Poti scapa de aceasta obsesie daca incetezi sa nu mai intri la jocuirl ede noroc si nici online pe acele site-uri.
Este simplu daca iti doresti cu adevarat, sa scapi de aceasta obsesie, care te duce la pierzanie.
Daca nu ai vointa necesara sa te lasi, iti recomand sa vezi un psihoterapeut. El e singurul care te poate ajuta in privinta asta fara sa pierzi sume colosale de bani.
Daca stii engleza, iti recomand sa-l asculti putin pe Dr. Gabor Mate vorbind despre dependenta. Uite aici un exemplu scurt: https://youtu.be/ys6TCO_olOc
Practic, el incearca in primul rand sa-si dea seama ce BENEFICIU iti aduce acel lucru de care esti dependent, pentru ca e clar ca exista si ceva extrem de pozitiv acolo din moment ce o faci in ciuda faptului ca iti face viata mai grea.
Probabil sar prea mult la concluzii acum, dar ma gandesc ca jocurile de noroc sunt atractive pentru tine din cauza adrenalinei si suspansului pe care ti-l aduc. Daca incerci sa le elimini pur si simplu, vei pierde astea din viata si vei muri efectiv de plictiseala, pentru ca tu chiar simti nevoia de asa ceva. Eu nu cred in "a te lasa" de nici un viciu, ci doar de a-l inlocui cu altceva similar, ceva ce te face sa te simti ca si cum esti mereu intr-o pozitie din care ai putea iesi castigat.
Prima alternativa care mi-a venit in cap a fost vanatul, dar nu cred ca la 22 de ani iti permiti asa ceva, e un hobby extraordinar de scump. Sporturile de contact ar putea fi o alternativa buna, mai ales box/kickbox. Aplicatiile de dating au si ele o componenta similara cu pacanelele in sensul ca nu stii de cine dai acolo.
N-am avut treaba cu pacanelele vreodata, deci nu stiu ce altceva sa-ti mai zic. Poate chestie care ti-a dat dependenta e socializarea cu cei de acolo, sau faptul ca altceva n-ai de facut cu timpul liber. Ideea e ca oricum as zice sa incerci sa-ti dai seama exact exact ce te atrage la jocurile de noroc si sa inlocuieste asta cu o activitate care te face sa te simti similar.
Vezi pe net sau pe Youtube interviuri si discutii cu psihologi (podcasturi si nu numai) despre jocurile de noroc si cum sa te lasi de ele...Si eventual cauta meditatii ghidate tot pe Youtube pentru eliberarea de dependente sau de jocuri de noroc.
Primul pas spre vindecarea unei dependențe este recunoașterea problemei. L-ai făcut deja, bravo ție! Faptul că tu conștientizezi că ești dependent și vrei să faci ceva în privința asta este un pas uriaș înainte.
Pasul al doilea ține de propria ta voință. Te lași, pur și simplu, și înlocuiești timpul și banii pierduți cu altceva care să te atragă fără să-ți creeze dependență. Tu știi ce pasiuni ai.
Dacă nu ai suficientă voință, câteva ședințe de psihoterapie te-ar putea ajuta.
Succes și s-auzim de bine!
Banii nu pica din cer. Nimeni nu iti da nimic gratis. Si chiar daca ai avea un castig, pe cat de repede l-ai facut asa se si duce. E un miraj. Mai bine ii donezi pentru o cauza, decat sa ii faci pe altii bogati. Sau ia cate 100 lei si arunca-i in foc, cateva zile la rand, oare iti pica bine?
De cele mai multe ori cei care merg la păcănele vor să câștige bani.
Dar toți banii de acolo sunt blestemați.
Pentru că în general e o industrie comună cu proxenetism și alte lucruri urâte.
Apoi sunt blestemați și pentru că dependența de jocuri distruge oameni prin mirajul că vei câștiga, nu te mai poți opri, te ruinezi.
Eu cred că trebuie să te ferești și să treci pe lângă astfel de săli de păcănele.
