Nu te baga in pariuri. Te bagi in mai stiu eu ce *acaturi.
Nu stiu sigur cum poti strange bani mai bine decat sa-ti ajungi parintii/sa faci curatenie, etc. Incearca sa faci ceva hand-made (bratari, coliere, brelocuri) si sa le vinzi cu 1 leu/5 lei/10 lei (depinde ce anume faci). Plimba-te pe la colegi, prieteni, rude, vecini... Si mai poti face fursecuri sau alte dulciuri din astea mici pe care sa le poti vinde. Dar trebuie sa-ti iasa bine. Insa daca le vei face vei prinde experienta si nu va fi prea greu. In acelasi timp pentru obiecte handmade mai e posibilitatea sa le faci din Fimo (un fel de lut colorat) care se usuca si devine tare ca piatra daca il pui la cuptor dupa ce i-ai dat o forma. Poti sa faci o gramada de lucruri din Fimo, mai ales daca ai imaginatie si dexteritate (am o colega care face asa ceva si m-a lasat uimita).
Asa, ce mai vreau sa-ti spun e sa-ti sugerez sa NU iti iei un IPhone 4S. Sincer, e o porcarie de telefon. Samsung-ul e mult mai practic si intrece cu mult IPhone-ul. Doar cei cu fite in cap si care nu au pe ce sa-si dea banii isi iau IPhone. Asa ca daca as fi in locul tau mi-as lua orice altceva decat un Iphone. Nu merita efortul de a strange bani ca sa ii dai pe asa ceva. Mai degraba mi-as lua o tableta!
O alta modalitate este sa stai cuminte acasa si sa inveti foarte bine in anul care urmeaza la scoala. Se dau burse de merit. MARI. Si la olimpiade la fel.
Bye-bye!
Salut!
Pastreaza alocatia in fiecare luna.Roaga-i pe parinti sa-ti mai dea din cand in cand.