anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, sunt atat de trista ca nu am si eu o gasca de prieteni cu care pot sa ies. Am cateva prietene care stau in cartier cu mine, una nu prea iese iar cealalta pare cam fake(o sa ii dau numele Ale) pentru ca eu mereu ies cu Ale cand ma intreaba daca pot dar ea cand iese cu alta fata (o sa ii dau numele Mia) nu ma cheama si pe mine(niciuna nu ma cheama), eu o cunosc pe Mia de dinainte sa se cunoasca cu Ale si daca nu eram eu nici macar nu stiau de existenta lor. Mai am cativa colegi care stau in acelasi cartier dar as putea sa ies doar cu 4 (cu ceilalti nu am ce sa fac si nu prea pleaca de pe strada lor) iar acele colege incep sa cred ca nici ele nu vor sa stau cu ele, alaltaieri m-a intrebat una dintre ele daca ies cu ele dar eu nu puteam pentru ca aveam treaba si am intrebat-o cernadu-mi scuze pentru ca nu i-am raspuns "maine iesi" iar ea a zis da, dar urmatoarea zi a zis ca nu stiu la ce ora o sa iasa si nu m-a mai intrebat dar cateva ore mai tarziu cele 4 fete aveau un insta story in care erau afara. In rest am prietene din alte cartiere la care recunosc ca mergeam foarte des dar m-am saturat sa plec nu stiu unde doar ca sa ies afara, nici respectivele nu pot sa vina la mine in cartier ca mna, pana la urma eu sunt cea care nu prea are cu cine sa stea asa ca eu sunt cea nemulțumită si eu ar trebui sa ma duc la ele (nu asta mi-au zis ele, ci asta am realizat pe parcurs). Eu mai mereu stau toata ziua in casa, pe canapea uitandu-ma la seriale si jucandu-ma jocuri, serios, m-am saturat sa fiu asa singuratica, pana si fratele meu de 20 ani m-a intrebat "nu te-ai plictisit toata ziua in casa? Mai iesi si tu pe afara" si i-a spus iubitei lui sa ma scoata undeva iar ea m-a intrebat daca mergem la o cafea dar eu am refuzat pentru ca eram nervoasa si acum imi pare foarte, foarte rau mai ales ca am fost si foarte directa, adica i-am zis "nu". Am uitat sa zic ca am 13 ani. Va rog spuneti-mi cum imi pot face mai mult prieteni? Si ar fi excelent sa imi spuneti cum as putea sa am si eu o gasca de prieteni cu care sa ies, sa ma plimb, sa ma joc etc. Sunt foarte trista si imi vine sa plang cand vad atatia copii care ies in gasca de cate 10 sau mai multi copii sad

1 răspuns:
| eckblume a răspuns:

Ce as vrea sa mai am 13 ani sa fac mult mai multe activitati... Inscrie-te la,, Cercetasii Romaniei" (au site). Am prieteni care erau inscrisi si toti au fost extrem de multumiti. Se fac plimbari in natura (excursii), exista categorii de varsta, inveti sa confectionezi manual multe chestii etc. Scrie totul pe site si nici nu e foarte scump.
Intr-o gasca interesele comune sunt cele care unesc membrii ei. Fii voluntar la ceva pentru varsta ta, inscrie-te la un curs de dans, club de lectura.
Vezi care prietena ti-e mai apropiata si propune-i sa faceti mai multe activitati. Sa ai un hobby sau mai multe, cumpara-ti o trotineta. As zice si o bicicleta daca isi permit ai tai dpv financiar. Sa te plimbi, sa iesi din casa.
Pana nu cunosti persoane care sa aiba ceva in comun cu tine nu prea poti sa iti faci o gasca. Alege sa fii cu cine merita, ca de prieteni falsi la orice pas poti gasi. Decat 10 prieteni carora nu le pasa de existenta ta, mai bine unul sau doi care te apreciaza si inteleg oricand.