Logic, din păcănele nu câștigă decât proprietarul lor. Toate aceste aparate rulează un program care setează câștigurile pe care le eliberează către jucător, adică un procent foarte mic față de suma de bani introdusă în ele. Practic, se oferă câștiguri periodic doar pentru a menține iluzia de posibilitate de a face bani din ele jucătorii, lucru absolut fals.
Dacă reușești să înțelegi business-ul acesta, te lecuiești de jucat, îți dai seama că jucătorii (cei care bagă bani în aparate) sunt singurii pierzători în această afacere.
Dacă vrei să câștigi din păcănele, ai o singură variantă: mergi și scoate licență de operator de jocuri de noroc (e musai, și e ffff scump, sute de mii de euro pe an), apoi investește în aparate, fă contracte cu spații amenajate unde ai voie să le pui, pentru care iar plătești tot felul de taxe, și apoi începi să culegi roadele.
Spațiile bune sunt în zone cu oameni foarte săraci, la sate sigur merge, pe lângă bufete; apoi lângă școli.
Dacă ai un dram de minte să pricepi mecanismul acesta diabolic, nu te mai atingi niciodată de ele. În caz contrar, vei pierde TOT.
Succes!
E simplu. Trebuie doar sa te pui in diferite perspective.
Imagineaza-ti ce o sa se intample cu tine in cazul in care nu ai sa renunti. Cand intrii in cazinou uita-te in jur si observa persoanele din jurul tau, eventual asculta experientele lor legate de jocurile astea de noroc. Asa vrei sa-ti petreci libertatea, timpul tau? Vrei sa stai cateva ore efectiv ca utluimul rebut, daind cu pumnul/palma cateva butoane la un aparat in speranța ca ai sa castigi ceva. Ca sa trecem peste faptul ca ai sa pierzi toți banii pana in punctul in care te apuci de imprumutat, furat etc tu chiar nu ai nimic mai bun de facut cu viața ta, nu ai nici un vis, nici o aspirație productiva atat pentru tine cat si societatea in care traiesti, chiar nu esti mai bun de atat?
Ca la oricare dependenta, te abtii, faci ceva cu banii aia incat sa nu-i mai bagi la pacanele, ori te abtii, ori ia-ti o pusculita cand iti vine sa cheltui bagi 10 lei acolo si te gandesti in capu tau asa : bai de fiecare data cand ma gandesc la pacanele pierd 10 lei(nu-i pierzi, ca ajung in pusculita, dar ii pierzi fizic si in teorie N-AI VOIE sa spargi pusculita aia si in restul lunii pana la salariu te descurci cu ce mai ai), faci azi asa maine asa si o sa-ti setezi creieru ca gandu la pacanea te falimenteaza si cu timpul dispare si dependenta.Eu am facut asta cu dulciurile, eram dependent de zahar, in fiecare zi mancam cel putin 4 dulciuri, nu mai zic de suc ca aveam zile cand beam singur o sticla de aia de 2, 5 si intr-o zi am zis hai ba sa fac o schimbare, si eu ca eram pusti nu aveam bani, asa ca foloseam altceva, ziceam asa : de fiecare data cand ma gandesc la ceva dulce bag flotari pana nu mai pot(ideea amuzanta era ca mai eram si gras pe deasupra si de abia le faceam si era dureros si misto a fost ca in acelasi timp am scapat si de dependenta de zahar si de kg ca am slabit si am pus si masa musculara) ), poti sa faci si tu asa daca vrei, eu faceam asa la 12 ani, dupa am inceput sa vad flotarile ca o joaca ca cu timpul le faceam din ce in ce mai usor.
Buna, deja esti pe drumul cel bun, recunoşti ca ai o problemă, si vrei sa scapi de ea, bravo, te felicit.
De aici mai sunt cativa pasi, ai pasiuni? Ai ceva care iti place?
Trebuie sa fie ceva care il faceai inainte cu drag si apoi te-ai oprit.
Gandeste-te si scrie-mi
AlexandraAle121 întreabă: