De cele mai multe ori, vocile imaginare, nu sunt de bine.Ele se numesc halucinatii auditive(AVH).
AVH-urile sunt un semn specific al schizofreniei, fiind experimentate de circa 70% dintre persoanele cu aceasta afectiune. Halucinatiile auditive pot sa apara si la persoane cu alte tipuri de afectiuni dar de natura neurologica(Parkinson, epilepsie). Persoanele bolnave nu pot controla "vocea"("vocea" le "spune" ce si cum sa faca, "vocea" ii amenita,"vocea" ii averizeaza etc.). Aceste persoane sunt stresate, anxioase, viata cotidiana fiindu-le profund afectata.
AVH-ul poate fi experimentat chiar si de catre o persoana sanatoasa dar, spre deosebire de una bolnava, aceasta poate controla "vocea" (nu o lasa sa-i comande, sa-i afecteze viata ).
p.s. Citeste transcriptul unui video "Vocile din capul Meu" (din cadrul conferintelor Ted ), in care Eleanor Longden, diagnosticata cu schizofrenie, a invins boala invatand "sa convietuiasca" cu ele. Video il gasesti pe internet, transcriptul aici :http://www.ted.com/......transcript
Citeste-l, este foarte interesant!
Halucinatii auditive care pot indica schizofrenie, parkinson. In fine, cred ca daca ar indica asa ceva ai auzi vocea respectiva si in alte conditii.
Probabil e o afectiune neurologica in zona creierului care proceseaza informatia auditiva si care se declanseaza cand auzi muzica direct in ureche prin intermediul castilor.
Ar mai putea fi si o psihoza indusa de stresul ca n-ai putea sa asculti linistita muzica fiindca te-ar putea striga cineva si n-ai auzi.
Sunt turcoaică
Atunci nu stiu ce sa zic. oricum din intrebarile tale cred ca ai chemat singura in jurul tau duhuri rele poate prin curiozitate, joaca de-a ghicitul viitorului sau alte lucruri, daca e chiar adevarata faza cu strigatele...
Hey,sincera sa fiu si mie mi s-a intamplat! Dar cred ca doar ti-ai imaginat!
mad000004 întreabă: