anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara,TPU!

Ce parere aveti despre urmatoarele afirmatii:

Daca Dumnezeu este inexistenta,iar noi existam datorita inexistentei Dumnezeu,concluzia mea ar fi ca Dumnezeu exista prin inexistenta sa.Spun asta deoarece omul nu are dovezi stiintifice sau L-a vazut cineva sau Dumnezeu le-a vorbit( "If you talk to God, you are praying. If God talks to you, you have schizophrenia"-Thomas Szasz). Adica ma gandesc ca omul nu poate percepe sau gandi nimicul,incearca sa te gandesti la "nimic",eu cand ma gandesc la nimic,efectiv ma gandesc la ceva,la ceva alb,iar omul percepe lumea prin simturile,iar ceva inexistent nu poate fi perceput. Vreau sa spun ca prin faptul ca Dumnezeu nu exista,este inexsitenta insasi,el de fapt exista.Da este un paradox si o aberatie,dar pana la urma cred ca este cel mai aproape de adevar,adica orice lucru, fenomen, fiinta este format creat din ceva anume.Deci cine este ateist si nu crede in nimic(este de fapt "religios"),iar cine doar crede in El orbeste fara dovezi, are dreptate pentru ca prin inexistenta sa noi existam.

Ce parere aveti?

Ce argumente sau contraargumente aveti?

In caz ca ma intrebati ce am fumat, nu va spuntongue

O seara buna!

1 răspuns:
| anonyymuusss a răspuns:

Wow,. Blow mind! Inexistenta scopul final al umanității. Ma gândesc la inexistenta ca la pacea suprema. Murind ne întoarcem la esența, însă sub alta forma. și prin inexistenta noi de fapt vom exista veșnic. Inexistenta nu poate fi distrusă.