Vom fi de partea NATO, pentru ca suntem membri. Nu poate fi ca in al 2-lea razboi mondial. S-a schimbat lumea mult de atunci. Atunci am invadat Uniunea Sovietica impreuna cu Germania nazista. Acum nu se pune problema de asa ceva, si nici nu am avea armata cu care sa o facem. Noi nu vom fi afectati de acest conflict intre Ucraina si Rusia. Moldova poate fi afectata, pentru ca nu e in NATO.
Nu cred ca va incepe un nou razboi, mai ales unul la care sa participe si Romania.
De altfel nici nu am putea participa singuri, facem parte din NATO si am participa numai daca NATO ar intra in razboi si aceasta numai daca ar fi atacata o tara participanta.
Se poate, orice e posibil. Am auzit ca Basescu a chemat toti soldatii in rezerva. Tara noastra ar intra in razboi daca statele unita intra deoarece suntem in nato
Buna! In primul rând nu cred ca este prea indicat sa întrebi asa ceva pe TPU. Adică întrebarea este ceva cam prea delicata.
Tu ar trebui sa meditezi la ea singura sau in orice caz nu pe internet.
Sincer eu sunt pasionata de istorie dar nu cred ca pot vorbi asa deschis. Cred ca ar trebui sa invatam din trecut, doar am trecut deja prin doua razboaie mondiale. La început am fost neutri in ambele războaie. Daca s-ar presupune prin absurd ca s-ar începe un alt război asa se va întâmpla si in acela. Depinde de ce aliati vom avea. Cel mai bine este sa invatam din trecut, asa ca daca vrei sa afli ce s-ar putea întâmpla uita-te la niste documentare despre războaiele mondiale si citeste din carti sau de pe internet.
RAY întreabă: