Cauta pe net, desi blaturile pentru pizza de la magazin sunt chiar ok.
Hai sa iti zic cum am facut eu pizza de vreo 2 ori si a iesit chiar buna. Pui intr-un vas faina(eu fac tot dupa ochi, nu o sa pot sa iti zic cantitati exact) cam asa, 500 g, faci in mijloc o gaura, pui acolo niste ulei, un praf de sare si unu de zahar. Separat intr-o cana cu apa calduta dizolvi un cubulet de drojdie si apoi torni peste faina. Mesteci tot cu mana si aluatul trebuie sa aiba o consistenta nici prea moale, sa il poti framanta dar nici tare, sa se intinda, sa nu se rupa. Apoi incepi sa il framanti, te lupti cu el pana nu se mai leaga de maini. Apoi eu iau putina faina si mangai putin aluatul cu ea ( am vazut ca asa facea bunica mea cand facea paine si zicea ca iese mai dulce). Acoperi vasul cu un prosop si il pui undeva sus pe dulap si nu te mai uiti la el cam 45 minute. Apoi daca a crescut, il intinzi in tava unsa si il umpli cu ce vrei tu. Bafta!
anonim_4396 întreabă:
Emanuela347 întreabă: