| quickdarkidk a întrebat:

Buna TPU. Am 14 ani și anul viitor trebuie să dau evaluarea națională. Stiu ca nu e timpul să mă gândesc darr... as vrea sa devin programator chiar dacă nu îmi place mult matematica. Știe cineva un liceu din Iași convenabil pentru cineva ca mine?

Răspuns Câştigător
| CIaudiu a răspuns:

La programare nu-ti trebuie matematica avansata. Este de ajuns matematica de baza pe care o stim cu totii. Daca te impotmolesti la matematica, atunci alegeti alt profil. Programarea se invata de pe internet sau in urma unor cursuri asa ca nu te gandi ca fara mate-info nu vei putea deveni programator. Scoala te invata doar niste informatii generale despre programare iar mai tarziu un singur limbaj care nu te ajuta prea mult.

| quickdarkidk explică (pentru CIaudiu):

Cred că o să mă duc la alt profil si o sa învăț singur programare. Părinți tot mă înnebuneau la cap că nu pot face programare fără matematica. Mersi mult bro.

| CIaudiu a răspuns (pentru quickdarkidk):

Cu placere. Poti sa intri la un profil mai slabut ca sa ai sanse mai mari la bac pentru ca bac-ul difera in functie de profil. Un profil tehnologic va avea o varianta de bac mai usoara, iar in cadrul liceului nu se pune accent pe mate si romana cum se pune la profilele reale cum este mate-info, filologie sau stiinte ale naturii.

3 răspunsuri:
| isemilia a răspuns:

Cel mai bun este Liceul teoretic de informatica "Grigore Moisil". In general sunt 6 clase, toate mate-info intensiv informatica. Poti alege si licee mai generale (Negruzzi, National, Racovita - desi e mai bun pentru stiinte ale naturii - etc), insa cea mai buna varianta ar fi sa mergi pe intensiv informatica, te va ajuta, iar LIIS e un liceu foarte bun pe partea de informatica.