| ღArySოﺁℓεღ a întrebat:

Stateam odata si ma gandeam(dupa ce luasem un 4 la istorie)la ce te ajuta in viata istoria? Adica ce poti sa te faci cand vei fi mare cu istoria in afara de prof de isto?

Răspuns Câştigător
| mistakeofyourlife a răspuns:

Daca ai sta intr-o zi sa iei toate materiile in parte nu cred ca ai gasi la niciuna o anumita utilitate in afara domeniului respectiv. Acum esti mai mult influentata de nota mica de la istorie si incerci oarecum sa gasesti un motiv pentru care nu inveti, sa iti explici tie si apoi parintilor de ce ai luat acea nota [sau cel putin asa vad eu lucrurile]. Fiecare dintre noi patim asta la un moment dat. Eu urasc istoria, nu am inteles-o never ever si nici nu o sa o inteleg. Si mie mi s-a intamplat de multe ori si nu numai la istorie sa gasesc un fel de scuza pentru nota mica si am ales aceeasi cale ca si tine si ca si multi altii. Nu spun ca e un lucru rau, dar trebuie macar inauntrul tau sa constientizezi ca nu ai invata si ca ai luat nota pe merit, chiar daca iti convine sau nu. Istorie face parte din cultura generala, care este un mare atuu la toate materiile. [remember: I hate history!] Bafta l-a luat o nota mai acceptabila (macar sa treci/em). kiss happy

1 răspuns:
| TeoPT a răspuns:

Chestiile care le înveți la școală te ajută la formarea culturii generale. Cultura generală este foarte importantă. Să spunem că te ajută să nu trăiești degeaba, te ajută să știi ce se întâmplă cu tine, pe ce lume pășești, ce mai e cu lumea asta înconjurătoare etc.
Un om fără cultură generală e un cadavru viu.
Baftă