Am avut pe timpul verii.
În timpul anului am lucrat pentru asociația studențească ca ghid turistic. Organizam dumineca excursii, eu nu plăteam, iar OJT-ul îmi plătea pentru asta.
Eu zic ca e prea devreme in anul 2.
1500-2000 de lei nu iti vor schimba viata in bine atat de mult pe cat ti-ar strica-o programul incarcat.
Nu stiu ce facultate faci si in ce domeniu ti-ar trebui experienta. De exemplu, daca te faci casiera la Mado 6 ore/zi, nu cred ca te angajeaza cineva ca arhitect, dupa licenta.
Cei care se plang ca li se cere experienta, tintesc prea sus. Exista societati care platesc mai slab si angajeaza permanent; acolo intri lejer fara experienta, iti completezi CV-ul, iar intr-un an poti prinde interviuri la companii care platesc bine.
Daca alergi dezorientat in facultate, nu cred ca devii un specialist mai bun. Mai bine te-ai implica in proiecte de-ale studentilor, eventual ceva care sa te plimbe si prin strainatate, ca sa iti intelegi domeniul cat mai bine.
De lucrat in domeniu, poate ar fi o idee buna la master, desi foarte multi abandoneaza masterul dupa ce se angajeaza.
Daca vrei mai multi bani, cauta un loc de munca simplist, care sa nu-ti incarce mintea. Dar sa stii ca multi parinti sunt atat de draguti incat nu-ti mai trimit bani aproape deloc atunci cand te angajezi, ca se tem sa nu te droghezi mai mult decat inainte, sau sa devii tinta banditilor din 1900 d. Hr, sau ce naiba cred ei ca se intampla cu tinerii cu bani.
Mulțumesc pentru sfaturi!
Nu de locuri de munca drept casiera este vorba. Au venit niste oferte de la diferite firme, pentru studenții de la facultatea mea. Dar ai dreptate, mai bine aștept până la master, cand am văzut că programul nu e așa de încărcat.
Un loc de munca in domeniu ar putea fi de ajutor si in facultate. Pentru ca atunci cand profesezi, apar intrebari si esti mult mai implicata in subiectele respective. Poti deveni chiar studentul ala care pune intrebari la cursuri, daca pana acum nu o faceai.
Nu strica sa analizezi mai bine oferta, in cazul asta. Banuiesc ca firma respectiva e constienta de nivelul unor studenti, si de disponibilitatea lor.
Pun întrebări la cursuri, dar, de multe ori, nu mă simt destul de satisfăcută de răspuns, de cele mai multe ori caut singura și îmi place să analizez din punctul meu de vedere.