| Jamiraese a întrebat:

Buna! Nu vreau hate va rog, am o măsea care s-a rupt pana la gingie, știe cineva care ar fi prețurile pentru a o scoate și a înlocui măseaua la dentist? Mulțumesc frumos

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

O extracție poate fi vreo 300 de lei, dacă necesită și chirurgie.
Înlocuirea nu este atât de simplă, trebuie ori implant (șurub), ori o lucrare care să cuprindă măselele alăturate, pentru a avea sprijin.

6 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Depinde de la oras la oras sau clinica la clinica. Daca se mai poate salva fiind radacina buna scapi ieftin, iti pune un pivot si apoi coroana, adica ramai tot cu dintele tau. Costa vreo 2000 de lei toata nebunia asta dar e decent pe langa ce ai putea plati daca ar fi vorba de un implant. Asta ar insemna extractie + implant ca sa acoperi golul si te-ar duce toata afacerea la vreo 1.000 euro.

| Jamiraese explică (pentru Drimmero):

Doamne. mulți aleg sa nu își repare dantura din cauza prețurilor

| Drimmero a răspuns (pentru Jamiraese):

In Romania e inca ok la preturi raportat la ce sume sunt pe afara. Cu 10.000-15.000 de euro iti faci aproape toata dantura in Romania, prin SUA cu banii astia abia iti faci 3-4 implanturi, dintii sunt foarte scumpi, iar cel mai bun implant e dintele natural. Totusi ce ai patit de s-a rupt?

| relian a răspuns (pentru Drimmero):

Este aici in state un roman, are omu bani, face bani buni, m-a intrebat cit am dat eu pe implant aici, a zis nu da el banii aia pentru dinti laughing
Dar de plimbat se plimba peste tot, bea de rupe, pentru alea da bani.
Am dentist in RO super profesionist cu cateva mii fac toata gura, a spus exact ca si tine laughing dare exact, este de loc din Timisoara.
Zic nu ma pun eu cu tinehee hee eu am facut aici la astia mai prapaditi, nu am eu bani de profesionistii din RO.Sa dus a facut implanturi, a venit inapoi fratesu zice, stii undes impanturile lui?
Zic ce vorbesti omule? Zice toate dar toate iau cazut, sta cu implanturile in buzunar laughing

I-am spus, ma da ce ai facut teau rezolvat aia in RO? zic ia atrata buzunarele laughing sa vezi ce urit facea, tot el sa suprat, ce nervos era ca imi zise fratesu cea patit.
Cam lucrari de astea se fac prin RO. Unde pui ca la cien a fost el is cunostinte, se cunosc, aia are sora aici, prieten cu asta.Plus in RO nu pun aia oprice implanturi laughing asta stiu sigur,am sunat eu la clinicile cele mai scumpe din RO.

Exemplu romanii nu pun implanturi Strauman, asta e ceal mai tare si scump implant pe piata, mondiala, romanii nu pun, banui ca ar fi pretu mare.
Eu am fost aici am intrebat, ce imi pui frate? Cum adica ceti pun? Zic ce brand? Zice esti primul clint care m-a intrebat vreodata asa ceva.Zic eu dau banii, vreau sa stiu ce iau, Ford sau Ferari laughing

Implanturile nu-s implanturi si atit.Coroanele la fel, depinde ce material pune acolo.Asta la care eu am fost a spus, conteaza f mult materialele si meseriasu, ambele trebuie sa fie de calitate.

In SUA spui c ai scump.Pai aia in RO nu va pune os, de aia e mai ieftin, cum pui implant de exemplu intr-un loc unde ai scos ceva?
Scoti un dinte, da? Cum este cazu celui care intreaba aici.In locu ala ce ramane? Ramine gol, acolo normal ar trebuie sa fie pus os, astepti pana se face, dupa pui implant.
Gaura lasata de un dinte natural, stii cit de mare este? De 2 ori mai mare decat gaura ceti face pentru un implant.Deci tu pui intr-o gropa implant laughing de aia nici nu tin mult, plus nu dau aia garantie.

Aici eu am fost mi-a dat asta garantie pe viata, omu este tinar, nici nu-i batrin sa zici undel mai gasesti.

| relian a răspuns:

S-a rupt de la gingie? Sigur ai probleme, iti si spun ce probleme dentare ai, gum recession, in romana inseamna retragerea gingiei, adica gingia coboara, lasa dintele descoperit, care la un mom dat se rupe.

Asta este pentru ca ai mostenit, sa adaugat si faptul ca nu te speli pe dinti, ca nu iti cureti dintii, la dentist, uite asa o sa ramai rupt in gura la propriu laughing

Pretu sa repari sau sa inlocuiesti intrebi acolo la tine local, c a doara nu te duci in alt oras sa faci.

Depinde ce clinica, ce meserias este.Cel mai ieftin iesi cu coroana peste cea mai ramas acolo, ti se pune un pivot si peste coroana.

Baga si spala dintii aia, curata de 2 ori pe an la dentist, altfel ramai fara dintii.
Mai poate sa puna punte, dar nu te sfatui sa faci asa ceva, pentru ca va trebuie sa polizeze dintii buni, asta daca mai ai vreunul bun laughing

In sf mergi si intreaba tu, nu sta sa iti zica dentistu, spune, frate vreau toate optiunile posibile si preturi la fiecare.
Apoi tu alegi de ce bani ai sau daca ai bani, alegi optiunea cea mai buna pentru tine.