| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna seara stimati colegi de pe TPU! Inainte de a scrie despre problema pe care doresc sa o rezolv anul acesta din tot sufletul meu, doresc sa va urez La multi ani cu ocazia sosirii Noului An si de multa sanatate si fericire sa aveti parte si bineinteles sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce va doriti sa realizati si sa va implineasca cele mai arzatoare dorinte!
Problema este ca incepand cu anul 2005 la mine la studio a inceput sa vina cineva care acum este vedeta. In prima faza a venit ca si client, ne-am imprietenit,l-am si invatat sa cante si sa fie mult mai profesionist, sa isi mai exerseze vocea etc. Eu am fost platit de el doar pentru a ii compune 2 sau 3 proiecte muzicale nu mai stiu exact. Apoi cand nu a mai avut bani m-a rugat sa ii compun versurile/linia melodica/sa il inregistrez/sa ii mixez si sa ii masterizez mai multe piese cu care a facut 2 sau 3 albume atatea de multe i-am facut dar ''pe datorie'' de data aceasta. Iar acum cand are bani deoarece face foarte multi bani din cantarile live, nunti si diverse evenimente refuza sa imi plateasca acele proiecte muzicale pe care inca le mai am, originalele chiar cu vocile inregistrate atunci si tot ce trebuie. As putea sa il dau in judecata? Iar daca da cum ar trebui sa procedez si as avea oare sanse de a castiga procesul? Astept raspunsurile voastre
P.S. : Dau funda

4 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Cand dai "pe datorie" fara un act legal facut la notar care sa-l oblige la plata iti asumi riscul, ati facut la mica intelegere, sunt simple promisiuni de plata fara valoare juridica.

| Kufu95 a răspuns:

Da, îl poți da în judecată, pratic tu faci un serviciu iar el refuză să plătească. Du-te la prima secție de poliție și vezi care sunt procedurile.

| StefanescuDaniel explică (pentru Kufu95):

Te salut cu toata stima si respectul! Eu sincer as face-o si acum in orice clipa si demult voiam sa fac asta dar am zis sa il mai las ca poate isi revine. Dar am observat ca de ceva vreme incoace a devenit si obraznic desi el nu era asa. Iar in ultimele dati cand l-am rugat sa mai imi trimita si mie inapoi din banii care mi datoreaza tot spunea ca are bani si face bani dar mereu e cate ceva : ba ca are nevoie pentru echipament de studio, ba pentru facturi, ba pentru masina noua, ba pentru medic si ca nu ii raman nici macar lui bani de la cantari ca tot timpul ii da. Dar oricum nu voi mai sta eu mult asa si ma voi ocupa de problema asta ca deja au trecut 19 ani sau aproape 20 de ani de atunci. Eu cred ca mai bine ar fi sa ma duc sa ma sfatuiesc cu un avocat decat la Politie fiindca el oricum e din alt oras pe vremea aceea il cazam la mine si nu ar putea sa vina mereu pana aici in oras.

| Kufu95 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Da, poți apela și la un avocat.