| PaulinaBelecciu a întrebat:

Pai, poate suna putin stupid, dar cm iti dai seama daca esti transexual/alt gen? (nu le stiu pe toate, scuze). Eu sunt baietoasa, niciodata nu mi-a placut machiajul si abia ma vedeai in fusta sau alte haine feminine (acum mai port, dar tot prefer blugi si un tricou/hanorac; mi se pare mai confortabil). Am avut o perioada lunga de timp in care pur si simplu imi uram fizicul. Ma uitam la corpul meu cu dezgust, incercam sa ma acopar cat mai mult, uneori chiar ma gandeam "daca as fi fost un baiat?". Acum nu mai gandesc asa. Sunt mai bine cu fizicul meu, desi tot sunt momente cand imi feresc privirea cand ma uit in oglinda/fac poze. Poate doar ma gandesc prea mult si a fost doar bodyshame dar saptamana asta am citit mai mult despre LGBTQ+ si transexuali si m-am simtit ciudat cand am citit. Cum iti dai seama daca esti asa sau nu? Sau daca e serios sau doar un simplu gand.

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Nu stiu ce sa zic exact...
Din ce am observat(pe internet, de la persoane trans) e greu sa iti dai seama, uneori.De multe ori e usor, si o simti inca din copilarie.
Cand eram copil(cam pana pe la 10 ani), ca baiat, imi placea sa ma joc cu seturi de gatit.Parintii nu mi-au interzis, chiar daca erau "pentru fete", cum ar zice unii.
Pana pe la 6 ani am avut un carucior de jucarie, roz, cu care imi plimbam animalele de jucarie(animalele le mai am o parte, dar nu ma mai joc cu ele laughing )
Pe la vreo 9 ani am luat o rochie de-a mamei si am imbracat-o.
Exact ce ar face orice copil curios, nu? Am vrut numai sa vad cum imi sta.Am vazut, nu era naspa, si cam atat.
Mi-am vopsit unghiile(asta de mai multe ori), numai pentru a vedea cum imi sta, chiar daca dupa numai 10 minute m-a chinuiam sa le curat cu acetona.Am incercat ruj, pudra, tipuri de machiaj, din curiozitate.
Nu are neaparat legatura, dar vreau sa spun ca aceste lucruri nu m-au facut mai putin baiat.
Incepand cu varsta de 13 ani am inceput sa port masti pentru ten, crema solara vara si acum am un raft intreg cu produse pentru ingrijirea tenului.Sunt multi baieti si barbati, dar si femei care ar zice ca asta e o treaba de fete.
Ma face asta mai putin baiat? Nu.
Fiecare e diferit.
Nu cred ca exista un standard pentru beieti si fete sau pentru barbati si femei.
Sunt fete carora le place sa poarte roz si sa se joace de-a printesele.Sunt fete carora le place sa se bata si sa urce in copaci.
Sunt n tipuri de fete.
Sunt baieti carora nu le place sportul(de exemplu eu,in mare parte). Sunt baieti carora le plac lucrurile femeiesti mai mult.
Sunt n tipuri de baieti.

Cu corpul inteleg.
Inca de la pubertate am avut un fel de ura pe corpul meu.
De ce nu sunt inalt? De ce arat asa si nu asa? De ce?
Si acum mai am unele probleme cu el,dar mai putine rolling on the floor

Si, de asemenea, cand am citit mai multe despre persoanele trans, acum ceva timp, am avut o senzatie ciudata.
Dar, mi-am pus cateva intrebari cruciale.
"Sunt confortabil(in cea mai mare parte a timpului) cu corpul meu? Cu cine sunt? M-as putea vedea intr-un corp diferit?"
Raspunsurile au fost: da, da si nu.
Sunt fericit cu corpul meu, si daca ar fi sa aleg cum ma voi naste in viata urmatoare(daca exista) as alege tot baiat.
Multe lucruri despre persoanele trans, povesti cum si-au dat seama ca sunt asa si sfaturi nu numai pentru aceeasi categorie de persoane dar si pentru orice om care se confrunta cu probleme ale identitatii, confuzie si teama am vazut pe Quora.
Sunt destule persoane trans care raspund la anumite intrebari, iar din acele raspunsuri poti trage atatea concluzii si pot sa te ajute sa te cunosti mai bine.
Sper sa iti fie ceva de folos si ca nu te-am incurcat mai tare cu niste povesti happy
Mult succes!

| PaulinaBelecciu explică (pentru RKBlue):

Mersi! Si stai linistit ca nu m-ai incurcat. Chiar mersi de exemple.

7 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Asta nu te face transexuala, ci doar mai baietoasa. Daca erai transexuala cel mai probabil stiai asta pana acum, sunt o gramada tipe care sunt mai baietoase de fel dar asta nu inseamna ca sunt automat trans sau travestite. Vezi si tu cum evolueaza lucrurile in timp

| Mosotti a răspuns (pentru Drimmero):

Nu stiai asta pana acum, unii n u constientizeaza de unde au tristete si altele, si de fapt ei au disforie de gen, la psiholog se afla asta. Dar la ea a fost doar un gand, e una sa fi baietoasa si alta sa-ti urasti fizicul adica sa nu te simti bine in el.
Daca i-a trecut gandul e bine, insa daca nu se simte bine, inseamna ca este trans, poate sa treaca constient gandul, dar real sa nu fie bine, si la psiholog se afla.
Daca se simte bine, e okey, a fost doar asa o obsesie sau gand.

| Mosotti a răspuns:

Iti dai seama foarte simplu, nu te suporti in corpul tau, simti ca ti-ar fi mult mai bine daca arati ca celalalt sex, nu prea ai preocupari de sexul tau, dar asta constant, daca ti-a trecut inseamna ca nu esti asa, la aia nu trece, din contra se mentine permanent si au disforie de gen, deci nu se simt bine deloc, si unii au depresii din cauza asta, sunt nefericiti.
Vor fi fericiti doar daca se transforma in sexul opus, cu sau fara schimbarea organelor genitale.
Cunosc trei din astia, unu din fata in baiat, si ceilalti din barbati in femeie, nici unul nu a facut si operatie, dar arata 99 % ca sexul dorit si sunt f bine acum psihic.

Deci nu esti transsexuala. Era un simplu gand. Daca te simti bine pe stare, e ok, daca ti-a trecut gandul dar nu te simti bine psihic dar nu stii de ce, e posibil ca de acolo sa vina, trebuie sa consulti un psiholog sa se clarifice asta. De multe ori nici nu iti dai seama, multi au fost asa, dupa aia s-au prins de unde le venea depresia adica tristetea, tonus mai jos, etc.

Si eu aveam tenta sa vreau sa fiu fata, dar nu am treaba cu imbracamintea, preocuparile, alea-s de baiat. Parca ma placeam mai mult sa arat ca o fata.

| PaulinaBelecciu explică (pentru Mosotti):

Mersi mult de raspuns! Si acum nu mai gandesc asa, dar am fost curioasa despre ce era vorba. Daca era mai mult sau nu. Presupun ca nu m-au ajutat nici vorbele oamenilor in perioada aia (din ianuarie? Sau inainte de carantina. am inceput sa fiu mai comfortabila)

| Mosotti a răspuns (pentru PaulinaBelecciu):

Pur si simplu ti-a trecut, nu avea treaba vorbele oamenilor, era la tine putin o obsesie, daca nu trecea, aia e, trebuia sa iei masuri.

Deci esti mai confortabila, e f okey atunci, nu era transsexualism autentic.

| troleibuz a răspuns:

Nu preferintele vestimentare te fac trans.