Iti cam da dureri de cap cum pui tu situatia...Sa zic eu ce cred. Divinitatea e in tot si in toate e pretutindeni- nu in locul x sau y e omniprezenta. E energia, materia inteligenta ce ne inconjoara ce umple universul, eterul sau cum vrei tu sa-i zici. Si da noi ne am nascut din aceasta materie inteligenta. Fizicienii au descoperit o particula mai mica decat atomul- cuanta, o particula infinit de mica dar care se comporta ca si cum ar avea vointa proprie si inteligenta. Ei, prin combinarea diversa a trilioane de astfel de particule ia nastere ceva material intr-un timp prea indelungat mentru mintea noastra umana. Noi sunt aici limitati de timp si spatiu dar universul nu cunoaste nici un fel de limitare. Mintea noastra nu poate cuprinde si intelege miracolul nasterii vietii si evolutia ei in miliarde si miliarde de ani! Gata prea m ulta filosofie pentru o seara! Si o sa ne ia lumea de nebuni care n au toate tiglele pe casa.
Ei bine,draga,Simona, ai un punct de vedere solid, dar insasi nimicul nu are nicio calitate(prin faptul ca eu caracterizez nimicul este un paradox), dar divinitatea cum a aparut?! Umple ea prin materie etc., dar totusi de ce si cum a existat?! Eu prin teoria mea incerc sa dau o explicatie a ceva ce nu poate fi cuprins de ganduri.Pana la proba contrarie atat teoria mea,cat si a ta "stau in picioare".cat despre nebuni, am subliniat subtil "In caz ca ma intrebati ce am fumat, nu va spun tongue", adica invit amicii TPU, la o discutie amicala, nu ca eu detin adevarul absolut...sau sa izbucnesc o cearta.
anonim_4396 întreabă: