| AndreeaDeea221998 a întrebat:

Majoritatea persoanelor LGBT/GAY sunt foarte afectate de părerea persoanelor din jurul lor. Ei considera ca societatea nu ii accepta/nu ii poate accepta. Întrebarea mea pentru voi este : voi aveți o problema cu persoanele de acest gen? Va deranjează cu ceva sa vedeți doua fete ținându-se de mană pe strada? Ii puteți accepta? Sau pur și simplu va este indiferent? Pentru răspunsul logic și cu argumente ofer fundă! Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Homosexualitatea este anormala, dar naturala si deloc nociva pentru restul societatii, daca adopta un copil nu este nimic rau fata de un cuplu heterosexual in care relatia este instabila si se ajunge la violenta domestica, acolo chiar se pot intampla traume in dezvoltarea psihica a copilului.

Insa tine cont ca suntem un popor ortodox si ca mai avem mult de parcurs pana la toleranta acestor deviatii. Personal nu-s de acord cu transgender-ii, acolo este boala mentala.

30 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie eu sa îi accept.Imi este indiferent.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc! Apreciez răspunsul!

| LPCTSTR a răspuns:

Ce raspuns mai logic decat "daca el nu-mi face nimic, eu de ce sa-i fac" vrei?
Pur si simplu, sunt oameni, nu mananca copii si nici nu comit crime.
Nu ma deranjeaza cu nimic sa vad homosexuali de exemplu tinandu-se de mana pe strada sau in bus, eventual i-as intreba, dac-as avea ocazia, cum reusesc sa "supravietuiasca" intr-o Romanie plina de zanatici ortodocsi cu mentalitati comunistoid-arhaice, intr-un presupus stat "laic", dar care este evident ca nu se diferentiaza de unul cvasi-teocratic.
Indiferenta la mine se manifesta pentru orice necunoscut, de ce sa-i tratez altfel pe homosexuali? happy

O alta problema este ca unii gay abuzeaza de aspect, de la machiaj pana la imbracaminte, iar asta a ajuns sa fie o eticheta pentru toti drept persoane cu ifose de pitipoanca, generalizarea asta este o polemica pentru alta data, insa nu trebuie trecuta cu vederea atat timp cat asta este primul lucu la care se gandeste marea majoritate a populatiei cand aude de termenul "gay".

Sunt afectate si vor fi in continuare persoanele astea, atat timp cat lumea nu-și deschide ochii sa vada dincolo de orientare ca toti sunt oameni, persoanele in cauza vor sta sub umbra si bataia de joc a multor incompetenti heterosexuali. De notat aici este ca religiile sunt un factor important care induc repulsia, de asta este extrem de greu sa faci oamenii sa vada dincolo de orientare, pentru ca ei numai de asta tin cont, este un fel de notiune decisiva care influenteaza comportamentul si temperamentul manifestat in prezenta persoanei in cauza.

| Celcestietot a răspuns:

Fetele se mai tin de mana prin generala sau chiar si la liceu si asta ni s-a intiparit pe retina ca fiind o normalitate, iar cele cu orientarea catre sexul lor nu sunt agresive, in schimb multi gay tind sa nu isi cunoasca limitele cu un necunoscut (in special) si cu asta nu sunt de acord.

Răspuns utilizator avertizat
| AndreeaDeea221998 explică (pentru LPCTSTR):

Mulțumesc pentru răspuns! Apreciez! Un răspuns foarte bun!

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Celcestietot):

Știu ca noi doi am mai discutat chestia asta la întrebarea unui băiat. Despre bărbați, recunosc faptul ca nu știu atât de multe lucruri. Dar femei agresive chiar nu am întâlnit. Pot exista dar personal nu am cunoscut. O femeie când întra într-o relație cu o alta femeie, o face pentru a se simți iubita, pentru a simți căldură, fericire nu văd unde ar avea loc agresivitatea. Ce înseamnă când spui ca "a devenit o normalitate" prin asta te referi la faptul ca nu te deranjează /încurca cu nimic prezenta lor?

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Excalibur09):

Bun, tu ai dreptate. Cred ca m-am exprimat greșit. Nu ma duc sa fac nici "marșuri nici parade" sa știe lumea ce sunt eu cum sunt eu sau cine sunt eu. Nu ma interesează asta. Iar pe mine una, nu o sa ma vadă nimeni pe strada ca ma "întind" cu cineva. Întrebarea mea este : sunt acceptata în societate dacă merg cu o femeie de mană pe stradă? (oamenii automat afla ca ești într-o relație cu femeia respectivă, te vad odată, te vad de doua dar dacă te vad de noua ori îți dai seama ca bate la ochi). Trebuie sa existe aceasta marginalizare?

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Poate ca am discutat, nu mai tin minte, mai ales ca nu am vazut aceasta fotografie de profil happy. Majoritatea femeilor sunt radical diferite fata de majoritatea barbatilor din acest punct de vedere, intr-un sens bun.
Da, ma refer la faptul ca nu ma deranjeaza si iubirea frateasca fata de celalalt este ceva normal, nici nu am vazut fete care sa se tina de mana si sa se comporte nasol si este bine cat timp sunt civilizate.

| Sofer a răspuns:

Eu ii accept. Chiar mi-ar plăcea sa vad doua fete de mana pe strada și sa se sărute. Nici cu băieți gay nu am problema. Astea le sunt orientările și nu trebuie sa fiu impotriva lor.

| RKBlue a răspuns:

Normal ca ii accept.
Mai mult decat atat, nu sunt prefacut incat sa zic ca e treaba lor dar sa nu se afiseze in public.

Cand cineva zice ca persoanele lgbt nu infrunta homofobia sau nimeni nu are treaba cu ei sau alte prostii de genul imi vine sa cad pe jos de ras.
De ce?

Pai pana si simplul fapt ca intr-unul din comentarii spunea ca majoritatea(sau multi dintre) persoanelor gay(nu lgbt, ci gay) poarta machiaj si se imbraca diferit.
SERIOS?!
Persoanele gay nu poarta machiaj si nici nu se imbraca diferit (unele da, dar ele nu sunt gay neaparat.De asta avem lgbtq+, nu doar g)

Simplul fapt ca daca 2 barbati se tin de mana pe strada(/ 2 femei, etc) si deja unii se uita urat dovedeste ca exista homofobie.
Intr-o tara(si zona a lumii) in care avem femei arse de vii, batute si omorate de asa zisii lor"iubiti", cum ar putea o persoana diferita sa spuna atat:"Si eu exist.Si eu am dreptul sa sarut pe cine vreau, sa imbratisez pe cine vreau, sa imi petrec viata cu persoana pe care o iubesc.Si eu am dreptul sa fiu la spital cu persoana iubita in cazul unei probleme. Avem dreptul sa ne tinem de mana pe strada, ca orice cuplu, fara sa se uite toata lumea la noi si sa fim batjocoriti."

Oamenii care cred ca comunitatea lgbt vor lumina reflectoarelor si vor sa se expuna au atat putina dreptate, dar gresesc de 10 ori pe atat.
De ce?
NICIODATA schimbarea, acceptarea si binele nu au putut fi realizate decat cu ajutorul majoritatii si a celor de la putere.
Nu credeti?
Exemple sunt nenumarate:
Lupta impotriva rasismului in SUA.Persoanele de culoare erau omorate in bataie,erau fortate sa stea in locuri speciale in transporturile in comun, atatea nedreptati si de ce?
Pentru ca erau o minoritate.
Primele valuri feministe(I si II) au luptat pentru o lume in care misoginismul sa dispara,femeile sa aiba aceleasi drepuri ca barbatii,aceleasi sanse ca barbatii si autonomie asupra propriului corp).Ele nu erau neaparat o minoritate,caci femeile sunt ceva mai mult de jumatate,dar feministele,cele care au avut curajul sa lupte,sa fie diferite,sa iasa in strada, sa ceara ceva ce era normal sa li se ofere, erau o minoritate.
Minoritatea va avea mereu de suferit cat majoritatea se face ca nu are treaba cu ea, cat nu o ajuta si nu o integreaza.

Sunt atatea stereotipuri(in special despre persoanele gay, dar si despre alte grupuri din lgbt).
De exemplu, doar comentariile de la cateva intrebari de pe TPU iti arata asta.

"Nu vreau ca cpoiii mei sa vada 2 persoane de acelasi sex sarutandu-se/imbratisandu-se, etc"(De ce? Nu vrei sa le arati ca iubirea este buna? Ca traim intr-o lume buna? Sau e mai bine sa ii omoram cu pietre in fata copiilor? Poate ar trebui sa rdem si vrajitoare...)
"Daca copiii vad asta, atunci vor deveni si ei..."(la asta imi vine sa plang. Daca esti atat de incuiat incat sa crezi asta, inseamna ca poti sa pleci de pe Pamant ca ne iei oxigenul degeaba)
"Sunt obsedati de sex si le pot face rau copiilor.Ei umbla dupa copii"(Stiu, in secolul XXI, in 2020, inca exista oameni acre asociaza lgbt cu pedofilia.Nu,nu inventez.Pe TPU si alte site-uri poti vedea foarte simplu)

Care sunt argumentele impotriva lor, aduse atat de fanaticii religiosi cat si de homofobi:
"Nu e normal"(Care e normalitatea.Esti Dumnezeu sau creatorul universului si ai scis o carte despre cum e sa fii normal? Nu? Atunci mai bine stai jos!)
"Biblia zice ca e pacat"(poti vedea atatea argumente care se explica anumite parti din Biblie, incat vei realiza ca nu au neaparat treaba cu persoanele gay.In plus de ce poate fi Biblia
interpretata cand vreti voi,dar in rest nu? Ipocrizie la cel mai inalt nivel.)
ETC.

