Nici tu, nici parintii tai nu trebuia sa va alarmati.Este normal faptul ca omul te'a implicat, pentru ca fara martori nu ar fi putut depune plangere.Este foarte adevarat ca fara acordul parintilor nu poti da declaratie, dar eu sincer consider ca mai bine ai da.Gandeste'te ca altfel vina ar putea sa cada asupra ta
Am trecut si eu prin ceva asemanator, cand o vecina a fost talharita in scara mea de bloc. M'am trezit cu politia la usa, pentru ca femeia ma declarase martor si m'au dus la sectie sa imi arate niste poze ca sa recunosc atacatorii si sa dau declaratie.Nu am patit nimic, eu una.Doar mi-am pierdut vreo doua ore.
deci ca raspuns la intrebarile tale:
1.Nu poti da declaratie.
2 si 3. Dupa cum am zis, vin ei la tine sa iti puna intrebari si probabil sa te ia la sectie
4. Din alte cunostinte pe care le am, te pot cauta la scoala, dar asta doar in cazul in care nu stiu adresa.
Sunt impresionat de ceea ce ti s-a intamplat!
Este adevarat ca numai cu acordul pariintilor, poti da o declaratie, poate ca pentru a rezolva cazul politia va cauta martori adica pe tine si pe acea fata sau poti sa te duci la politie, sa zici tot ce ai vazut si sa le zici ca nu vrei sa te implici.
Presupun ca daca ei sunt oamenii legii vor lasa un minor in pace.
Pana la urma majoritatea adultiilor cred ca un copil este imatur fara sa poata dea o declaratie buna.
Martorul este obligat sa se prezinte la proces indiferent de situatie, deci...esti obligat
Dar eu tot nu inteleg ceva... S-a ajuns la asta doar pentru ca niste copii ai vrut sa fure o bicicleta, dar tot nereusind?
Ciudat... Sper ca te-am ajutat!
1.Da.Nu poti da declaratie fara acordul parintilor.
2. Politia poate veni la tine acasa sa te cheme la sectie dar nu to pot obliga sa depui marturie.
3.Sar putea ca politia sa insiste putin dar vor intelege in final ca nu vrei daca nu vrei.
4. Da. Poate sa te caute si la scoala dar cum am mai spus, nu te pot obliga sa spui nimic.
5.Nu esti obligat sa dai declaratie. Sfatul meu este sa nu dai pentru ca dupa aceea acei tiganusi pot pune pe altcineva mai mare sa te caute si sa te bata(i s-a intamplat unui coleg). Mai bine iti vezi de treaba.
1-da, este adevarat, deoarece daca spui ceva gresit intra parintii tai la inaintare
2-exista cazuri si cazuri(dar de obicei acasa se dau declaratii numai daca s-a savarsit o crima)insa ai putea sa mergi in fata blocului sa le arati(eu eram aici... tiganii turci erau acolo... e. t. c.)
3-da, politia te va mai cauta, pana ce vor reusi sa te faca sa declari ce ai vazut(nu sunt foarte sigura)
4-da, ei pot vorbi cu directoarea.diriginta.invatatoarea, iar ele te vor intreba ce ai vazut...
5-da, dar numai daca parintii tai refuza juridic ca tu sa dai declaratie
Sincer, nu inteleg de ce faci atata caz, fiindca nu s-a furat bicicleta, ci doar s-a incercat. Oricum, daca tu nu ai facut nimicnu ar trebui sa te temi ca iti vor face ceva. Sper ca te-am ajutat!
Da este real c fara acordul parintilor nu poti da declaratii.ca sa dai declaratii trebuie sa te duci la sectie. da politia te va mai cauta caci ii trebuiesc declaratiile tale. nu cred c politia te va cauta la scoala. nu esti obligat sa vb, c. doar nu esti puscarias. a fost placerea mae sa te ajut.
Da dupa cate am inteles o sa primesti intre 5 si 10 ani asta daca ai noroc sfatul meu du-te furai bicicleta lu proprietaru si fugi cat de departe poti sa nu te prinda politia Am fost asa rau cu tine ca asa suntem noi romani a fi martor la politie in seamna sa ii spui unui politist si el sa scrie pe o foaie exact ce i-ai zis si la proprietarul bicicletei nimeni nu te bate nimeni nu iti da amenda nu platesti nimic ba chiar faci un bine Dastia ca tine si ca tiganii aia peste tot si uite asa s-a stricat Romania
1.Intr-un fel esti obligat intr-un fel nu pentru ca daca ei stiau deja ca se va intampla asta si ti-au zis ce sa le zici e totul bine insa daca nu cred ca ar trebui sa fi destul de calm si sa nu le raspunzi la nicio intrebare
2.Nu,politia nu vine la tine acasa ca sa dai o declaratie ci iti trimit o cerere si te cheama ei la sectie da oricum nu cred a a fost prea mare chestia asta cu o bicicleta amarata.
3.Nu,le-ai zis o data ca nu nu te vor mai cauta adica asa ar fi logic
4. Da, dar nu esti obligat sa iesi de la ore sau dupa ore sa le raspunzi la intrebare si daca ei tot insista poti sa faci o reclamatie
5. Da vor accepta adica era doar o bicicleta.