Norocul ni-l facem singuri, daca asta ne dorim si il putem schimba daca ne dam interesul, fara sa dam vina pe altii, pentru alegerile pe care noi singuri le-am facut si au fost proaste.
Nu alegi un barbat rece, alcoolic sau violent daca ai avut un asemenea tata.
Ginionul este o alegere proasta facuta de noi, una dupa alta, alegere facuta fara logica, fara sen, fara sa ne pese de posibilele probeme pe care le cream si le puteam evita, daca gandeam mai atent.
Ieal este sa nu astepti sa-ti planga altii de mila, dimpotria, te ridici, iesi din casa si-ti cauti de munca, ca de aia ai nevoie acum, orice, doar munca cinstita sa fie, care te scoate din starea in care esti si te epuizeaza fizic.
Odata cu munca vine si schimbul de scenariu, colegi noi, viata noua, banuti care-ti vin in mana, schimbi negativitatea pe pozitivitate si sansele cresc, sa-ti faci un viitor bun si fericit.
De acolo iti poti reinventa viitorul, eliminand din viata ta tot ce-i negativ, tot ce-i rau si tot ce te trage in jos.
In primul rand as dori sa te intreb ce varsta ai, ca dupa simptome si detaliile din topic, pari sa ai peste 70 de ani, dar in realitate nu cred sa ai atat de mult...
Ma simt de 100, dar am 40, trist,ceea ce nu inteleg,de ce dupa o copilarie traumatizanta cu parinti reci, rai, alcoolici, am nimerit si-n viata, dupa 18 ani din rau in mai rau..numai ghinion, nici un gram de noroc, chiar asa, merit atata chin..am ajuns sa ma gandesc zilnic la moarte, ma rog sa nu ma mai trezesc, cand ma bag la somn. efectiv nu mai pot!
Stiu ce zic, teoria e perfecta, la mine practica nu exista.ti-am zis sunt multe de zis, dar nu ma plang, regret doar ca m-am incurcat cu cine nu trebuie si mi-am pierdut tineretea.m-am lasat pe mine pentru altii si am ajuns sa ma simt incapabila..plus ca nu vad nimic pe viitor bun, mi-e frica de oameni, n-am incredere in nimeni, sunt multe chestii la mijloc.
Norocul ni-l facem singuri, daca asta ne dorim si il putem schimba daca ne dam interesul, fara sa dam vina pe altii, pentru alegerile pe care noi singuri le-am facut si au fost proaste.
Nu alegi un barbat rece, alcoolic sau violent daca ai avut un asemenea tata.
Ginionul este o alegere proasta facuta de noi, una dupa alta, alegere facuta fara logica, fara sen, fara sa ne pese de posibilele probeme pe care le cream si le puteam evita, daca gandeam mai atent.
Ieal este sa nu astepti sa-ti planga altii de mila, dimpotria, te ridici, iesi din casa si-ti cauti de munca, ca de aia ai nevoie acum, orice, doar munca cinstita sa fie, care te scoate din starea in care esti si te epuizeaza fizic.
Odata cu munca vine si schimbul de scenariu, colegi noi, viata noua, banuti care-ti vin in mana, schimbi negativitatea pe pozitivitate si sansele cresc, sa-ti faci un viitor bun si fericit.
De acolo iti poti reinventa viitorul, eliminand din viata ta tot ce-i negativ, tot ce-i rau si tot ce te trage in jos.
Durerile de oase si coloana apar din cauza sedentarismului, in foarte multe cazuri.
Cariera si experienta nu-s vreun har, banii se fac si fara. Cauta cel mai banal job, care iti ofera cazare. Camerista prin occident, de exemplu. Imprumuti de undeva 300 de euro si in doua saptamani esti deja pe + cu banii. Faci niste economii si de acolo se vede viata mult mai simplu.
Posibil si asta,dar poate fi si genetic,bunca mea se plangea de oase si tata.ce-i drept am pus cateva kg in plus,sport fac mai rar,daca alerg ma dor f rau genunchii si soldurile,am inceput de coxatroza,gonartroza,e ca dracul,pentru ca nici nu pot munci de durere,ba de coloana,ba de sold,ba de genunchi,umar,am si fibromialgie,si alergii,si toti dracii,ceea ce ma baga si mai rau in depresie si stres,iar de plecat n-am curaj sa plec singura de nebuna, mi-e frica si sunt genul care nu are incredere in oameni, intorc orice vorba pe toate partile, sunt f capoasa, am si niste traume din copilarie, e greu...ar fi multe de zis, dar ma opresc aici.
Incearca o munca de birou, la noi in tara. Broker de asigurari, contabil, casier, operator call-center.
Daca stau pe scaun 2 ore,imi amorteste jum.din corp,nu mai pot sa ma ridic, si nu te angajeaza nimeni fara experienta in aceste domenii si sunt intr-o stare in care nu am chef de nimic, nu stiu daca e depresie, dar n-am chef de viata, m-am saturat de tot ce misca in jurul meu!
