| EnciclopediaProstiei a întrebat:

Buna seara doamnelor, domnilor si fara domnisoare.
de ce fara domnisoare? in franta s-a discutat ca nu mai e politicos sa te adresezi unei persoane de sex feminin cu apelativul "domnisoara". o femeie e doamna de cand se naste si pana moare. pentru ca o cucoana nemaritata la 35 de ani nu ii convenea ca era mereu scoasa in fata, in evidenta cu chestia asta (toata lumea i se adresa cu mademoiselle). adevarul e ca se nasc controverse prin asta, vezi o femeie la 40 de ani caruia i s-a spus domnisoara...te gandesti "ia uite-o si pe asta, la varsta ei e nemaritata" ca na, asa e omul. deci politicos e sa te adresezi cu "madame".
acum cat o sa dureze treaba asta? pana o pustoaica de 22-23 de ani o sa divorteze de cine stie ce bosorog si nu o sa ii mai convina sa i se spuna doamna, adica ce, dupa ce a abia a scapat de nenorocitul ala si vrea sa-l uite, ii mai amintesti si tu spunandu-i doamna?! pai nu ti-e rusine...
asta ca sa vedeti pana unde s-a ajuns si cu libertatea asta.
voi ce credeti?

10 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

La noi la tara, se spune tanti si nenea. Nu ne domnim, ce atata domnit!hee hee
Cand merg insa la oras la shopping, in piata, toti tarabagiii imi spun domnisoara. Ma simt bine, inseamna ca mi-au dat alta varsta, mult mai tanara!

| iurii75 a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Şi pe la noi are mai mult legătură cu vârsta decât cu faptul de a fi sau nu căsătorită.

| Kaℓi a răspuns:

Nu era mai simplu cand toti erau tovarasi si tovarase?

| Wehrmacht a răspuns:

Mi se pare inutil sa te adresezi cuiva cu "doamna, domn, domnisoare...etc".Nu mai bine ii zici naibii pe nume sau "ba, fa, ma...etc"(depinde de relatia cu acea persoana)? Sau pur si simplu ii spui doar numele.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca nu ma insel, in China, sau o tara din asta de chineji [laughing], femeile trecute de 30 de ani si necasatorite o sa fie oficial numite fete batrane. laughing Cica vor asa sa le convinga sa se casatoreasca.

| EnciclopediaProstiei explică (pentru Mădă0611):

Asta a fost completare, nicidecum raspuns laughing mersi oricum.

| oprescudorin11 a răspuns:

Depinde cine este doamna sau domnisoara, ce varsta are, cat pret pune pe modul de adresare. Sunt femei, chiar domnisoare de 50 ani care vor protesta (se vor simti vexate)
daca te adresezi cu apelativul 'doamna'. Altele nu.
La fel si cu domnisoara.
In general, desigur te vei adresa cu 'doamna' daca femeia este peste 25 ani! Desigur, daca vrei sa te prefaci ca 'o vezi mai tanara ', chiar daca este doamna, poti sa o flatezi cu 'domnisoara'. Conditia este sa fie prima oara cand o intalnesti.Se va simti mai tanara, chiar daca este casatorita. Daca este foarte tanara se va simti flatata uneori sa i te adresezi cu 'doamna'(15-19) desi nu garantez.Tot asa, daca este primul contact. Daca o cunosti, e bine sa respecti regulile uzuale sau cum stii ca-i place sa auda.Mai conteaza si daca apelativul il adresezi in public (cu martori) sau personal.In public trebuie si mai mult flatata.Mai conteaza mult si 'starea sociala a femeii'.Nu ai sa i te adresezi unei altete regale cu 'doamna', ci cu 'alteta'. Nici unei cersetoare umile cu 'doamna', se va simti ridiculizata.
Atata ma pricep.

| OoBunnyoO a răspuns:

Bineinteles ca francezii au venit cu asemenea idei stralucite.
Parerea mea este ca fiecare ar trebui sa fie numit cum se recomanda (evident in limita bunului simt) ori asa cum a spus Wehrmacht, dupa nume.

| costis a răspuns:

Pentru cine stie sa cante "Iata-m-as..." si are 40, ar merge ispravniceasa. Numai cate ispravi se fac aici pe site...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi mai spune lumea domnisoara, dar nici fata nu sunt macar crying

crying crying crying