Dintr-un maxim de 50 de puncte pentru partea a doua la o olimpiada, eu pentru acest eseu ti-as da maxim 25.
Iti spun si de ce. In primul rand nu ai o introducere. Ai amintit de indo-europenizare, trebuia sa dai definitia acesteia, sau macar sa explici pe scurt ce a insemnat indo-europenizarea.
Ceea ce e destul e ok este modul in care ai prezentat alcatuirea statului, modul cum s-a format si cum s-a organizat, insa te-ai axat prea mult pe niste chestii mai putin importante si doar ai amintit cele care trebuiau dezvoltate (spre exemplu nu ai insistat deloc la coloniile grecesti, un amanunt destul de important in istoria Daciei, dupa parerea mea).
Bine prezentate razboaiele daco-romane, poate si aici ar fi trebuit insistat mai mult cu acele armistitii, dar e ok si asa.
Iar la final, n-am vazut o incheiere. Era destul de simplu, puteai spune ca odata cu incheierea razboaielor daco-romane, Dacia a fost supusa procesului de romanizare. Spuneai ce reprizinta acest proces, perioada lui in Dacia (106-271) si cam atat.
A, si daca vrei sa amintesti consecintele sau urmarile acelor razboaie, cu acei factori ai romanizarii, ei trebuie integrati dupa ce termini cu razboaiele, inaintea incheierii.
Cam asa spun eu ca ar trebui facut. Te poti consulta si cu profesorul/profesoara ta de istorie, vezi ce spune.
Multumesc mult pentru sfaturi! Ai putea sa ma ajuti cu un eseu despre "Formarea statelor medievale romanesti"?
In ce clasa esti?
Vezi ca ti-am trimis mesaj privat, daca nu l-ai primit, contacteaza-ma!
Mersi mult
Daca organizezi eseul la fel cum l-ai organizat aici si nu ai un scris "asa de mic" iti poat lua 6 pagini, dar nu cred ca va fi chiar atat... cel mai probabil 5.
Totusi pregateste-ti 6 pagini. Mai bine mai mult decat mai putin. Bafta la scris
Ma pot prezenta la olimpiada cu acest eseu?
LisaJulie întreabă: