| IDK98989823 a întrebat:

Bună. Sunt clasa a 10 a si sunt șanse mari sa plec în București la liceu.Ce sfaturi mi-ați putea da mie ca ardelean, dacă m-as muta în București?

Răspuns Câştigător
| Num?numescBrBr a răspuns:

Fă-ți timp să explorezi orașul - Bucureștiul este un oraș mare și există multe locuri de vizitat și lucruri de făcut.

Învață să te descurci în mijloacele de transport în comun - Orașul este mare și aglomerat, iar mijloacele de transport în comun sunt foarte folosite. Învață să te descurci cu autobuzele, tramvaiele și metroul.

Găsește-ți un grup de prieteni - În București, există multe grupuri și cluburi pentru tineri, astfel încât să poți întâlni și cunoaște oameni noi cu interese similare, găsește-ți oameni care te pot ajuta cu sfaturi despre viața în oraș, deoarece aceste informații pot fi foarte utile.

Găsește-ți un loc de muncă part-time, dacă este posibil - Dacă ai nevoie de bani suplimentari pentru a acoperi cheltuielile,

Bucureștiul este un oraș aglomerat, rapid și dinamic. Învață să te adaptezi la ritmul orașului și să fii pregătit pentru haosul și aglomerația din trafic sau în locuri publice.

Mult noroc și succes la noul tău liceu!

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dacă pleci cu familia, e ok dacă nu, "șăzi blând"

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te muți, vei sta în gazdă sau la internat la liceu?

| IDK98989823 explică (pentru sadrian46):

În chirie sau poate iau apartament acolo.Dar asta din septembrie..Acuma locuiesc la cineva în Buc și da îmi place fff tare tot.

| IDK98989823 explică (pentru sadrian46):

Am apartament acolo.

| sadrian46 a răspuns (pentru IDK98989823):

Ca ardelean,
Dacă ești singur noaptea pe stradă și te întreabă cineva - Nu știți cum se ajunge la... Lacul Tei, Bucur Obor, etc, să fii foarte atent căci în timp ce tu explici, el te poate ataca. Eu am pățit așa.
Să iei numai taxiurile de la firmele înregistrate, ca să nu te trezești că îți cere 500 lei pentru o cursă care valorează 50. Altfel, i-ai ochii prostului, iuțeala de mână și nebăgarea de seamă. Aceasta este deviza acestui oraș.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sama la boschetari.
Depinde în ce liceu mergi, și ce anturaj dobândești. Bucureștiul are toate genurile de persoane posibile. Poți nimeri super anturaj, cu discuții inteligente, sau drogați... Tot cu discuții interesante/inteligente. Deci e ușor să te duci naibii, că și băieții răi par buni la început.

| IDK98989823 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ce liceu mi ai recomanda?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru IDK98989823):

La asta nu te pot ajuta, nu știu liceele de acolo.