anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Am o mica nelamurire sa ii spunem asa. De ce unii oameni cred ca doar facultatile din marile orase sunt importante? Prin marile orase ma refer la: Iasi, Cluj, Bucuresti, Targu Mures. De la multe persoane am auzit "la Bucuresti se face carte, nu la constanta" sau "e la facultate la Brasov..etc..nu face nicio carte acolo". Si eu aveam in gand sa ma duc la o universitate in Bucuresti din cauza parintilor mai mult (eu urasc orasul, nu suport toata aglomeratia, toata mizeria din el - e strict parerea mea), insa dupa BAC le-am spus ca am alte ganduri si m-au lasat sa ma duc la o alta universitate din tara, dintr-un oras mai micut, mai linistit, de care m-am indragostit imediat ce l-am vazut. Nu inteleg cine a stabilit ca universitatile din Bucuresti spre exemplu sunt mai bune decat cele din alte orase? S-a umplut Bucurestiul de totii prostii care considera ca vezi Doamne "in Bucuresti e viata adevarata". Cunosc persoane care au terminat la Bucuresti si e vai de capul lor si alte persoane care au terminat la diferite universitati mai mici din tara si au ajuns foarte bine.
Concluzia: nu conteaza unde inveti, atata timp cat esti un student bun ai șanse la fel de mari catre un loc bun de munca, chiar daca ai terminat la o universitate mai putin cunoscuta

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Bine punctat, ai pus punctul pe "i".
Scoala se face oriunde vrea studentul/elevul sa invete.
Tin minte ca asa imi zicea si finul meu care ajunsese sa predea matematica la liceenii rude cu el, si el invatase matematica cu ajutorul cartii de mate unde avea si explicatii nu doar de la profesor.
Marile genii ale lumii au fost mai mult autodidacti nu cred ca toti au avut profesori acasa...

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca, in alte orase mai mici, sunt doar „grădinițe".

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Iti inteleg frustrarea si ai dreptate. Concluzia buna, pentru ca ti-ai raspuns singura. Hai sa zicem un 8, 5 sa fie.

Este vorba bineinteles, printre altele, despre bani. Un profesor care a studiat nu stiu ce teoreme nemaivazute de altii, nu o sa stea sa predea la o scoala necunoscuta dintr-un orasel mic, pe un salariu de nimic. Asa ca merge acolo unde vine multa lume, plateste multa lume si traieste multa lume. Este un cerc care se invarte. Si de aici poate fi dezvoltat mai mult si mai mult.

La fel de bine putem sa spunem, nu numai despre facultati, ci si despre bunuri si servicii (ce este mai scump, este mai bun, nu? thinking ), alimente, actiuni, persoane, relatii si viata in sine. Toate se leaga. Este mai mult psihologic decat am crede.

Zi faina in continuare!

| Mosotti a răspuns:

Mai este un factor decisiv. Daca profii sunt bine pragartiti, daca stiu sa predea, ca degeaba vrei tu sa inveti daca nu iti preda bine si ce trebuie.
Cam asta face diferenta.

Insa depinde, nu se stie pana nu se incearca.
Probabil ca se stie cum se preda acolo si de aia se zice ca se invata sau nu.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

In majoritatea facultatilor nu prea se mai predă....in general profesorul citeste de pe niste slide-uri, se pune un power point si gata, ăla e tot cursul

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci aia este, ce sa zic, te duci unde iti place ca locatie daca tot e tot una.

| Freya1 a răspuns:

Având în vedere că e capitala sau cum spui tu sunt marile orașe ei se gandesc ca isi fac un nume nu neapărat ca invata mai bine.Merg pe premiza aia ca "am facut o școală la bucurești, bucureștiul fiind capitala deci trebuie sa fiu cineva".
Greșală e a celor ce ii avantajează pe cei din orașe mai mari si ii marginalizeaza pe restul nu a altcuiva.Ca daca tu mergi sa candidezi pentru un post intr-o companie si ai facut facultatea la Brașov si pe langa tine vine unul ce a facut facultatea la bucurești si il alege pe ala ca sa aiba in hărți asa zisi oameni de la capitala nu pe oricine tu te vei demoraliza si chiar vei crede că acolo umbla câini cu covrigi in coada.Chiar dacă vei invata mai bine in Brasov, te vei gândi ca trebuie sa te duci la București ca sa fi cineva din cauza numelui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

D'accord.