| MulteeIntrebarii a întrebat:

Bună!
Pe langa problemele de sănătate din ultimul timp, mă confrunt și cu probleme mai personale. Și anume... La 23 de ani nu există niciun băiat în viața mea, dar deloc! Adică nu am prieteni băieți, nu cunosc băieți, in afară de cei de la cămin cu care mă salut pe hol și... Cam atât. Problema e că dintotdeauna m-am axat pe învățătură și aspectul ăsta al vieții sociale a rămas neglijat. Cu toate astea, simt o presiune să încep și eu măcar să vorbesc cu băieți, ca prieteni. Dar pur și simplu nu reușesc să mă împrietenesc cu lume nouă, in general vorbind. Nu știu cum fac, sunt drăguță, sunt călduroasă, dar parcă prea politicoasă și formală, nu reușesc să mă apropii. Ce sfaturi mi-ați da?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să uiți ce vârstă ai, nu te împiedeca de asta.
simt o presiune să încep.
Această presiune e bună, a te va ajuta.
Dacă simți presiunea să începi, începe.
Fără să începi, nu poți.

| MulteeIntrebarii explică (pentru sadrian46):

Da, vreau să încep să fac asta, dar repet, parcă sunt prea impersonală, am tendința de a nu mă comporta natural, de a face small talk și asta nu duce la nimic mai "profund". Nu am un prieten băiat cu care să pot discuta diverse, să îi cer sfaturi și să fac la fel pentru el la rândul meu. Totul se rezumă la vreme, știri, maxim "ce hobbyuri ai?".

| sadrian46 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Îl provoci să petreceți împreună la cafenea, club, că de aceea sunt făcute. Ca să trezești interesul unui om, te preocupi de el, îi pui întrebări despre el,.

| wsghtr766542 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

"Nu am un prieten băiat cu care să pot discuta diverse, să îi cer sfaturi și să fac la fel pentru el la rândul meu."
De ce trebuie sa fie neaparat un prieten de sex masculin acel prieten cu care sa faci toate astea?

| MulteeIntrebarii explică (pentru wsghtr766542):

Păi nici fată nu am laughing)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sfaturi?
Nu te schimba. Ramai tu si asteapta prieteni de calitate, nu te chinui sa devii mediocra, pentru a socializa.
Singurul pont pe care il recomand, este simtul umorului. Daca ti se pare ca te potrivesti cu cineva, faci o glumita mica, nevinovata, si urmaresti reactia lui. Un baiat ok se apropie de tine, daca intelege semnul (gluma), si face el restul.
Cu friendzone-ul e usor, spui ca nu iti sta mintea la relatii.

| Mayhem666 a răspuns:

Ce e asa de greu sa incerci sa vorbesti cu sexul opus?
Si eu am anxietate sociala si sunt introvertit, dar vorbesc cu fetele mai usor decat cu baietii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vizitează un psiholog.
Dacă arăți bine e imposibil sa nu fi curtata de vreun băiat.la tine psihicul e problema, și ca nu vrei sa ieși din zona de confort.
Încearcă sa fi tu însuti, dar dacă spui ca nu ai personalitate (asta e ceva nativ, te naști cu ea nu o dobândești) atunci clar vei avea probleme toată viata cu neadaptarea. Nu ești impersonala, suferi de o tulburare de personalitate care te "influențează" sa fi asa, sa fi singuratica, izolata, fără prea mulți prieteni /iubit și distracții.

| MulteeIntrebarii explică (pentru anonim_4396):

Antrenoarea mea de fitness mi-a spus că arăt ca un fotomodel
Și când am fost la medicul de familie, ea fiind mai în vârstă, tot ceva de genul s-a exprimat, "ai putea să prezinți moda" laughing)
Nu fizicul e problema mea...
Nu postez nicăieri și cred că nici nu știe lumea că exist laughing
Trebuie doar sa mă descopere cineva și să insiste puțin cu mine, dar știu că nimeni nu e obligat să facă asta. Prin liceu încercase un tip să vorbească cu mine pe Insta, dar m-a întrebat de doua ori același lucru și am crezut că și bate joc, deci i-am dat seen
Și aia e toată viața mea socială și amoroasa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Degeaba ești frumoasa dacă nu ai personalitate, nu ști sa te faci remarcata de către cei din jur.
Pai psihicul e problema nu fizicul, dar uneori și fizicul suferă din cauza psihicului.
Nu dispera ca o sa găsești tu băiatul potrivit, dacă ai bun simt, și ei 7 ani de acasă, și nu ești aroganta sigur vei găsi pe cineva care sa te iubească asa cum ești. Tu ești o fata ok dar nu ai încredere în tine.
Nu e asta toată viata ta "sociala și amoroasa",,, asa ți-ai impus tu aceasta limita din cauza unor proiecții mentale care tot îl asociezi cu trecutul (la eșec ma refer) tu deja ți ai proiectat viitorul deși acest viitor e inexistent, nici nu o sosit, asa ca nici nu ai de unde sa ști cum va fi. E normal sa nu ai succes în viata dacă îți proiectezi la nivel mental viitorul, dacă trăiești din memorie în imaginație.
Oricum frumusețea se risipă, caracterul rămâne la fel!