anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara tuturor! Intr-o casnicie cine tine banii, soțul sau sotia? Ma adresez celor casatoriti deoarece ei au experientă. Multumesc. Vă doresc o seară bună.

Răspuns Câştigător
| Florentina9210 a răspuns:

Nu sunt casatorita, dar eu, consider ca cel mai bine este sa ii tina cel care ii si produce.

| OldSoul a răspuns (pentru Florentina9210):

Sau sa-i tina ambii, la un loc, sub salteaua comuna.

| Florentina9210 a răspuns (pentru OldSoul):

Si daca celalalt este cheltuitor?

Buna intrebare... Oricum daca e cheltuitor, cum necum tot intra si in banii partenerului...
Acum depinde, difera de la relatie la relatie.

Mie una nu mi-ar place ca eu sa muncesc iar celalalt sa cheltuie.
Ii spun ceva de genul: '' daca vrei sa cheltui, pune mana si munceste, nu mai astepta la mine.

Asa este, dar daca celalalt este cheltuitor, chiar daca munceste exista o sansa sa intre si in banii tai...
Sa nu mai zicem ca sunt si unele cazuri in care el e betiv, si nu-i mai ajung banii pentru bautura si mai vinde cate ceva din casa...

Daca are acest viciu...SANATATE!

Asa este.
Acum nu sunt multe in stare sa faca asta...

Nu e nimeni obligat sa suporte pe nimeni! Inainte lumea statea mai mult de ''gura lumii', dar acum s-au schimbat vremurile. Macar de as creste eu singura copilul, as lupta in instanta sa ii obtin tutela, dar pe el, un alcolist, l-as lasa sa isi vada mai departe de pahar.

S-au schimbat vremurile dar cu toate astea unele inca au acea mentalitate invechita...
Vor mai trebui cateva generatii pentru a scapa de aceasta mentalitate.

Daca sunt fraiere, sa sufere!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Florentina9210):

Vad ca va place tuturor intrebarea mea. mă bucur, si va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Florentina9210):

Pai cum. Adica daca eu as produce banii, i-as da cu placere sotiei daca ma inteleg bine cu ea.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Florentina9210):

De acord ca trebuie sa fie vorba de corectitudine, dar se vede cum sunt cuplurile de astazi. Casatoria ar trebui sa fie pe viata, iar voi va vedeti deja posibil despartite de acesti oameni si nu sunteti trup si suflet. Si nu ma refer doar la fete/femei.

| Violleta2022 a răspuns (pentru OldSoul):

In zilele actuale, banii nu se mai tin la satea, se tin in cont bancar comun sau individual!

| OldSoul a răspuns (pentru Violleta2022):

Era o expresie...

| Florentina9210 a răspuns (pentru DoarBogdan):

''Daca ma inteleg bine cu ea'', bine spus!

35 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Banutii stau in locul stiut de toata lumea (familia), iar cand plecam sa achitam facturile, ne impartim datoriile si fiecare se duce si plateste ( sa nu se inteleaga ca platim separat)
Can am probleme de sanatate, sotul se ocupa de toate.
La noi nu este o problema cine tine banii.
O zi buna happy

mariana
| mariana a răspuns:

Fiecare familie isi gospodareste banii asa cum crede de cuviinta, in sensul ca, cel care are atributiile de aprovizionare, de plata facturilor, este normal sa aiba si administrarea banilor, pentru ca, numai asa poate sa-si aduca la indeplinire atributiile pe care si le-a asumat.
Daca este intelegere, respect si comunicare intre soti, nu se pot creia nemultumiri privind modul in care sunt administrate fondurile familiei.
Cum sotul meu avea si munca de teren, mie mi-a revenit si administrarea banilor pentru ca, familia trebuia sa-si indeplineasca atributiile de baza, pentru a functiona.
Daca sotii se suspecteaza intre ei, ori daca unul dintre ei are anumite vicii care conduc la risipirea fondurilor familiei, atunci sunt disfucntii si trebuie obligat, cel cu vicii, sa contribuie la asigurarea, din punct de vedere material, a familiei, punand cota lui parte la cheltuielile pentru intretinere, mancare, cheltuieli pentru scolarizarea copiilor etc.
O intrebare buna Cristi, la care multi tineri se gandesc, atunci cand isi intemeiaza o familie.
De sperat este ca, intodeauna o familie trebuie sa se bazeze pe sentimente de iubire comune, de respect si de incredere, pentru a putea sa functioneze," pana ce moartea ne va desparti", asa cum spune juramantul pe care il dau mirii, atunci cand isi unesc destinele.
Un gand bun si multa sanatate tuturor userilor TPU si mai ales, o casnicie temeinica, pentru cei hotarati sa-si uneasca destinele.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La mine, si am cativa zeci de ani de casatorie, banii stau intr-un loc de noi stiut si cumparaturile le face mai mult nevasta mea. Increderea vine, insa, dupa ani de casatorie. La inceput ne verificam reciproc si chiar am avut un caiet unde scriam cumparaturile.

