"Cred ca timpul pe care l-am consuma dand un test ar putea fi mult mai bine folosit altfel, de exemplu printr-o dezbatere despre un subiect de actualitate. Un test dovedeste eventual capacitatea de memorare, pe cand metoda interactiva, a discutiilor libere, poate demonstra faptul ca noi, elevii, gandim. Cred ca un exercitiu de comunicare democratica este mai apropiat de sensul disciplinei pe care ne-o predati decat un test de cunostinte memorate pe de rost."
Si poti propune un subiect de discutie: cainii comunitari, Rosia Montana, Bianca Dragusanu de interes maxim, evident.
"Dacă aţi fi o persoană suficient de inteligentă, v-aţi da seama de nivelul inteligenţei noastre şi fără teste."
Uhm...doamna profesoara...ne cerem scuze ca va rugam asa ceva, dar am putea sa nu dam acel test? Ne este foarte greu deoarece toti trag de noi sa invatam si la aia si la aia si la aia. Va rugam frumos sa ne intelegeti ca dumneavoastra sunteti una dinte cele mai intelegatoare doamne profesor pe care le-am intalnit si chiar v-am fi recunoscatori daca macar l-ati amana. Plus ca in timpul in care am da testul, am putea sa dezbatem un subiect care v-ar interesa si pe dumneavoastra si am imbunatatii relatia elevi-profesor :3
Doamna profesoara nu ne da-ti test astazi deoarece nu ne-am pregatit suficient si nu vrem note mici, deoarece notele mici o sa desparta elevul de profesor si atunci elevii se vor obisnui ca nu sunt in stare sa ia o nota buna si nu se vor mai obosi sa invete dar daca luam note mari la test asta ne va motiva sa invatam mai mult si sa nu ne stricam media, deci in consecinta ar fi mai bine sa ne dati test cand dorim noi ca sa fim fericiti si noi elevii si profesorii si parintii. Si toata lume e fericita.
Un argument ar fi: chiar vreti sa va stricati concediul de vara venind la coigente?
Altul: La test se poate copia, iar cel mai bine ar fi sa ne ascultati dintr-o anumita tema intr-o alta zi
Altul: Mai bine ne-ati da un proiect, deoarece parctica definitiveaza caracterul, nu teoria pe care o putem copia.
Nu trebuie sa ne rugam de ea trebuie sa ii dam un argument suficient de bun incat sa nu dam test in ultimele 2 minute ramase.