anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,stiu ca este un subiect mai putin discutat si controversat dar as vrea sa l impartasesc ….
As vrea sa imi fac viata mai "fun" pentru ca atatea ore de stat la liceu e plictisitor. Dati mi idei chiar si pe cele mai nebune si greu de uitat ca sa imi fac viata mai frumoasa. Ca de exemplu daca as vrea sa incerc o tigara sau sa chiulesc avand parinti stricti, ajutati. ma si cum sa fac fata parintilor stricti, sa am anumite "trucuri" pentru a nu afla.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Viata fun ti-o faci dupa ce termini liceul si esti major, ca acum ceea ce tu numesti fun este ILEGAL si-ti poate aduce numai necazuri.

Fumatul si alcoolul sunt interzise minorilor, tocmai pentru ca nu aveti discernamant la anisorii astia si credeti c-i fun sa faceti cancer la plamani fumand sau sa faceti coma alcoolica, consumand alcool.

Cerinta ta este total ilegala si nesanatoasa!

| VoidEternal a răspuns:

Dupa cum te exprimi ti-ar prinde bine mai multe ore la liceu, nu mai putine.

Dar ce sa faci cand "atatea ore e plictisitor."

| StoicAnalysis a răspuns:

Le poti incerca pe cele mentionate de tine, doar ca sa vezi cat sunt ele de nasoale. Dar trebuie sa fi constient ca nu trebuie sa le frecventezi. Pentru ca ele pot fi distractive pe moment, dar pe termen lung, iti va complica foarte mult viata. Adica poti chiuli in situatii exceptionale atunci cand trebuie, poti incerca o tigara sa vezi cum e, poti iesi pana tarziu pe afara sa vezi cum e, dar asta doar ca sa iti faci o idee cam cum se simte. Doar atat.

Banuiesc ca esti constient ca fumatul te face dependent, si creste riscul la cancer pulmonar si alte boli legate de acesta.
Sau ca iesitul afara pana tarziu in mod frecvent, iti da ceasul biologic peste cap si cu timpul creste riscul la insomnii si probleme psihice.
Sau ca chiulitul frecvent iti scade concentrarea pe termen lung si iti va fi greu sa mai continui studiile mai departe.

| 1onur a răspuns:

Dacă fumezi este o nebunie! Ce cred eu cu Adevărat! este personal! Nu este nimic amuzant"fun" să fumezi să bei alcoolul sau să stai pe străzi până dimineața băut până nu mai poți sta pe picioare tale și nu mai ai habar pe unde te afli asta îți poate pune sănătatea! Ta viața Ta în pericol!

Poți începe prin a începe să mergi săte rogi la Biserică cu toată inima ta și tot sufletul tău cu Adevărat la Dumnezeu te asigur! Că vor veni multe apoi ce-ți vor aduce distracție bucurie, fericirea ta!

Nu la orice nebunie, prostie de "bine" și nu te pune în situațiile de a nu mai frecventa școala fiindcă dacă ai carte ai parte! și în viața ta! de oamenii, nu de "oameni" fără frică de Dumnezeu!,...

Sănt foarte sigur! Că părinți tăi nu-și doresc să începi să fumezi săte distrugi! De pe acum înainte să devi un adult responsabil pentru faptele ce-ți vor face problemele si necazuri în viața ta.