Mesajul asta este mai mult o descarcare, presupun.
Daca ramai la fel de obosita, iar job-ul ramane la fel, lipsit de logica, vorbeste cu ei din timp, si spune-le ca e prea obositor pentru tine. Nu are rost sa starnesti alte discutii, eu zic ca e suficient motivul ca faci multe ore pe drum, si ajungi tarziu acasa.
Ma regasesc oarecum in povestea ta...
Am avut si eu grija de copilul unei vecine aproape 4 ani.Cu doua zile consecutive de la 7 dimineata pana la 10 seara cel putin.Doua zile libere.Iar doua zile lucratoare si tot asa.Inclusiv sambete si duminici, inclusiv sarbatori, pentru mama lui lucra ca ospatarita.
Trei luni (din cei aproape patru ani) a fost bine pentru mine.Au fost zile in care nu gaseam mancare pentru copil( fiind vorba de zi intreaga ar fi trebuit sa mananc si eu), dar cand faceam supa de exemplu zicea,, nu trebuia sa pui taitei in supa, trebuia orez''' Si alte cateva,, trebuia'' din astea.Si astea in cazul fericit in care gaseam din ce fac.
Restrictii de genul au fost mereu.Nu umblati la... Sunca este mai mult pentru copil, dar oare eu ce sa mananc o zi intreaga?
Ce a fost mai grav e mi-am auzit vorbe, precum ca as fi nesimtita.Mi -a spus chiar copilul.Cica as fi lasat hainele copilui imprastiate seara la culcare.Nici nu aveam unde sa le pun.
Suntem vecini de scara si asta a fost in avantajul amandora.
De ce nu am plecat? apucasem sa ma atasez de copil.Desi am primit si oferte mai bune nu am ramas.Am facut-o pentru copil
la momentul ala eram epuziata fizic si psihic
E GREU de dat un sfat in cazul tau.
EU zic sa renunti. Zici ca din cauza distantei prea mari, nu poti.DAR ar bine sa o faci din timp.Ca parintii sa gaseasca pe altcineva,
Problema vesnica a femeilor.
Vor ca problema sa se rezolve ca prin magie.
Ih, ih, ih….
Nu vrei sa mergi? Nu te mai duce.
Ce usor a fost, nu?
Eu zic să mergi și dacă te mai pun să stai peste program sau sa faci ordine și alte lucruri pe care nu ar trebui să le faci tu, să le spui că te deranjează. Spune-le ce nu îți place, când ești obosită și ce pretenții ai avea. Dacă nu sunt de acord cu ele, le spui că pleci și gata. Dacă tu îi respecți, iar ei nu au nici un minim de respect, pleacă.
Daca nu vrei sa duci, ii anunti ca nu te duci, ca asa e frumos. Si gata. E simplu.
Totusi ar fi frumos sa mai mergi o data si sa-i anunti asta fata in fata.
O bona are obligația sa se ocupe doar de copil nu ești obligata sa faci curățenie și alte treburi casnice si în plus trebuie sa te anunțe din timp dacă vor sa stai peste program! Noi avem o bona am găsit-o cu ajutorul unei agenții vine doar când o sun eu de obicei o data sau de doua ori pe săptămână dar o anunț din timp deci o anunț cu 2 -3 zile înainte ea se ocupa exclusiv de copil nu face altceva nici măcar nu trebuie să strângă jucăriile farfuriile le pune în ghiuveta atât transportul este asigurat de noi de obicei îi plătim un taxi. Oamenii la care lucrezi nu te respectă sfatul meu este să-ți cauți în alta parte