| Thecurious a întrebat:

Buna, stirea aceasta mi-a atras atentia :https://www.cotidianul.ro/born-to-be-slaves/#comment-294 848.
Ce parere aveti?
Parearea mea e ca, daca vrei sa fii cetatean american, sa traiesti in super puterea lumii, sa beneficiezi de cele mai inalte studii ( universitatile americane sunt renumite in lume) trebuie sa mai si cotizezi.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, cotizezi, dar poți trăi.
Ai bani de studii, bani de casă. nu de garsonieră la bloc, în cutia de chibrite.
Ia încearcă la noi să iei un credit bancar, sau bani de studii, să vezi ce pățești.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Spune el acolo pe la sfârsit, așaa cam din scurt.
Este nevoie de privatizări suplimentare.
Cum se traduce asta?
N-am luat tot, că mai aveți, ia dați încoace, că protecția se plătește.
Și dacă citești mai atent mai sunt multe sufixuri din astea foaaarte optimiste.

| TristanTzara a răspuns:

A, atunci soluția e clară în viziunea ta, toți cei care se nasc în SUA și nu le place să-și caute altă țară, asta vrei să spui?

Aici nu e vorba de cotizare, că banii respectivi nu merg la stat, ci în privat. Și cu se face că ditat mai super puterea globală că SUA nu poate face ce a făcut mititica de Slovenia, să facă studiile universitare gratuite? Sau cum se face că o grămadă de alte țări au asigurări medicale universale.

Aici e vorba de corupție, nu că cea de la noi, dar tot așa se numește. Ei sunt mai dezvoltați că noi, la ei politicianul corupt nu ia din banii publici și bagă în buzunar, ci îi bagă băncile private sau Big Pharma banii în buzunar ca să îi facă pe cetățenii îndatorați pe viață lor, printr-un proces numit lobbying.

| Thecurious explică (pentru TristanTzara):

Oo, e coruptie sofisticata.
Mersi de raspuns.
Interesant, mersi, mersi mult.