Mărită-te cu unul cu bani. Dacă nu, învață să faci ceva handmade, cursuri de cosmetică, manichiură, orice și găsește-ți un loc de muncă.Dar nu cred că nu te bagă la un mc, un mega chiar dacă nu ai experiență. Cred că nici bacul nu îți trebuie.
Am bac luat, am diplome, problema e ca nu am experienta, am dureri de spate, oase, picioare si nici un chef de viata! singurul meu gand este daca merita sa mai respir si pentru ce..ca nu vad nici un rost pe lume!
Si de unde sa am eu 3.5 mil pentru psiholog si pentru sala,daca nu am bani deloc? teorie stiu si eu destula, practica e problema si lumea din jur care distruge vieti, nu te ajuta nimeni, nu te intreaba nici ce faci si dupa aia tot ei vin cu pretentii lla nevoie, pai e normal asa? eu zic, nu.
Incepi prin a-ti gasi job.
Si daca nu ai job, exista parcuri gratuite unde poti face miscarea. Sportul contribuie la buna sanatate fizica si mentala.
Si exista site-uri unde poti beneficia de consiliera gratuita https://www.istt.ro/asistare-psihologica-gratuita/
Ai nevoie de o oglinda sa vezi imaginea de acolo care e frumoasa, puternica, care maine isi poate face prieteni, un iubit, rude, cariera frumoasa si in timp dupa fapte se schimba totul chiar daca la inceput duci cu tine al 3 lea razboi mondial, totul face parte din menirea ta si totul e cu un scop si nu uita sa ai o relatie buna cu dumnezeu, bafta
Aolo,daca ma mai uit si-n oglinda chiar ca ma duc dracu..am ajuns rau,crede-ma, nu-mi place nici cum arat, nici cum traiesc, nimic, sunt terminata.
Dacă ai dezvolta o relație mai apropiată cu Dumnezeu ți-ai da seama că nu ești singură și că ceea ce e cu neputința la oameni, este cu putință la Dumnezeu.
Am dubii ca exista. daca exista,ce face,se uita la noi, se uita cum mor copii in razboaie, ii place ca se nasc bebelusi fara membre sau cu boli grave, ca mor batrani nevinovati, ca se fac crime, vi0luri,samd..nu inteleg. unde e? nu-l vad! de ce ar sta si ar privi, daca ar avea puteri, nu ar trebui sa faca ceva, oare? macar pentru cei nevinovati.
Mai documenteaza-te. Nu Dumnezeu e responsabil pentru răul din lume, ci diavolul.
Dumnezeu a lăsat fiecăruia liberul arbitru. Omul în loc să ofere dragoste și pace, iscă razboiae, dezbinare, ura și discriminare.
Multi oameni aleg de buna voie răul în detrimentul binelui. E Dumnezeu vinovat de asta? Nu.
Isaia 5:20-25
"20 Vai de cei ce numesc răul bine,
şi binele rău,
întunericul lumină,
şi lumina întuneric,
amărăciunea dulceaţă,
şi dulceaţa amărăciune!
21 Vai de cei ce se cred înţelepţi
şi de cei ce se consideră isteţi!"
N-am ce sa documentez, asa pot scrie si eu 10 carti, dar nu e nimic palpabil..deci..nu cred, ce nu pot sa vad..raul si binele il fac oamenii, cum s-ar spune, ei pot fi ingeri si demoni, in rest povesti...
Ai accesul la o Biblie în casa ta? Dacă nu, există pe internet pe gratis https://www.bibliaortodoxa.ro/
Înțeleg că e grea situatia ta, dar Dumnezeu te-a făcut un suflet puternic și dacă Îl cauți cu inima sinceră îți va da mai multă bucurie, pace și sănătate decât au oamenii cu familie si fara boli cronice.
Nu o sa te mai poți schimba daca până la 40 de ani nu te-ai schimbat,mai ales daca ai anxietate și depresie la vârsta asta și cu atâtea probleme la pachet e foarte greu spre imposibil având în vedere că nu ai susținere!
Și eu am probleme grave și mă gândesc zi de zi la sinucidere,dar nu știu nici o soluție sigură că o făceam!
Viața grea,chinuitoare e mult mai amară decât moartea în sine.
Totuși,nu te da bătută.
Din ce vad ești o femeie inteligenta dar lipsită de noroc și sănătate, având în vedere că ești inteligenta poți face orice, sunt pastile pentru dureri puternice, le poți lua și munci macar la part time, 6 ore sau 4.
De altfel dacă e grav de tot te poți apuca de videochat sau only fans, TikTok daca arati cat de cat bine vei avea succes!
Sa te sinucizi nu ai curaj, așa că ești obligata să ieși din zona de confort și să îți găsești ceva, o sursa de a face bani oricare ar fi ea.
Dumnezeu sa îți de-a multa putere psihica și fizica sa învingi orice greutate in viața.
Sa fii binecuvântata!
Numai tu poti sti ceea ce este in tine si njmai in tine sunt toate raspunsurile. Sunt psihologi voluntari care lucreaza gratuit, cauta, o sa gasesti. Cred ca e foarte greu sa fii singur.