| coxicool99 a întrebat:

Imi spune-ti si mi-e niste retete de deserturi? Cea mai superprimeste FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Colourss a răspuns:

Minitarte umplute cu budinca
Pentru aluat iti trebuie:
300 g faina
2 oua
100 g zahar
150 g unt
1/2 plic praf de copt
sare
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura iti trebuie:
400 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 oua
170 g zahar
200 g alune
4 linguri miere
Pregatesti asa:
Pentru inceput pregatesti un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand energic oul cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat.
Adaugi untul la temperatura camerei si incorporezi faina cu praful de copt.
Framanti un aluat fraged si-l lasi la frigider 30 de minute.
Intinzi o foaie si tai sase cerculete putin mai mari decat formele de minitarte.
Pui aluatul in formele unse, imbracand si peretii. intepi cu furculita, le asezi pe o tava si le coci circa 10 minute.
Caramelizezi zaharul cu mierea, adaugi alunele zdrobite, amesteci si lasi sa se racoreasca.
Amesteci caramelul cu budinca, cu ouale si umpli tartele.
Le mai dai la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
Desert cu frisca si nuci
Iti trebuie:
500 g frisca
4 oua
3 portocale
200 g zahar
4 linguri cacao
250 g miez de nuca
3 linguri miere
Pregatesti asa:
Pe baie de aburi, mixezi cacao cu zaharul si putina apa pe foc, pana cand se topeste zaharul.
Lasi la racit, iar dupa aceea adaugi galbenusurile unul cate unul.
Bati albusurile spuma si le incorporezi in amestecul de cacao, impreuna cu frisca.
Adaugi nucile taiate marunt.
Ungi o tava mare de cozonac cu putin ulei sau o tapetezi cu celofan, torni compozitia si o lasi la rece cateva ore.
Inainte de a o servi, scoti parfaitul, il asezi pe un platou si-l ornezi cu miez de nuca trecut prin miere si cu felii de portocala.
Pofta buna!
Desert delicios cu aluna si ciocolata
Iti trebuie:
150 g unt
100 g alune de padure
300 g ciocolata menaj
forme de hartie
Pregatesti asa:
Pui alunele la cuptor cateva minute, si dupa ce le scoti din cuptor le freci bine cu un prosop de bucatarie pentru a indeparta cojile.
Intr-un vas termorezistent, rupi ciocolata bucatele, adaugi untul si incalzesti deasupra unui vas cu apa care fierbe, amestecand in contiuu.
Cu o lingurita umpli formele de hartie cu compozitia de ciocolata si pui deasupra cateva alune.
Lasi cosuletele la rece cateva ore.
Pofta buna!
Fursecuri cu nuci
Iti trebuie:
200 g margarina pentru prajituri
250 g nuci macinate
1 praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
1 praf de sare
faina cat cuprinde
4 pliculete zahar pudra cu aroma de vanilie
Pregatesti asa:
Intr-un vas freci energic margarina pentru prajituri impreuna cu nucile, adaugi praful de copt pe care il stingi in zeama de lamaie, un praf de sare si adaugi faina in ploaie, pana cand obtii un aluat consistent.
Intinzi aluatul si tai patratele pe care le rulezi ca pe niste cornulete.
Asezi cornuletele pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Le coci circa 25 de minute, la temperatura potrivita.
Le pudrezi calde cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pofta buna!
Fursecuri cu ciocilata
Iti trebuie:
3 oua
300 g faina
150 g unt
50 g cacao
80 g zahar
200 g crema de ciocolata
1 esenta de rom
1 lingurita praf de copt
2 linguri coniac
coaja rasa de portocala
Pregatesti asa:
Spargi ouale unul cate unul pentru a te asigura ca sunt proaspete.
Se lasa la temperatura camerei crema de ciocolata din comert.
Cu ajutorul unui mixer amesreci ouale cu zaharul, coniacul, esentele si coaja de portocale.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se pune crema de ciocolata din comert si se amesteca din nou.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Se adauga treptat din ingredientele uscate si ouale si se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale si pufos.
Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 40 de minute.
Se fac bilute sau se taie aluatul cu forme si se dau la cuptor pentru 8-10 minute, cat sa treaca testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata se presara zahar pudra.
Pofta buna!
Desert cu cereale si ciocolata
Iti trebuie:
300 g cereale cu fructe
250 ml lapte
100 g stafide
300 g nuca
esenta de vanilie
60 ml rom
2 linguri miere
8 curmale deshidratate
150 g ciocolata topita
Pregatesti asa:
Pentru inceput pui cerealele la inmuiat intr-un bol in care ai pus laptele.
Pui si stafidele la inmuiat in rom.
Dupa circa o ora, storci cerealele de lapte si le pui intr-un blender impreuna cu stafidele inmuiate, curmalelele, mierea si ciocolata, esenta de vanilie dupa gust si nucile curatate atent de coaja.
Amesteci bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Din compozitia obtinuta modeleaza sfere mici cat o nuca.
Tavaleste-le prin fulgi de nuca de cocos, fulgi de migdale ori de fistic.
Pofta buna!
Desert duo color
Iti trebuie:
500 ml lapte
500 ml smantana dulce
7 linguri amidon
6 linguri zahar
2 linguri cacao
4 pliculete zahar vanilat
4 linguri unt
esenta de rom
Pregatesti asa:
Pentru inceput preparam crema de vanilie.
Punem pe baie de aburi 250 ml lapte, 250 ml smantana dulce, 3 linguri zahar, jumatate din cantitatea de amidon si zaharul vanilat.
Amesteci energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se prinde de peretii vasului si lasi pe foc pana cand se ingroasa crema.
In alta craticioara, tot pe baie de aburi, pui restul de lapte, smantana dulce, restul de amidon, zaharul si cacaua.
Amesteci si tii pe foc pana se ingroasa.
La final, adaugi esenta de rom dupa gust.
In fiecare dintre creme adaugi cate 2 linguri de unt si amesteci energic cu telul.
Torni cele 2 creme in straturi alternative in cupe de desert si decorezi dupa preferinte.
Pui desertul la rece pentru minim 2 ore.
Pofta buna!
Desert cu marscarpone si fructe
Iti trebuie:
12 piscoturi
200 g mix de fructe deshidratate
1 ciocolata neagra
300 g mascarpone
300 g frisca
150 g crema de branza
10 linguri zahar pudra
1 pliculet gelatina
Pregatesti asa:
Pentru inceput mixezi crema de mascarpone cu crema de branza si zaharul.
Adauga frisca batuta bine si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic.
In compozitia astfel obtinuta, incorporeaza ciocolata, piscoturile rupte in bucati si fructele deshidratate maruntite.
Rastoarna totul intr-o forma de chec tapetata cu folie.
Lasa la rece cateva ore, dupa aceea rastoarni si ai grija sa indepartezi folia cu atentie pentru a nu strica forma desertului.
Pofta buna!
Pere in foietaj
Iti trebuie:
1 pachet aluat de foietaj
100 g ciocolata neagra
5 pere
100 g zahar
1 lingura miere
1 anason
2 cuisoare
1 baton scortisoara
1/2 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
4 galbenusuri
2 linguri faina
500 ml lapte
3 pliculete zahar vanilat
200 g zahar
Pregatesti asa:
Speli perele si le cureti de coaja si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-o cratita pui la fiert 1 litru de apa, zaharul, mierea, sucul de la jumatate de lamaie si aromele mentionate.
Dai acest amestec intr-un clocot si adaugi perele curatate de coaja.
Intre timp, fierbe 450 ml de lapte impreuna cu 100 g de zahar si zaharul vanilat.
Separat, freaca galbenusurile cu restul de zahar.
Adauga faina si laptele ramas.
Compozitia astfel obtinuta, subtiaz-o cu laptele fierbinte.
Pune-o pe foc si amesteca energic pana se ingroasa.
Pui patrate din aluatul de foietaj in vase de ceramica.
Repartizeaza crema de vanilie, apoi asaza in fiecare cate o para.
La final, adauga ciocolata rasa si lasa la cuptor, la foc mic, 20 de minute.
Pofta buna!
Desert cu marscarpone si caise
Iti trebuie:
3 foi de pandispan
500 g mascarpone
300 ml frisca
5 linguri zahar pudra
1 borcan gem de caise
100 g ciocolata menaj alba
100 g ciocolata menaj neagra
Pregatesti asa:
Bati bine frisca.
Amesteci mascarpone cu frisca batuta si zaharul.
Ungi prima foaie cu o parte din crema.
Adaugi a doua foaie pe care pui un strat de gem de caise, iar deasupra acestuia mai asezi crema ramasa.
Pui deasupra si ultima foaie de pandispan.
Topesti ciocolalata alba la bain marie.
Pe ultima foaie torni glazura de ciocolata si o servesti dupa ce s-a intarit glazura.
Pofta buna!
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Pentru blat iti trebuie:
250 g biscuiti simpli
80 g unt
70 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
Pentru crema iti trebuie:
200 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
200 g unt
4 oua
100 g zahar tos
100 g zahar brun
300 ml frisca
Pentru topping iti trebuie:
100 ml frisca
70 g ciocolata rasa
3 linguri zahar pudra
Pregatesti blatul asa:
Sfarami biscuitii simpli cu un sucitor, dupa care ii pui in intr-un bol mare.
Topesti ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si, dupa 2-3 clocote, iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca compozitia.
Torni apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine.
Intr-o forma de tort, din aceea cu inel detasabil, pui blatul de biscuiti si nivelezi bine.
Dai la frigider si lasi la rece cat timp pregatesti crema.
Pregatesti crema asa:
Topesti ciocolata impreuna cu untul, omogenizezi bine si apoi racesti usor.
Intr-un bol mare, mixezi ouale cu cele 2 tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul.
Amesteci apoi frisca si mixezi putin, la viteza mica.
Torni si crema de ciocolata si mixezi cateva minute.
Scoti forma de tort din frigider si torni crema deasupra blatului.
Dai la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor.
Lasi sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
Apoi pui deasupra toppingul, pregatit din frisca batuta bine cu zaharul pudra si presari ciocolata rasa.
Pofta buna!
Batoane de cocos invelite in ciocolata
Iti trebuie:
200 g nuca de cocos
150 g lapte praf
50 g zahar cu aroma de vanilie
300 g lapte condensat
200 g ciocolata cu lapte
150 g ciocolata amaruie
Pregatesti asa:
Amesteci nuca de cocos cu laptele praf si zaharul pudra.
Adaugi laptele condensat si amesteci bine pana obtii o pasta cu o consistenta potrivita.
Faci din aceasta pasta batoane pe care le pui in congelator 20 de minute.
Intre timp, topesti cele doua tipuri de ciocolata impreuna la bain-marie.
Dupa 15 minute, scoti formele de la rece si le ungi cu ciocolata topita.
Dai din nou formele la rece, pana cand se intareste ciocolata.
Pofta buna!
Sper ca te-am ajutat! Funda?

Întrebări similare