Daca nu se pune lipit de tine, nu vad absolut nici o problema. E spatiu public, aveti drepturi egale acolo.
Vrei sa fii singura, ia-ti teren, cumpara-ti banca pe banii tai... Abia asa poti avea pretentii.
Inseamna ca am prea buna educație.
eu când vad pe cineva pe banca, ma duc la alta, deși este spațiu destul si nu deranjez.
in fine
Cine nu vrea să împartă o bancă, să o cumpere. Dacă un om se simte deranjat doar pentru că altcineva se așează lângă el, de parcă banca nu ar fi publică, atunci să stea acasă.
Și alții au dreptul să stea pe bănci. Un spațiu public nu i se cuvine doar unei singure persoane.
La fel fac si eu, pentru ca sunt introvertit si nu imi plac contactele cu oameni random.
Dar normal este ceea ce am scris in primul mesaj. Spatiul public este pentru toti, iar bancile sunt pentru 3-4 persoane.
Nu poti avea pretentia sa fii lasata singura, in spatiile publice amenajate.
Clar, logic ca nu ma mănâncă.
dar cum ti se pare atunci când chiar ai nevoie de relaxare, stai si citești ceva, si se pun niște oameni, fără sa te întrebe, măcar de ar întreba, si vorbesc si tare si se și lipesc de tine.
mi se pare penibil
Bun, dar dacă eu nu deranjez pe alții, de ce sa fiu deranjata?
adica da, înțeleg loc public.
mai, dar eu dacă vad un om ca citește, chiar de aia il las in pace.
sa aibă liniște.
eu nu știu ce sa zic, poate face ceva important, pentru o facultate, pentru una alta.
dacă nu face nimic si sta pe tel sau are chef de vorba, da e ok.
Poate că nici ei nu au bun simț dacă vorbesc foarte tare, dar nici dumneavoastră nu aveți dacă aveți impresia că vă aparține acea bancă și că nimeni nu ar trebui să se așeze lângă dumneavoastră.
Păi dacă nu vreți să fiți deranjată, stați acasă. Temele sau proiectele pentru orice se fac acasă, nu îi parcuri sau alte locuri publice. Adică dacă stă pe telefon, poate să fie deranjat. Dar poate citește ceva și pe telefon. Cine vrea liniște să stea acasă. Acum doar nu o să stea toți oamenii muți doar pentru că un om e într-un parc și vrea să citească.
Unii traiesc mai liberi, nu sunt inhibati de griji precum "daca e deranjata persoana aia, ca ma asez pe aceeasi banca?".
Iar eu le dau dreptate, totusi.
La bloc am niste pensionari care pun obiecte in parcare, ca sa nu parcheze oricine pe "locul lor" (adica locul pe care il vor ei, dar nu il detin legal). Ma bag acolo linistit, calc peste obiectele lor si ma cert oricand ii vad, pentru ca spatiul public nu e rezervat pentru nimeni.
Regulile sunt doar cele din legislatie, nu facem noi altele, ci ne adaptam la cele existente.
Nu iti increti fruntea pentru toate prostiile, adapteaza-te sau evita situatiile.
Cauta-ti refugii mai bune.
Eu înțeleg ca este loc public, dar ceea ce vreau sa zic eu este faptul că eu nu am obiceiul sa ma pun cu alți oameni pe banca. ( când ii vad). dar repet, într-adevăr este loc public si se înțelege.
alții de ce ar face asta?
înțelegi?
pur si simplu nu vreau deranja pe nimeni cu simpla mea prezenta.
oamenii citesc in aer liber, nu in casa ca la pușcărie.
plus ca ai nevoie de aer curat.
Eu nu am nimic cu nimeni.
mereu se pun oameni cu mine pe banca si ii las.
repet, eu una nu as putea "deranja" pe cineva când vad ca acel loc e ocupat, chiar dacă e loc public. eu asta încerc sa tot repet.
pur si simplu ma deranjează sa ii deranjez
(asta dacă nu am motiv întemeiat)
dar nici sa ai tu banca rezervata, sau stațiu rezervat, asa ceva nu exista in locuri publice.
Dacă dumneavoastră nu aveți obiceiul acesta, nu înseamnă că e greșit ce fac alți oameni atâta timp cât nu vă ating sau nu fac nimic rău. Alții fac asta pentru că au dreptul să stea. Dacă eu stau pe o bancă și citesc și alte bănci sunt ocupate, doar nu o să vreau ca un om să stea în picioare doar pentru că nu vreau să se așeze lângă mine. Și chiar dacă sunt alte bănci libere, atâta timp cât nu îmi face nimic, se așează unde vrea.
Adică în propria casă un om se simte ca la pușcărie?
Bun, atunci respecți și prezența altora care au nevoie de același aer.
Uneori da, ma simt ca la pușcărie.
eu am o legătură aparte cu natura.
vreau sa vad lucruri si oameni. de aceea ies afara.
ma simt mai bine decât înăuntru
Atunci trebuie să acceptați faptul că acasă faceți propriile reguli, dar în natură nu.
Nu! Poate doar i-a placut de tine si i s-a parut ca esti draguta! Poate nu mai sunt banci libere si chiar are nevoie de una.
Lipsa de respect mi se pare doar cand tu citesti si vine si vorbeste tare la telefon langa tine.
Nu, atâta timp cât nu face vreun zgomot sau altceva care să mă deranjeze. Dar ce? E cumva doar banca mea sau a ta?
Bun, si daca vorbesc sau așa?
si daca sunt alte bănci libere...
Și dacă vorbesc e un loc public, deci au tot dreptul să facă asta.