Incearca sa intimideze tarile occidentale ca sa nu mai ajute Ucraina. Incearca si el. Nu te lasa impresionata. Nu, nu va fi razboi in Romania.
Vrea sa sperie fraierii. Daca era o optiune, o facea demult, nu astepta sa se faca de tot rahatul si sa puna Rusia in cap. Rusia si-a mai luat-o pe coaja de mai multe ori in ultimii 50 de ani, atat militar, cat si economic si geostrategic, si nu a fost niciun razboi generalizat. Si oricum, Putin e imbecil, dar nu e sinucigas. Dar chiar daca, sa presupunem ca ar fi, chiar crezi ca toata conducerea Rusiei, toti oligarhii rusi impreuna cu familiile lor, ar renunta la tot ce au, la privilegii, averi, statut, si s-ar sinucide cu Putin, pentru...nimic?! Ii fac aia felul in secunda doi, daca se simt amenintati.
Rusii mi se pare ca si-au luat-o ultima oara prin 1700 si ceva de la belgieni, dupa aia nu prea si-au mai luat-o. Asa stiam, poate oi mai fi uitat date.
Acuma par cam praf, insa totusi daca erau asa praf, de ce nu terminam cu ei odata? De ce de 3 ani se tot agraveaza situatia?! Ceva nu este in ordine. Eu deja acum 2 luni si ceva ii vedeam terminati cand am vazut ca nu pot elibera Kursk.
Tu crezi ca astia ar fi stat asa? Sua, UE, etc, se duceau peste ei, ii potoleau si plecau, asa se lucreaza, vezi Iugoslavia 1999 primavara, caz la indigo cu asta, aia vroiau Kosovo cu forta sa nu de desprinda de serbia, si au atacat kosovo abuziv, s-au dus americanii pam pam, in 2 saptamani gata treaba. Nu s-au dus doar in kosovo sa ii tina la distanta pe sarbi.
Irak ataca Kuweit vara 1990, pam pam, i-au calmat americanii si pe irakieni.
Aici? Nu vad nici un progres. Se tot cacaie sa nu il supere prea tare pe Putin!
Au aprobat rachetele cu raza lunga dar doar pentru Kursk deocamdata. Trebuia bubuite agresiv toate sursele de armament din Rusia, asa se face daca vrei sa faci ceva, si asta simultan.
Au gasit ukrainienii in racheta aia ruseasca cica smechera circuite din SUA, au si zis "sanctiunle sunt zero ca efect". Deci isi importa ce vor de unde vor, astia stiu si nu au luat masuri, stiu f clar ca asta se face.
Exporta resurse si la chinezi si pe unde mai exporta, astia ii lasa desi stiu asta.
Daca e amenintata rusia tare, posibil sa dea cu ceva urat dar nu neaparat cu nucleara, hai cel mult tactica nucleara dar in Ukraina si o poate face praf. Pai se suicideaza ei aia de sus cu oligarhi cu tot? Aia deja-s plecati prin china cand se va distruge rusia, sau cine stie pe unde de nici nu stii unde-s si cine sunt.
Deocamdata nu a fost cazul de ceva serios, nu prea aveau de ce sa faca ceva grav pana acum.
Iar daca oligarhii nu vroiau probleme, de ce nu l-au terminat pe Putin din start sa nici nu mai inceapa razboiul?! Sau dupa, cand au vazut ca nu pun mana pe ukraina in 3 zile.
Astia se roaga sa nu crape Putin, ca daca vin altii, aia sunt mai duri, pune armata mana pe putere, etc, nu e asa simplu, nu sta tara doar in oligarhi. Si armata aia jumate poate tine cu aia, jumate cu aia, rusii vor puterea pentru ei, nu sa ii conduca altii tot ca ei.
Ca doar oligarhii au vazut ce au patit in sua si occident, ce i-a dezbracat astia de vai de mama lor. Deci in nici un caz nu se vor duce dincoace asa cum au crezut ei inainte ca ar merge. Smecherii din SUA-UE nu-i considera de ai lor pe cei rusi.
E dificila situatia, sa vedem ce va fi, dar nici eu nu vad situatia bine, tot ce vad este ca problema se inflameaza si mai tare, iar asta nu arata ceva bun.
Ca si Israel, mare armata, mare putere, dar vad ca de 1 an se cacaie si aia cu rahatii aia de hamasi in gaza, si nu mai termina odata cu aia.
Cum ne-o fi scris, vedem.
El nu mai are bani sa termine razboiul din Ucraina si tu crezi ca se pune cu NATO? Bomba nucleara e ultima lui carte pe care o poate juca si cel mai probabil blufeaza. Are si el familie, e constient ca nimeni nu castiga dintr-un asemenea razboi.