| Mirabela80 a întrebat:

Bună! Îmi puteți răspunde vă rog la niște întrebări legate de licență. Eu sunt in anul doi, la anul voi da licența și nu înțeleg exact cum o să scriu licența fără ca să fie "inspirată" pe alocuri de pe internet? Adică tema pe care o voi avea o să fie din cursurile pe care le-am studiat în toți ani? Și va trebui să o scriu din cap in urma a ceea ce am învățat despre tema respectivă? Tot am auzit că nu trebuie să aibă vreo idee scrisă cu ajutorul internetului, dar asta înseamnă că tema respectivă va trebui să o cunosc atât de bine încă nu va fi nevoie deloc de ajutorul internetului?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai înțeles greșit. Bineînțeles că poți studia o groaza de documentație. Ideea e sa citezi sursele atunci că scrii o idee inspirata de undeva.

| VoidEternal a răspuns:

Reformulezi. Când vrei sa notezi definiții, partea de teorie, nu se aștepta nimeni sa rescrii tu materia. Doar sa citezi sursele.

| mastadont a răspuns:

Ideea e să citezi tot ce citești și de unde te inspiri, poți chiar să dai și citate din alte opere. În rest, trebuie să te folosești de acestea pentru a-ți susține punctul de vedere, depinde de tema aleasă.

| mODIN a răspuns:

Eu am fost putin mai pasionat de domeniul meu decat ceilalti, dar sper sa se aplice si la tine ce urmeaza sa zic:
Mi-am dat seama ca exista o tema despre care nu se mai prea scrisese inaintea mea, o combinatie intre doua sub-domenii si ce ar implica asta. Am vorbit din primul an cu un profesor care sa coordoneze proiectul, am citit cat am putut pe ambele subiecte, iar ideile din lucrare au fost, mai mult au mai putin, originale.

La licenta am facut o chestie relativ similara, am incercat sa scriu ceva ce nu se mai scrisese pana atunci.

N-ai cum sa scrii nimic fara internet, decat, poate, romane de dragoste. La licenta trebuie sa ai surse multe care sa afirme ideile cu care vii tu, si citate.