| Andreea_8014 a întrebat:

prieteni.
Am si eu o problema...
sad
Ieri am stabilit cu prietenul meu sa ne intalnim azi la 17:00. dar la mine a venit un om sa-i fac un CD si s-a lungit la vorba pana la 20:00 si acum mi-e rusine sa-i raspun la telefon ca nu e prima oara cand in programul meu apare ceva. m-a sunat de vreo 20 de ori si nu i-am raspuns...crying
Ce sa fac?
Maine plec iar la tara si nu putem sa ne intalnim
crying
Un sfat
Va
rog
!
Dau fundita.

10 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Primul sfat, legat de problema ta. Nu am inteles de ce nu i-ai dat un mesaj sa il anunti ca intarzii sau nu mai ajungi. Crezi ca era mai usor pentru el sa il suni, sa te scuzi si sa ii spui din timp ca nu ajungi sau sa il lasi sa se duca, sa te astepte, eventual sa se ingrijoreze, apoi sa nu ii raspunzi la 20 (!) de apeluri? Pune in balanta. Eu l-as suna, mi-as cere iertare pentru comportament si pentru ca nu l-am anuntat ca nu mai ajung si, daca e catusi de putin dispus sa mai dea o sansa unei intalniri, mi-as rezerva o seara intreaga ca sa ma revansez. Desigur, asta daca mai vrei relatia, ca din comportamentul tau nu se prea vede.
Al doilea sfat; : toti de pe site dau fundite la raspunsuri, nu faci nimic deosebit. Ce e cu momeala asta "dau fundita/dau voturi de folositor"? Nu ai vrea sa iti raspunda oamenii fiindca vor sa te ajute si nu pentru fundita (pe care o pot primi raspunzand la orice alta intrebare de pe site?) De fapt, ce nu inteleg si poate reusesti sa imi explici tu, este cu ce devine mai breaza intrebarea ta daca adaugi la final "dau fundita", avand in vedere ca orice user sau anonim de pe site poate da fundita unui raspuns pe care il considera el util?

leonardk
| leonardk a răspuns:

Punctualitatea este prima regula determinanta a calitatii unui om. Trebuia sa-l suni tu sa-i spui ca a intervenit ceva. Faptul ca nu-i raspunzi la telefon agraveaza suplimentar prima greseala. Desi e tarziu...suna-l si explica-i ce s-a intamplat in speranta ca te va cerde si ierta. Nu repeta asta cu nimeni, vei decadea in orice calitate ai fi.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Nu crezi ca ar trebui sa fii sincera? Cum sa nu-i raspunzi la telefon? Ar fi trebuit sa-l suni si sa-ti ceri scuze. Pana nu e prea tarziu...

| sorin a răspuns:

Explica-i situatia ca altfel se ajunge la mai rauhappy

| marry a răspuns:

Ar fi bine sa vorbesti cu el si sa-i explici de ce nu ai putut ajunge la intalnire... e mai bine sa comunicati ca poate te va intelege big grin

| Haydee a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa ii spui adevarul.Sa il suni chiar acum si sa ii spui problema. Daca e un prieten adevarat va intelege. Daca nu...treba luiwinking
Trebuie sa ai curaj.Altfel vei regretabig grinsad

| fzcsm a răspuns:

Eu zic ca trebuia sa il suni si sa-i spui ca intarzii, dar asa ca nu ai spus iti zic sa il suni si sa-i spui adevarul fiindca daca te iubeste te va ierta.

| mikella a răspuns:

Ai gresit k nu iai raspuns! trebuia sa raspunzi, si sai explici ce s-a intamplat, Dar daca il iubeai cu adevarat lasa-i orice activitate si te duceai la intalnire, el poate sa ingrijorat ca ai patit ceva.trebuia sa rspunzi... dar nu-i tarziu... ia si sunat tu.

| JayLeno a răspuns:

Pai daca la intalnire nu te-ai dus, la telefon nu-i raspunzi... ce fel de respect ii acorzi tu prietenului tau? Se pare ca amicul tau e pus mereu pe locul doi, mai bine lasa-l...cu nesimtirea nu ajungi departe, nu-ti mai bate joc de omwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ti-e prieten, ar trebui sa ii raspunzi si sa ii spui adevarul. Daca nu te crede este problema lui, dar tu esti impacat ca nu l-ai mintit. Sa sune un prieten de 20 si tu sa nu raspunzi... ai o problema... Eu cred ca daca ii raspundeai la primul apel si ii spuneai ca esti cu cineva si nu poti sa mergi la intalnire era ok. Dar mai frumos si elegant, era sa il suni tu si sa ii spui ca a intervenit ceva si trebuie sa anulezi intalnirea, ca sa nu te astepte si apoi sa te bombardeze cu telefoane. Este cazul sa il suni, sa ii ceri scuze ca ai fost blocat intr-o situatie si nu ai putut sa mergi la intalnire si nici sa raspunzi la telefon. Nu merita sa iti dezamagesti un prieten cand poti rezolva orice situatie cu mult bun simt si eleganta.