De ce ar trebui ca unii oameni, care se iubesc, care sunt, in afara unui singur aspect, exact ca ceilalti, sa se fereasca?

Da.Persoanele din comunitatea lgbt fac reclama,fac parade(aici am putin de zis ceva,dar o zic data viitoare).De ce?
Fiindca exista acea mentalitate ca daca nu arunci cu pietre,dar ii vezi pe altii facand-o si nu ii opresi,atunci asta e,tot curat ramai.
In loc sa incerce sa lase lumea un loc mai bun, unii inca vor sa impuna niste idei invechite ale Evului Mediu.
Ei vor numai sa se treaca peste mentalitatile diferite, sa fie acceptati si sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti oameni(cum e si normal)
Acceptarea e buna.

Si stiti ce e rau?
E rau sa vezi ca altii au de suferit si sa nu incerci in niciun fel sa ajuti.
E rau sa zici ca atata timp cat nu ai nico treaba, atunci de ce mai au unii nevoie de drepturi.
Astfel de lucruri conduc la rasism, homofobie, etc.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu am auzit printre prietenii mei LGB ca grija lor în viață să fie că nu se pot ține de mână pe stradă și că nu-i acceptă nu știu ce Gigel. Come on, e stupid. Altele sunt problemele.

Ești cumva bi/lesbi sau doar ally? Pentru că mereu văd tipe hetero mult mai implicate în ce simte și vrea LGB-ul decât LGB-ul laughing.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru RKBlue):

Din câte știu (poate greșesc) bărbatul ce se îmbracă în femei poarta denumirea de " transsexual". Cunosc gândirea descrisa de tine in privința copiilor, din nefericire mie gândirea aceea mi se pare mai bolnava decât "boala" ce considera ei ca o port eu. Sa confunzi pedofilia cu lesb/GAY e o mare idioțenie. În alta ordine de idei, nu as face absolut nici un gest nepotrivit în fața unui copil. Sa te ții de mână nu mi se pare asa de extravagant dar nu m-aș săruta în fata unui copil. Am mai spus și ma repet eu nu am văzut la nimeni, nu m-a învățat nimeni, nu m-a împins nimeni sa fiu asa cum sunt. Tu dacă vezi doi bărbați ținându-se de mână pot sa fac pariu ca tu mâine când ieși din casă nu o sa te ți și tu cu unul de mână. Unde vreau sa ajung, este chestia ca sunt o persoana, ca tine, ca x, ca y doar ca fericirea mea constă în altceva. Nu am aceleași plăceri ca și ale tale. Suntem diferiți. Și chiar nu cred ca, dacă merg de mână pe stradă este capăt de lume.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru supadeceapa):

Sunt lesbiană. Da, poate este o întrebare stupidă doar ca simt nevoia sa cunosc și alte păreri. Îți mulțumesc pentru răspuns!

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Apokales):

Bun! Foarte bine punctat! Un subiect destul de delicat "adopția". Pentru simplul fapt ca lumea are impresia ca, dacă ai un copil îl înveți sa facă exact ceea ce faci și tu. Greșit! Dacă am un copil ii ofer valorile morale dar când creste, alege singur/ă ce își dorește. Nu pot sa impun și sa îmi fac copilul nefericit. Popor ortodox în mare parte cu numele, dar nu ma privește pe mine. Ai dreptate este greu de tolerat. Dar mi se poate oferi un pasaj biblic unde se vorbește despre asta?

| Apokales a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Eu n-am citit Biblia din pacate, nu-s crestin. Dar ce pot spune este faptul ca biserica are intotdeauna o atitudine conservatoare in privinta traditiilor, obiceiurilor, a societatii in ansamblul ei, de accea nu tolereaza un asemenea comportament, ca sa ii spunem asa.
Pe de alta parte cei ce tolereaza familia moderna, nu tolereaza familia traditionala, iar mass-media ii creaza acea imagine cum ca in familia traditionala, pe langa faptul ca este compus dintr-un cuplu in care se regaseste barbatul si femeia, intervine si violenta domestica in care barbatul are dreptul sa dea in femeie pana cata vreme nu-i da sangele.
Parerea mea este ca avem de a face cu o propaganda de la un capat la altul atat cand vine vorba de LGBT, cat si cand vine vorba de biserica, lucru care ma scarbeste.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Apokales):

"familia moderna, nu tolereaza familia tradițională" atâta timp cât ei se iubesc și se respecta și vor sa fie împreună pe mine personal nu ma deranjează, nu ma încurca. Nu am absolut nici un gând de acest gen. Dacă alte persoane gândesc altfel, nu are decât sa îmi pară rău pentru ele.

| Apokales a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Este o ipocrizie de la un capat la altul. Familia traditionala este cea care creaza familia moderna, cum ar fi altfel? Ca sa fac o analogie, mi se pare ca sunt ca un parinte si un copil care se cearta intruna.
Cearta lor tine de o viziune si atat, de o iluzie.

| Teffan a răspuns:

"Majoritatea persoanelor LGBT/GAY sunt foarte afectate de părerea persoanelor din jurul lor"

Asa.Si?

"voi aveți o problema cu persoanele de acest gen?"
Am o mai mare problema cu activismul marxist care reuseste sa normalizeze perversitatea si anormalitatea in spiritul unei asa zise agende "all is love", cu care ne intoxica societatile de cateva decenii incoace.Dar nu-i nimic, sa continue tot asa pana la punctul de maxima tensiune cand se va rabufni violent impotriva acestui activism.Atunci sa vedeti "all is love". happy

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Teffan):

Aștept!winking

| Mihaa890 a răspuns:

Atât timp cât acele suflete se iubesc, rezonează si evoluează împreună, susțin acest tip de relații. Iubirea nu are gen.

| LPCTSTR a răspuns (pentru RKBlue):

Imi cer scuze, eram altundeva cand am scris raspunsul; am vrut sa spun ca sunt unele persoane lgtb care abuzeaza de aspect, nu multe.

| RKBlue a răspuns (pentru LPCTSTR):

Stiu ca sunt unele persoane care abuzeaza de aspect.
Cum sunt unii care abuzeaza de alte lucruri sau exagereaza(crestini, politicieni, etc)
Din pacate sunt multi care nu ii observa decat pe cei"galagiosi", care ies in evidenta intr-un mod rau si isi fac idei proaste.
E bine ca sunt macar unii care stiu ca nu toti sunt asa.

| MaryMaria333 a răspuns:

Chiar DELOC! Ar fi mai buna o ralatie de o femeie si un barbat, dar aia numai relatie sa nu fie? Ma refer sa se umileasca, jigneasca unul pe altul. Asa se ajunge la celebrele despartiri. Dupa mai vine unul, poate chiar mai multi...
Nuu. Mai bine o relatie homo, dar sa fie respect, sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Problema este aceea ca nu pot sa faca copii 2 persoane de acelasi gen, sange din sangele lor. Trebuie sa adopte. Daca unora le e scarba si ii judeca, hai sa nu fim si noi asa, sa nu ne luam dupa ei!winking

| AndreeaDeea221998 explică (pentru MaryMaria333):

Ba da pustoaico! Pot avea copii, nu la noi în tara ce-i drept dar în țări străine se poate happy!

| mihai69 a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

N-ai citit atent: a spus că nu îi pot avea pe *ai lor* (biologici). Dar nimic nu i-ar împiedica să adopte. Nici măcar la noi!winking

| AndreeaDeea221998 explică (pentru mihai69):

Ba da am citit. Din ce m-am interesat (poate greșesc) femeile ar putea avea un copil al lor, una din ele fiind purtătoare pentru ovulele partenerei si bineînțeles spermatozoizilor. Asta fiind posibil în clinicile din străinătate (în România nu știu cât de posibil este și prin ce filtre trebuie sa treci sa faci asa ceva). Cat despre adopție, bineînțeles ca as adopta un copil dar la noi sunt niște proceduri vai mama lor! Merita sa lupți dar sa nu te trezești în situația sa suferi și tu și copilul.

| RKBlue a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Si 2 barbati pot avea un copil printr-o mama surogat.
(Desigur, numai unul va si tata biologic)
Ca sa nu existe divergente sau sa nu trebuiasca sa aleaga care doneaza, sperma celor 2 poate fi mixata (amestecata) si atunci nu afli al cui e copilul dpdv biologic(decat daca face un test de paternitate)

| zilog a răspuns:

El la modă să fim toleranți!
Dar nu înviem SODOMA!
Nu e normal ca copii copiilor copiilor mei să vadă B U L A N G II lingândus-se ostentativ in gură pe strada!

Pot să vă trimit b u l a n g i i pachet la Barselona!?