| Iulia9105 a întrebat:

Intrebarea mea este adresata celor care studiaza la UB(Universitatea Bucuresti), predau sau cunosc pe cineva care studiaza sau preda acolo.

As vrea sa stiu cum este mediul din facultate. Ce face superioara Universitatea Bucuresti fata de universitatile din provincie nou create(dupa 1989)? In ce fel difera de universitatile cu traditie (din Iasi sau Cluj)?
Care sunt cee mai mari defecte ale profesorilor(in general)? Puteti da exemple? Cum ati vrea sa fie profesorii? Dar studentii? Cum sunt? Care sunt preocuparile lor? Unde este mai bine : la camin sau in gazda?

Care este nivelul calitatii de invatamant la facultatile de Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării in comparatie cu cele ce apartin altor universitati din tara si in afara?

Răspuns Câştigător
| sorin16 a răspuns:

La unele intrebari chiar nu trebuie sa fi in UB pentru a iti raspunde. Eu sunt la o alta facultate din Bucuresti (locuiesc in Bucuresti). In primul rand, la camin vei fi obligat sa mai imparti camera cu alte persoane 2-3-4 persoane, dupa caz. Astfel cand ai nevoie de un pic de intimitate, liniste, cu siguranta nu o vei avea. Dpdv financiar, nu vei plati asa de mult, dar nu vei avea parte de confortul de la gazda (totusi cu bani mai multi).

In legatura cu nivelul de invatamant din Romania, fata de cel din afara, nu pot spune prea multe, asta depinzand si de facultatea la care vrei sa dai in afara. Ex. Coventry, Oxford (sunt foarte multi romani), etc, dar si preturile sunt foarte mari. (In jur de 10. 000 lire/an, cu posibilitatea de a-i primi de la statul britanic, cu rambursare in stransa legatura cu rezultatele tale scolare.

Daca iti place una din specializari in mod special vei invata si aici in Romania. Profesoriii nu vor mai fi ca in liceu, vor fi ceva mai exigenti, pentru ca deh esti in in "Invatamant Superior."

Pentru alte detalii dai un mesaj pe privat si iti voi da mai multe detalii.

0 răspunsuri: