anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma scuzati ca va deranjez cu intrebarile mele, dar am nevoie de raspunsuri si cum am mare incredere in voi, apelez aici.
Am o problema la scoala.La romana, sunt buna.Am terminat cu 9 primul semestru.La bio cu 8, la engleza cu 6, isotri cu 6, franceza cu 7, muzica cu 10, mvi[muzica vocal intrumentala]cu 10, sport 10, spaniola 10, geo 8, desen 10, tehnologie 10, purtare 10... Dar mate 5.Nu inteleg nimica la mate. O prietena spune sa invat definitiile.Si asa am facut si am inceput sem 2 cu 10 la mate. Dar ce rost are sa invat eu definitiile, daca nu inteleg exercitiile? Cum as putea sa le inteleg? Cear trebuii sa fac? Ar putea sa fie din cauza profesoareii?[este severa, la ora ei perdelele trebuie sa fie prinse, catedra mai aproape, geamurile deschise, buretele ud, elevul de servici sa fie din minut in minut sa stearga tabla, etc...]Multumesc TPU!

3 răspunsuri:
| bibyyy143 a răspuns:

Buna! Si eu am fost in aceeasi situatie la fel ca si tine, nu cred ca este vina profesoarei, eu cred ca iti e frica la ora de matematica si stai tot timpul incordata gandindute ca trebuie sa intelegi, dar sincer nu o sa se intample, mai bine relaxeazate. Si incearca acasa sa faci mai multe exerciti sa faci ca un fel de meditati acasa, programeazati o ora sau nu stiu cat ai tu timp si fa exercitii la matematica pentru a le intelege mai bine! Daca nu intelegi unele exerciti uitete la exemplele din carte sau cauta pe net, sau daca sunt foarte grele intreaba si profesoara ca doar de aia este acolo! Nu stiu ce sa iti mai zic eu asta am facut cand mi s-a intamplat si acum ma inteleg foarte bine cu profu si sunt si cea mai buna din clasa la mate! sper ca te-am ajutat cat de putin! Succes muult!:X:*

| alina58 a răspuns:

Nu o sa intelegi matematica pana nu o sa faci tu exercitii acasa singura. Sincer, eu in clasa nu inteleg nimic, dar ajung acasa si incep sa fac din nou exercitiile din clasa. Ma chinui sa le fac singura si la sfarsit vad unde am gresit. Iar cu definitiile, sincer iti spun ca niciodata nu le-am invatat, mi se par o tampenie din care nu inteleg nimic. In schimb, formulele le stiu pe toate. Toate exercitiile se leaga intre ele. De pe clasa a 9-a am tot media 9 la matematica.
Tine minte, matematica o inveti facand exercitii!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La matematica nu e suficient sa inveti definitiile. Acesta este doar primul pas. A doilea pas este sa-ti iei un caiet separat si in fiecare zi, macar o ora, dar de orefera doua ore, sa lucrezi exercitii suplimentare la matematica. Nu te descuraja ca la inceput in doua ore vei lucra un exercitiu, ci persevereaza si vei vedea ca in cateva saptamani vor incepe sa se cunoasca rezultatele. daca nu stii un exercitiu, ia manualele si citeste lectiile in care ai invata despre metodele incluse in el. E important sa citesti si din manualele anilor trecuti, fiindca sigur ca ai si acolo nelamuriri. Nu lasa nici un exercitiu neclarificat, daca dupa ce ai citit tot si ai invatat perfect teoria care se refera la el, tot nu-l poti face, intreaba profesoara intr-o pauza. Va fi bucuroasa sa-ti explice daca va vedea ca stii teoria la perfectie.