| Violleta2022 a răspuns:

Amandoi!
Se poate face 1 singur cont bancar cu 2 carduri si banii se pun la comun si se pot cheltuii separat de fiecare.
La fel si credit cardurile, 1 cont cu cate 2 carduri.

| untu a răspuns:

Depinde cine esrte sef in casa, acela tine banii! Daca sotul si sotia lucreaza, ei pun amandoi banii intr-un loc sigur (in seif sau altundeva) si trebuie sa aiba un caiet si un pix ca sa scrie pe acolo cheltuielile lunare de intretinere si cumparaturi!

| Idkidk a răspuns:

Amândoi, desigur.

| raluk27 a răspuns:

Nu ii tine nimeni si nu ii punem la comun.
Fiecare are banii lui si in functie de imprejurari, ba platesc eu, ba el. Gen, ne ducem la Carrefour, umplem un cos si cand ajungem la casa unul dintre noi spune "lasa ca platesc eu". Sau el e in oras, eu il sun sa imi ia ceva si ia din banii lui. Sau invers "cand vii acasa, sa cumper x, ca nu mai avem". Si cumpar eu.
Repet, cum se nimereste.
Asta cu pusul banilor la comun mi se pare o prostie. Sa stam cu banii la cutie si sa dam explicatii care, cum si de ce luam de acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca ambii. Ii impart in mod egal.

| JustStitch a răspuns:

Nu sunt insurat dar parerea mea este ca ar trebui ca banii sa se tina intr-un anumit loc de care ambi soti sa stie si sa aiba acces la ei

| Miss25JK a răspuns:

Buna! Cati ani ai? In ce sector stai? Esti singur? Cu ce te ocupi? Poti raspunde aici sau in mesaj. O seara buna.

Ps: intreb de curiozitate te vad foarte activ pe site.

| HarleyQuinn a răspuns:

Du-te și întreabă un cuplu căsătorit. De unde vrei să știm noi?

| HarleyQuinn a răspuns (pentru HarleyQuinn):

Întreabă-i personal, adică.

| Maria_Elena_Chirca_1991 a răspuns:

Buna! Noi tinem cateva sute de lei in portofel, iar restul de bani intr-o bomboniera in casa. Cand mai avem putini bani in portofel, luam altii de acolo si ii spunem si partenerului, bineinteles.

| Monika12 a răspuns:

Sotia e mai depedenta de gospodarie si ea stie mai bine cum sa-i investeasca.

| Devilady a răspuns:

In primul rand,fiecare ar trebui sa aiba banii lui, sa nu depinda de celalalt.e cea mai mare greseala, tu, ca femeie, sa-ti lasi banii pe mana sotului.ai nevoie de un ruj, trebuie sa-i ceri lui, nu? si daca te mai trezesti ca e si un zgarcit super econom, te-ai ars.de asta, fiecare cu banii lui!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Devilady):

Total gresit! Cu peste 30 de ani de casatorie si contul bancar este comun, amandoi avem carduri si punem banii la comun si ii cheltuim la comun. Nu exista el este mai cheltuitor, ea trebuiind sa ascunda banii ca sa-si ia ce vrea ea, astea sunt mentalitati de acum 50 de ani, degradante si depasite!
Cand imparti cu sotul/sotia abosolut totul si la bine si la rau, de ce te-ai ascunde, de ce ai vrea sa ai tu partea mai mare, sau sa manipulezi tu?
Mi se pare jignitor la adresa partnerului, mai ales daca pretinzi ca-l si iubesti.
Se pot pune totii banii intr-un singur cont, dar se pot creea 2 carduri care sa acceseze contul acela. In felul asta, doveseti ca ai increder deplina in partenerul tau. Decziile cumparaturilor se pot discuta acasa, daca-i chestie de cumparat lucruri scumpe sau mari, cele mici, ca ruj, ciorap, un suc, o bere, nu-i nevoie sa va tineti contul unul-celuilalt, este jenant chiar.
Din punctul meu de vedere, "fiecare cu banii lui" inseamna ca egoismul primeaza pana in maduva oaselor.
Sincer, casnicia aia nu poate fii una fericita!

| Devilady a răspuns:

Nu e deloc gresit.nu e vorba de egoism sau de neincredere, dar asa ar trebui sa fie.e doar parerea mea. take it or leave it!

| DeliaJ a răspuns:

Sunt casatorita si la mine in familie banii sunt la comun. Totul e la comun, doar asa poti trai in armonie.