Nu ai nici o problema, situatia dificila este din cauza la cum te tratezi pe tine insuti, daca iti cerea cineva sa-i dai un sfat in legatura cu ce sa poarte, imediat iti faceai un like/dislike despre ce variante iti arata, dar cand trebuie sa o porti tu, nu te poti decide, ii lasi pe ceilalti sa te "dezbrace".
Salut, și eu trec prin aceiași situație, vreau să-ți recomand
să respecți 2 lucruri esențiale care te pot ajuta pe viitor.
1- Încearcă mereu să te gândești atât la lucrurile bune produse, cât si cele rele, uneori, noi oamenii, luam în considerare doar părțile negative, văzând forma în care scrii, pari o persoană inteligentă, o persoană cu care poți face multe lucruri în viață, dar pentru simplul fapt că pui mereu pe primul loc lucrurile negative din viața ta, vei avea anxietate dusă la un nivel pe care un om, nu ar trebui să-l aibă pentru sănătatea mentală.
Îți garantez eu, că uneori te compari cu alții, să lași că alții sa-ti creeze această stare, încearcă sa schimbi mediul în care te afli, dar cel mai important, nu renunța.
2- Încearcă să faci și mai mult.
ieși afară mai mult, soarele îți va oferi vitamina D, de care eu sunt dependent pentru starea mea psihică, uneori, nu ai chef și nici timp, familia, jobb-ul, învățământul sau odihna nu ne permite mereu sa facem ce vrem.
Încearcă sa-ti faci un program, încearcă să-ti faci prieteni noi, să vorbești cu persoane ca și tine ( știu, e greu sa găsești) dar ele există, încearcă sa te odihnești corespunzător, să lucrezi la corpul tău, încearcă sa bei foarte multă apă, încearcă să mănânci sănătos, încearcă în fiecare zi, sa produci ceva, cât de puțin e, creierul tau il va percepe ca le o realizare și automat starea ta se va îmbunătăți și vei încerca sa faci mai mult, să vezi că de fapt ai un rol important în viață.
Știi cum e în viață? Eu cred că sensul vieții fiecărui om este să-ti cauți scopul, e greu, unii și-l găsesc greu, alții mai ușor, dar dacă pe zi ce trece înveți ceva nou, produci ceva nou, e un pas.
Îți doresc toate cele bune si sper ca te am ajutat.
Împreună vom trece peste. Sper
Nu știu cât de tare pot susține că voi trece peste, pentru că de ieșit ies nu stau izolata, atât cât pot pentru că nu am bani soțul deține controlul la tot și pentru 1 leu dau socoteală. Activități încerc și eu să fac ce pot că locuiesc la casă și e mai ok. Consider că problema asta a apărut odată cu tot amalgamul de probleme adunate ca să zic așa.
Când lucrurile pe care le facem au aceleași rezultate (nedorite) cred că ar trebui sa schimbăm anumite aspecte din viețile noastre.
Uite, eu îți recomand să eviți o relație toxică în care ești supusă la un rol secundar pentru motivul că ești de sex feminin sau pentru că el considera că vocea ta nu trebuie ascultată.
Încearcă sa faci schimbări, să analizezi toate punctele care iti produc rău, și pe cele care le poți evita sau le poți face în așa măsură încât sa-ti fie mai bine, schimbă-le, uite, ce frumos sună, suntem vii din praf de stele moarte, suntem acele ființe care au evoluționat cel mai mult pe această planetă si probabil și-n univers, faptul că trăiești și că ești conștientă, poți lua decizii, poți simți, deții cel mai complex,, lucru" din univers, creierul, te face intr-o minune al acestui univers, știu, viața în sine daca o luam așa, nu prea mai pare atât de wow, având in vedere că e durere, chin, dezamăgire și nedreptate, dar pentru simplul fapt, că deții această viață, sinuciderea, ar trebui să fie ultima variantă.
Toți mai avem momente triste, unii mai mult, alții mai puțini eu îmi doresc să eviți cât mai mult această variantă, știu, nefiind aproape, nefiind o persoana care sa simta ce simți tu acum, mi e ușor sa scriu lucruri bune și sa-ti dau sfaturi, dar fiind empatic, mi-e greu sa aud ca oamenii suferă.
E greu, atunci când ajungi la o decizie ca asta îți dai seama că bine nu poate fi. Nu știu să sperăm că voi fi bine.