| Damian a întrebat:

Buna sa va fie inima, astazi am primit o veste tragica, zilele trecute un roman a murit in londra pe strazi de hipotermie, venise sa caute de munca dar nu a gasit nimic si cum bani nu avea multi sau terminat repede, astazi la servici, romani am pus mana de la mana sa ii trimetem corpul neinsufletit acasa.
Cum ar fi daca ar exista un dumnezeu sa ne ghideze in viata, sa ii pedepseasca pe cei vinovati, sa ne fereasca de rele, sa existe cu adevarat...

2 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

E cam aiurea ce spui tu acolo la urmă, se spune că Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă. Legat de regretabila întâmplare îmi revine mereu în minte o întrebare : de ce românii nu se ajută între ei sau măcar la nevoie? Suntem cea mai dezbinată comunitate oriunde vei merge, de ce trebuie să se finalizeze aşa pentru a se unii câţiva dintre ei?
Cu ce ochi m-aş uita în ochii familiei defunctului să ştiu că eu am dormit la căldură iar alt confrate de-al meu a murit pe străzi ca un câine. De fapt religia pe care o invoci spune clar : " Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi.

| Damian explică:

Arthur... daca stiam despre acest caz la timp nu se intampla asa ceva din cati romani suntem aici se gasea cineva sa il ajute daca stiam de el la timp ma duceam la el, il luam acasa la mine pana isi gasea ceva, omul nu a zis nimic si a indurat in tacere... unde este dumnezeu? de ce la lasat sa moara, nu i-a scos pe nimeni in cale sa il ajute, si va rog nu mai spuneti de traiste si carduri