Bună.
Autopsia se face în toate cazurile în care nu se cunosc cauzele morții, ea a intervenit în mod brusc (accident rutier, accident de muncă, etc. fiind considerată o moarte violentă) sau în plină sănătate aparentă (are o boală cronică care îi aduce moartea fără o justă cauză cunoscută în timpul vieții, moarte suspectă).
Plătești o taxă de autopsiere (minim 150 ron) la serviciul de medicină legală unde s-a făcut necropsia.
Ți-am scris cât mai clar ca să înțelegi, am evitat să folosesc termenii medicali cât și juridici.
Pa, pa.
Nu. Uite cum sta treaba, chiar ieri am dat examen la medicina legala, sunt la drept. Autopsia se face doar in caz de moarta suspecta sau moarte violenta! De exemplu daca o persoana sanatoasa moare subit, sau se spanzura sau in alte cazuri de genul care pot ridica suspiciuni. Nu platesti ca sa nu i se faca autopsie. Daca nu exista o ancheta in cazul decesului unei persoane si rudele vor sa faca autopsie atunci trebuie sa plateasca autopsia. Sper ca te-am lamurit.
Nu ma pricep asa bine dar daca doresti sa nu se faca autopsie atunci politia o sa intre la banuieli si or sa creada ca tu l-ai omorat si de aia nu vrei sa i se faca autopsie deci autopsia trebuie facuta