| mircea07 a întrebat:

Am nevoie de un ajutor, binevenit de la toate varstele. Am nevoie de o converstatie cu Zeus, unul imaginar. Ca am nevoie pentru un proiect. Ma va ajuta mult. Multumesc.
Sa nu uit, cele mai bune raspunsuri vor fi "premiate"happy
Nu trebuie sa fie bazat pe fapt real neaparat. da orice e bine venit. Daca aveti timp si chef de o imaginatie puteti sa scrieti minim 6 intrebari adresate lui Zeus, de asemenea raspunsul primit.happy

Răspuns Câştigător
| DraIneR a răspuns:

Ok deci daca tot ai pomenit de varste am 14 ani si o imaginatie bogata laughing
O introducere. E nevoie?
Era dimineata unei zile de vara ce trecea plictisitoare prin monotonia vietii impreuna cu rutina de zi cu zi. Totul liniste, O liniste care te innebunea de-a dreptul! Stand in pat m-am hotarat: "Biblioteca nu e prea departe "
(...)
Ajunsa acolo am rasfoit carte dupa carte : zoologie, basme, istorie, MITOLOGII! Atunci in fundul raftului din sectiunea mitologii am descoperit un mic artefact. O carte prafuita uitata de lume aflata sub semnul fulgerului. Curiozitatea m-a impins sa o desfac iar atunci m-am trezit in fata unei porti aurii, imense chiar! Bla bla bla etc. *Ajung la Zeus*
Zeus : Cine cutezeste sa ma deranjeze?
Tremurand de frica si aproape impiedicandu-ma am reaspuns: Eu.
Zeus : Care eu?
Eu: ma numesc.
Zeus: N-am timp! Ce vrei muritorule?
Eu: am deschis o carte. O-o carte. adica
Zeus : Ce carte?
(Etc. Propozitii interogative)
Zeus : Ia spune-mi. esti curios?
Eu : Curios? In legatura cu ce?
Zeus : Intrebari n-ai?
Eu : As avea.
Zeus : Continua.
Eu : Adica esti aici de cand ceru si pamantul nu?
Zeus : De cand cerul si pamantul si inainte ca lumea sa fi existat!
Eu : Am vazut in aceasta carte. Care este diferenta dintre Apollo si Dionysos?
Zeus : Ah! Apollo. Zeu al muzicii, profeţiilor şi al săgeţilor. De asemenea este zeul luminii şi adevărului. Este asociat cu soarele. Se mai face referirea că este cel mai frumos dintre zei. Al meu fiu. Simbolurile sale sunt arcul, lira şi laurul.
Dionysos! Zeu al nebuniei! Zeul vinului şi beţiei. Reprezintă totodată puterea intoxicantă a vinului şi influenţele sale sociale şi benefice. Simbolurile sale sunt strugurii, iedera şi tirsul.
Eu : Interesant. Totusi ce anume constituie toti acesti zei?
Zeus : Zeii olimpieni reprezinta tot ceaa ce un om poate fi!
Eu : Cum de ai capatat cerul? Ce v-a facut stapan peste cer?
Zeus : Cand s-a dus lupta olimpienilor impotriva titanilor s-a făcut împărţirea Universului, Mie mi-a revenit Cerul, lui Poseidon - Marea, iar lui Hades - lumea subpământeană.
Eu: Ai spus ca ai un fiu! Sotia ta cine este?
Zeus : Sotia mea este Zeita Casatoriei - Hera!
Cam atat
Etc. Sfat: Leaga-te de idei mitologice. Redau misterul si curiozitatea ceea ce fac interviul cu zeus mult mai interesant laughing

0 răspunsuri: