anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mica problema si sper sa ma puteti ajuta!
Sunt o fire mult prea empatica si asta este un dezavantaj pentru mine.
Preiau problemele celorlalti, iar la mine nu prea ma gandesc...mereu sunt negativista, iar asta imi afecteaza viata.
Cum pot sa-mi gestionez emotiile si sa ajut pe altii, dar fara sa ma implic asa mult emotional?
Multumesc anticipat!
P.S. orice sfat, carti, filme sunt bine-venite atata timp cat nu sunt spuse la misto happy

Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Daca te uiti pe YouTube, sora Alexandrei Mosneaga, https://www.youtube.com/watch?v=4X57CHO2qNk - asta-i doar un video, insa sunt o multime interesante, spune ca atunci cand ajutam si devenim ca si persoana in cauza, atunci ne putem si imbolnavi, daca ea sufera de vreo boala! Poti asculta mai multe video-uri de-ale ei ca-s super OK! Tipa are un bagaj mare de informatii si chestii super interesante! Lasand asta la o parte, trebuie sa te detasezi fiindca altfel te vei imbolnavi cu timpul! Totul e la / in tine, cum gestionezi anumite: emotii, ganduri, sentimente etc. insa mereu gandeste-te ca fiind in aceeasi oala cu el / ea, nu-l / n-o mai poti efectiv ajuta ci preiei totul si devii ca si el / ea cu timpul! Mai poti asculta si: https://www.youtube.com/watch?v=JaTzkRnsOLU - sigur il vei gasi interesant! Tipul a terminat faculta la TM si spune lucruri cool! Vizionare placuta si numai bine!

2 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Te inteleg perfect mi-am pierdut 8 ani din viata ajutand pe altul si lasanduma pe mine pe dinafara pana am pus stop (bine acum mie foarte greu sa ma ridic asta e adevarul ca este destul de tarziu pentru mine si mai mult pierd dar incerc). Axazate pe tine, gandeste-te la cum poti sa faci tu unele lucruri deoarece tu acum traiesti practic prin alti (ma sfatuit si pe mine un om care stie ce vorbeste) gandindute la problemele lui la cum sa il ajuti si cum va iesi din probleme te agati de speranta ca el va fi bine si atunci si tu esti fericit ceia ce este gresit. Fericirea ta nu trebuie sa se axeze pe bucuria sau reusita altuia ci pe a ta insati.Asculta problemele altora dar nu le memora, fa ce ai tu de facut si nu amana pentru a ajuta pe altul, impuneti NU in cap si spunel atunci cand este cazul, nu te mai ingradi si fi liber, nu te simti dator sau constrans si gandeste-te ca sunt mi de oameni pe care poti sa ii cunosti si sa ti faci prieteni.

| danay72 a răspuns:

Felicitări ca esti empatica. Puțini oameni mai suferă pentru alți. Ca sa nu suferi încearcă să ai o atitudine pozitivă, adică din orice situație să te gândești care e partea buna. O inima veselă înseninează fața, de aceea e bine să fii asa. Nu te încărca cu problemele altora, dar nici nu fii nepăsătoare. În timp vei reusi sa ai acest echilibru.