceașcă
Bravo ție ca te-ai angajat! Presupun ca magazinul este undeva, la țara daca au casa de marcat veche. Oricum nu i-ti face griji. Ca sa te simti sigura, iti poti cumpara un calculator, asa iti va fi mai usor. Daca nu sti sa faci calcule, nu-i rusine si eu sunt praf cu matematica. O potibruga sinpe maica-ta sa te invete cu calculatorul. Bafta!
E în oraș magazinul nu prea știe nici mama ce și cum, mă voi învăța eu
Asa, da! Cu incredere in tine si mai ales in Isus, vei reuși. Orice pas mic, tot un pas in față este.
Doamne ajută!
Buna.Ar fi trebuit sa iti explice cineva. Daca nu ai rest poti cere de la colega/colegul, sa iti dea dintr-o alta casa de marcat.
E o singura casă de marcat
Tot ar fi mai bine sa intrebi un superior.Mie mi se cere de multe ori in bani mai mici daca am. Uneori am si dau asa, alte ori nu si tot primesc rest cat trebuie.Cu siguranta in acele momente angajatii respectivi fac asta pentru ca isi dau seama ca vor ramane fara bancnote mici sau rest monede pana la sfarsitul zilei. Dupa ce lucrezi mai mult timp te prinzi cand ar trebui sa rogi clientii sa plateasca asa daca au posibilitatea. Daca se intampla fix in acel moment altceva nu poti face decat sa spui: Nu aveti sa platiti mai marunt, va rog? Intreb deoarece nu am sa va dau rest.
Pentru calcule poti folosi functia calculator de pe telefon sau chiar un calculator obisnuit.Nu se asteapta nimeni sa faci tu din cap.Toate magazinele aveau un calculator folosit de vanzatoare inainte sa apara casele de marcat actuale.
Poti folosi un calculator daca chiar nu te descurci.
1. 167,38 lei, tu ai primit cat? 200?
Rest : 200-167, 38 = 32, 62 lei. Ii dai 3 hartii de 10 sa zicem, 2 de 1 leu, 50 bani si 10 bani. Nu este responsabilitatea ta ca, casa de marcat sa aiba banii necesari pentru a da rest, e responsabilitatea persoanei care detine magazinul sa asigure asta.
2. 61, 23 lei. Ai primit 101.
Rest : 101-61, 23 = 39.77 lei.
Ce ai spus mai departe nu are absolut niciun sens.
Am înțeles mersi m-ai citește încă o dată să înțelegi ce am vrut să zic
Se aplică regula de 3 simplă: primești x sumă de bani, y valoarea produsului, z restul de bani datorat din x-y.
Iar, ca să îți fie mai ușor, întâi rotunjește în sus, fără zecimale, adică 168, în loc de 167, 38; apoi dai restul de la zecimale rotunjite în sus, adică 40 de bani, nu 38, căci nu există monede de 1 ban, ci doar de la 5 bani în sus.
LinaLina35 întreabă: