| Irina000 a întrebat:

Buna!
Sunt studenta in primul an la medicina si am o mica nelamurire. Am optat sa stau anul acesta in camin si vreau sa stiu daca pe noi ne verifica cineva gen ca suntem acolo, vreau sa spun, in cazul in care eu nu am curs pana seara in ziua aia si vreau sa dau o fuga pana acasa pentru ca orasul meu e la vreo 30 de minute distanta si sa raman peste noapte, exista posibilitatea ca cineva sa comenteze ceva daca eu nu raman pe noapte acolo uneori?

6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Si eu am trecut printr-o facultate si am stat si la camin si iti spun cu certitudine: NU. Caminul e un privilegiu nu o obligatie!
Nu intereseaza pe nimeni cat stat tu acolo atata timp cat ai CONTRACT si PLATESTI. Singura probleme e daca ai sta in alta camera decat a ta sau daca ai lasa pe altcineva sa stea in camera ta.

| Irina000 explică (pentru Bondarel99):

La asta m-am gandit și eu. atata timp cât eu plătesc acolo și nu fac niciun alt deranj nu inteleg de ce ar trebui sa ma controleze cineva care nu are nicio legătura cu mine, nu fac nimic rau pana la urma.
Multumesc mult de răspuns?

| Bondarel99 a răspuns (pentru Irina000):

Cu placere!
Ca sa stai linistita citeste contractul pe care l-ai semnat si ti l-au dat cand te-ai mutat la camin si o sa vezi ca nu scrie nicaieri asa ceva.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu te verifică nimeni, pentru o noapte lipsă. Dar dacă stai mai mult în altă parte decât la cămin, se va sesiza administratorul, și riști să își pierzi locul în cămin.

| Irina000 explică (pentru sadrian46):

crying am o mare problema cu statul in aceeasi camera cu multe persoane, eu am memorie auitiva, daca nu spun cu voce tare nu pot sa invat nimic, si de aceea spuneam ca poate cand aveam ocazia sa ma intorc seara acasa unde sunt linistita si pot invata ce e mai greu.
Nu stiu cum sa fac sa rezolv situatia aceasta, nu as vrea sa complic lucrurile si cu caminul.

| sadrian46 a răspuns (pentru Irina000):

Dacă ești studentă, ai o viață pe care ți-o organizezi singură, un orar zilnic, format din participarea la cursuri, seminarii, laboratoare, drumul de la locul de cazare până la facultate, timp de odihnă.
Înafară de o zi destinată odihnei, ai nevoie ca zilnic să te pregătești pentru seminarii, dar mai ales să înveți cursurile predate în ziua când le-ai audiat. Ca să înveți doar în sesiune, îți intră pe o ureche și îți iese pe alta, iar efortul de a asimila în câteva zile sute de pagini te poate duce unde nu trebuie.
Astfel, să te gândești că vei face seara sau destul de des, naveta la mama acasă la 30 de km, ca să ai acolo unde să repeți cu voce tare un curs, nu este o strategie prea bună.
Dacă nu poți, din cauză că ai nevoie să reciți materialul de studiu, să stai în cameră cu mai multe persoane, soluția este să stai în gazdă intr-o garsonieră, singură, dacă îți poți permite asta material, financiar.