| LPCTSTR a întrebat:

Buna să-ți fie inima, TPU!
În lumina multelor și halucinantelor certuri pe tema originilor și naturii provenienței: religioase sau evolutive, vin cu o intrebare umilă dedicată tuturor persecutorilor realității și ficțiunii, acelor aprigi vărsători de sânge care vin în numele credințelor sau necredințelor lor și dornici să-și impună ideile asupra celorlalți; o întrebare care ar trebui sa fie mult mai imediată decât unor certuri infame dedicate apariției vieții și omului pe Pământ.
Este, deci, de bun-gust sa încetăm să ne mai întrebăm in van cum am ajuns aici și să ne îndreptăm atenția asupra a ce va veni, că de știut știm deja că suntem aici. Ce ne mai trebuie să știm cum am ajuns aici dacă nu știm că mâine vom mai fi tot aici?

Deci, voi ce faceți astăzi ca mâine să nu ne topim, poimâine să nu vină uraganul peste noi, ras-poimâine să avem ce mânca și ce mai bea, peste 4 zile să nu vină iarna polară și-n a cincea zi să nu ne topim iar? Adică, și pe limba strănepoților geto-daco-valaho-români, voi ce faceți astăzi pentru a remedia efectele încălzirii climatice?
Cu cine votați pentru a încetini macar amploarea pe care o ia anual fiecare megatonă de dioxid de carbon râgait în atmosferă?
Voi mai reciclați? Sau visul unei economii circulare era doar unul râncezit și umed?
Voi mai folosiți transportul în comun sau mașina ca să vă deplasați pe o rută comună? Și sunteți conștienți de cat poluează o mașină?

Și nu în ultimul rând, voi sunteți pregătiți de vara care va urma? Dar iarna care va veni? Dar de riscul cataclismelor sau de panica altora?

Pare că situația se înrăutățește exponențial de la an la an, mie de exemplu nu mi-a fost atât de cald în copilărie.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
2 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Exponential inca nu, dar urmeaza...

| acerr a răspuns:

Ne lasam pe mana lui Dumnezeu, cel putin eu

Întrebări similare