| BadAngel3 a întrebat:

am nevoie de putin ajutor.

Anul asta a fost unul dificil pentru mine.Foarte dificil. Insa de la un timp starea mi s-a schimbat brusc.Nu stiu exact ce ar putea fii, dar o sa va spun si voua cateva dintre ele, poate ma puteti ajuta.Ma enerveaza orice lucru minor. O melodie, un scancet sau o simpla miscare prin camera.
Nu simt nevoia sa interactionez cu cineva. Familie, oameni de pe strada, prieteni, nu conteaza.Doar simplul gand ca ies afara si dau ochi in ochi cu ceilalti ma dezgusta.
Tremur din orice. Tremur cand ma aflu in preajma cuiva, cand conversez cu cineva, de abea astept sa-mi termin discutia si sa plec.
Ma doare capul din orice.
Ma simt obosita. Non-stop.Nu am pic de energie.
Cand ies afara si vad lumea in jurul meu mi se ingreuneaza respiratia si ma pierd pur si simplu.
Am o pofta de mancare mult mai ridicata ca de obicei.
Ma simt tot timpul nelinistita. Fara a avea un motiv anume.
Am ameteli.
Nu-mi mai pasa de nimic. Ce se intampla se intampla.

Ma gandeam inainte ca am niste zile mai proaste, la fel ca toata lumea, iar toate astea nu erau atat de accentuate, asa ca nu le-am bagat in seama. Insa de la un timp s-au intensificat foarte tare.Ma gandesc ca poate am anxietate....sau o micuta depresie?
Tot ce vreau sa fac este sa stau inchisa in camera mea, in pat si sa nu aud si sa nu vorbesc cu nimeni.

Nu ma puneti sa vorbesc cu parintii ca nu ma vor ajuta + ca am incercat deja si m-au luat in ras.

Daca ma puteti ajuta cu un sfat, ceva, va multumesc.

1 răspuns:
| Adii91 a răspuns:

Ai zis ca starea ti s-a schimbat brusc, dupa un an dificil. Poate schimbarea se datoreaza unor evenimente neplacute prin care ai trecut, trebuie sa existe un factor declansator pe undeva. Simptomele enumerate, gen tremurat, respirat greu, ameteli, oboseala, sunt tipice anxietatii, iti zic din experienta proprie asta, poate o usoara fobie sociala, din moment ce ti se intampla in contact cu alte persoane.
Ce poti sa faci? Probabil ti se va recomanda sa consulti un psiholog, eu n-am incercat, nu stiu daca merge sau nu, dar ala e sfatul general valabil oferit in situatii de genul. Ori daca nu-ti permiti sedinte psihologice, sa-ti gasesti un partener conversational care sa-ti inteleaga starile pe deplin, sa te sprijine in permanenta si sa te impulsioneze sa iesi din cochilia ta. Pentru ca daca te afunzi mai tare in acest episod de singuratate, mai rau iti va fi pe viitor, mai greu sa iesi din el(si atunci da, posibil sa se ajunga la depresie).