| Tunarugiani98 a întrebat:

Bună TPU, am o întrebare. O fata a avut relație cu un băiat timp de 5 ani de zile, de doua luni s-au despărțit din cauza ca băiatul a înșelat-o cu o alta fata de la locul de munca, ei 3 lucrând în același loc.
Fata a căzut în depresie după aceasta faza.
Eu am început să vorbesc cu ea și sa îmi placa de ea, ii ziceam ca îmi place foarte mult de ea și ca pe viitor as vrea sa avem o relație, ușor, ușor am început să mă apropii de ea. Am reușit să o sărut de câteva ori, dar ea mi-a zis ca momentan nu vrea nicio relație fiindca ii este foarte greu si ca trebuie sa am răbdare cu ea, nu îl putea uita pe fostul ei, nu putea trece peste, eu am înțeles-o și continuam sa vorbesc cu ea și sa încerc sa o înveselesc și ii ziceam ca o sa treacă peste aceasta despărțire și o sa îl uite pe fostul ei, ea mulțumindu-mi pentru ceea ce făceam pentru ea. O făceam sa rada și o înveseleam, dar ea tot era tristă, avea doar momente de veselie, în ultima zi de viata a ei a venit la lucru, a vorbit cu mine si cu colegii, am sărutat-o iar, fără ca nimeni sa vadă(asa se intampla de obicei) în acea zi mi-a spus ca nu poate face fata emoțiilor ei, eu i-am zis ce ii ziceam mereu, ca trebuie sa fie tare, însă în acea seara ea a hotărât sa se sinucidă, nimeni nu se gandea la asa ceva din partea ei, întrebarea mea este. Eu sunt vinovat cu ceva? Pot sa am probleme ca vorbeam cu ea și incercam sa o fac sa uite ceea ce i se întâmplă? Îmi plăcea foarte mult de ea și incercam sa o fac sa treacă peste acea despărțire, nici prin cap nu îmi trecea ce avea de gând sa facă ea, toată lumea zice acum ca era în depresie din cauza fostei relații, dar eu as putea sa fiu tras cu ceva la răspundere?

12 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu poti fi tras la raspundere, pentru ca nu esti vinovat cu nimic.
Dar daca din intamplare vei fi luat la intrebari de catre politie sau familia ei, te sfatuiesc sa le oferi transparente 100%.
Nu te feri sa le dai orice detaliu, ca sa nu lasi loc de dubii.

| dannyel86 a răspuns:

Tu nu ai nicio vina! Sa nu te consideri vinovat de nimic! Ai incercat s-o ajuti, dar nu a fost suficient (pentru ca nu aveai cum). Depresia si suferinta interioara au impins-o la un gest necugetat, in speranta ca va redescoperi linistea sufletului. Gandurile negre vin si se duc, dar iata ca uneori nu le mai putem face fata, suntem epuizati si renuntam sa luptam. Ideea sinuciderii sigur a avut-o si mai devreme, dar, fiind tu alaturi de ea, a mai castigat timp din viata.
Dumnezeu s-o ierte si sa aiba grija de sufletul ei!

| Tunarugiani98 explică (pentru dannyel86):

În gândul meu știu că nu am nicio vina, dar nimeni nu știe ca eu vorbeam cu ea, la munca ne feream fiindca nu voia sa vadă cineva ca ne sărutam sau ca vorbim, doar mici glumite. însă, sunt mesajele cu ea pe messenger in care eu ii ziceam ca vreau o relație cu ea, ca o sa o aștept pana își revine, ca a fost dulce sărutul de la munca, ca abia aștept sa ne întâlnim în oraș pentru prima data, chestii din astea, nimic cu tenta sexuala sau alte discuții, ma purtam foarte frumos cu ea și vorbeam foarte frumos, iar ea îmi zicea despre emoțiile ei, nu se deschidea în fata mea, doar Îmi zicea despre viata ei care s-a scbimbat de cand s-a despărțit de fostul ei, iar eu ii ziceam ca o sa treacă peste

Sunt în Germania, iar ea era poloneza, ma gândesc ca dacă o sa vadă poltia acele mesaje o sa ma întrebe, sau ceva? În acele mesaje reiese destul de clar ca zicea ca ii e greu din cauza acelei despărțiri de fostul ei, oare ar trebui sa spun colegilor de la munca ca vorbeam cu ea? Nimeni nu știe, doar câțiva prieteni

Oare o sa pățesc ceva din punct de vedere legal? Nu din cauza mea s-a întâmplat acea nenorocire, pentru mine era o fata singura fără iubit iar mie îmi plăcea de ea și voiam sa o fac sa treacă peste despărțire și sa își facă o relație cu mine, atât! Nimic altceva

| dannyel86 a răspuns (pentru Tunarugiani98):

Ti-am spus ca nu trebuie sa te ingrijorezi de faptul ca ai avea vreo vina! Cei care vor ancheta cazul (daca o vor face) probabil te vor intreba cum era ea, ce simtea ea si daca ai vazut semne care sa-ti indice faptul ca avea ganduri suicidale. Le poti spune exact ce ai scris aici: ca a avut o relatie cu cineva, ca s-au despartit, iar ea nu a putut trece peste acel moment. Si ca tu ai incercat s-o ajuti moral sa-si revina! Punct!

Au găsit-o joi, ea fiind moarta de luni seara
Pana acum doar au anunțat la munca de ea, însă politia nu a venit, eu ma aștept ca dacă o sa ancheteze cazul veneau pana acum la mine, fiindca posibil ne a văzut cineva când ne sărutam, dar încă nimic
Oare ar trebui sa spun eu ceva șefilor de echipa sau sa o las asa?

| Hammurabi a răspuns:

Dacă din cercetări se va constata că e vorba de o sinucidere, nu ai cum să fi considerat tu vinovat.
Nici măcar fostul ei prieten nu va putea fi considerat vinovat legal. (chiar dacă e autorul moral).
Dar asta nu exclude poisibilitatea ca poliția să vrea să-ți pună întrebări.

| Tunarugiani98 explică (pentru Hammurabi):

A trecut o săptămână de cand s-a aflat de ea ca s-a sinucis, si încă nimic. politia nu a venit sa pună nicio întrebare, or fi lăsat cazul asa?

| Hammurabi a răspuns (pentru Tunarugiani98):

Dacă e foarte clar că a fost vorba de o sinucidere e foarte posibil nici să nu mai existe alte demersuri ale poliției sau procuraturii.
Nu înțeleg de ce ești atât de streat, oricum ție nu ți se poate imputa nici o implicare în sinuciderea ei.
Știu că e foarte stresant și pentru tine ce s-a întâmplat, dar nu e cazul să te lași afectat. Nu te ajută cu nimic.

| Tunarugiani98 explică (pentru Hammurabi):

Da, e greu de acceptat ceea ce s-a întâmplat, era o fată foarte draga pentru mine

| VoidEternal a răspuns:

Niciun om sănătos la cap nu ți-ar pasa ție vina pentru ce s-a întâmplat.