Inoata si daca poti fa si baschet sau volei.
Dar i ideal sa megi la medic, sa iti faca o radiografie la articulatii, sa vezi daca mai ai cartilaje de crestere. poti merge si la un medic sportiv.
Am văzut mai multe metode de estimare a înălțimii pe care o poate avea un copil, în funcție de înălțimea părinților lui, nu știu cât de precise sunt.
1). Se adună înălțimea mamei și a tatălui, se adaugă 13 cm dacă este baiat și se scade 13 cm dacă este fată; se împarte rezultatul obținut la 2. Aceasta va fi înălțimea copilului.
Apoi însă se precizează: Unii copii vor atinge la varsta adultă o înălțime cu 10 cm în plus sau în minus față de estimarea calculată mai sus.
2. Se adună înălțimea tatălui (exprimată în centimetri) cu înălțimea mamei, se împarte rezultatul la 2 și adaugă 6, 5 cm.
Bănuiesc că-n ambele cazuri e vorba de înălțimea pe care o aveau când te-ai născut, nu cea de acum. La bătrânețe tuturor ni se tasează coloana și mai pierdem din înălțime.
Sunt niște radiografii care se pot face pentru a-ți da seama dacă s-au închis cartilajele (de genunchi, de pumn, fiindcă astea se închid după cele ale coloanei vertebrale)
E posibil sa mai cresti. Exercitiile in acest scop de ajuta. De asemenea, somnul si alimentatia sunt importante.
Am crescut pana la 20. Dar la tine nu prea mai ai ce sa vrei. Ai parinti mici de statura.
La finalul adolescenţei perioada de creştere este finalizată, iar individul este considerat adult
LisaJulie întreabă: